24.11.2014 Et mægtigt rod !!

Nærende morgenmad 🙂
Alt ramler sgu da osse ind i hinanden her, jeg var jo lovet tagrender og havde brugt en uge på at sidde og vente uden der skete noget som helst. Men så en aften klokken 18 hvor det var blevet mørkt og jeg havde opgivet at se nogen den dag, trillede der en pickup op foran porten.
Men der var noget galt syntes jeg da jeg så hvad de havde med, kun 3 længder tagrende af 4 meter, men så tænkte jeg – de kommer jo igen i morgen !!
Nå, de to gutter slog igang med pandelamper og et medbragt lyststof rør og måtte overtales kraftigt til at ændre deres opfattelse af hvor faldstammen skulle være, de mente at den skulle være over tanken så jeg kan bruge vandet i husholdningen, men hvis i så den hvide baldakin jeg fik sat op for 2 måneder siden der nu er sort af møg i regnvandet, ville i forstå mig.
Jeg var ellers gået i gang med at se en film på den bærbare udenfor på terrassen men måtte sgu opgive da der blev sat noget musik i gang fra det rullende diskotek, hold kæft en larm.
 

 

Det var totalt sindsygt som i kan se på den lille filmstump her jeg tog med min telefon, et par forsøg på at få dem til at skrue ned blev modtaget med pludselig ’mig ikke forstå’. Så det blev et par forfærdelige timer på mere end en måde, for lige pludselig holdt den bærbare op med at virke og nægtede alt, selv et forsøg på at genoprette systemet med en DVD mislykkedes.

Så jeg måtte igang med en geninstallering på den nu 3 år gamle slet ikke velfungerende Lenovo der puster over selv det mindste forsøg på at lave noget kreativt jeg ellers havde lovet Ove og Jytte at lave for dem. Det tog dælme lang tid med alle de opdateringer og programmer jeg normalt bruger og gav mig noget at lave de næste 2 dage hvor jeg brugte meget tid på at tænke over hvor rart det ville være hvis Udbetaling Danmark havde tilbagebetalt alle de mange penge de har stjålet fra mig, for så skal der godt nok købes ny Pc 😀

 

 

Ustandselig blev jeg modarbejdet af tordenvejr der fik strømmen til at gå, aktivere tyveri alarmen på den skønne samtidig med at det væltede ned med vand der oversvømmede grunden, men de foranstaltninger jeg har lavet, støbning af en pukkel ude ved porten så vandet fra vejen ikke mere kan løbe ind til mig og det pvc rør jeg har monteret rundt om forhaven har hjulpet utroligt meget, så at så få sat tagrende op ville være en fryd, men så var det lige at da de næste aften blev færdige med den ene side, pakkede sammen og forsvandt med beskeden om at de ikke skulle sætte tagrende op i den anden side !!

 

 

Ud over det ’glemte’ de også at bruge silikone i samlingerne, jeg mindende dem ellers om det ved at vise dem billeder af vand der pissede ud af alle samlinger næste dag hvor der kom vand, endestop og hvad de ellers havde sat sammen er som en si. De diskuterede hvad jeg viste dem men fik dem ikke til at udbedre utæthederne – så når det regner er det næsten som før med alt det vand der fiser ud af samlingerne.

Min landlady der kom et par dage efter med nogle papirer jeg skal bruge til mit visarun, benyttede lejligheden til at beklage sig over hvor dyrt alting var og brugte det som undskyldning for ikke at ville bruge flere penge på tagrender. Så jeg bad hende om at gå med rundt om huset så jeg kunne vise hende hvor medtaget muren er på grund af de manglende tagrender, hvis du ikke sætter dem op sagde jeg til hende, kan du om et par år snildt bruge 50.000 Bht på at reparere det ellers så fine nye hus der fik hende til at ombestemme sig og tog en hurtig beslutning om at alligevel bruge lidt penge.

 

Men nu er det jo Thailand, så jeg har ingen forventninger om at der sker noget foreløbelig nu regntiden så småt er på retræte som hun påpegede, nu er det vinter de næste 3 måneder sagde hun der ikke er meget løgn !!

Det er sgu koldt nu, og på grund af det kommende visarun har jeg måtte køre til Immigration et par gange der ikke kan lade sig gøre uden en langærmet varm trøje. Aften og nat er dælme også koldt men skønt, her i dag formiddag er her kun 21 grader med mørke truende skyer, så varmt tøj hver dag nu. Men det er pragtfuldt med den kølige luft, siddende nede på stranden og se på kite surferne i en frisk vind direkte ind på stranden er dælme en herlig oplevelse men ikke så god for ryggen der kræver varmegrader, men man kan jo ikke få det hele der er helt okay.

 

 

 
Vinden er aftagende nu og er svag, den var så hård at jeg må lukke køkkendøren og vinduerne bagved fordi regnen stod vandret ind gennem vinduerne. Da det startede tænkte jeg fedt og åbnede alt for at få frisk luft ind i huset, men det stoppede hurtigt da alt udefra kom med såsom støv og møg, blade og grene. Så der blev hurtigt lukket igen for det hele, selv nu hvor den ikke er så hård, er jeg nødt til at lukke vinduet i køkkenet så gasblusset bliver blæst ud når jeg laver mad.
Det kostede 4 majs der væltede da det var værst, men der er mange endnu heldigvis jeg venter på skal give nogle herlige søde majskolber, alt det andet vælter også op af jorden med alt det vand vi har fået, men desværre må jeg smide alle de tua fock yao (lange argurke lignede ting) ud fordi de får for meget vand, så lidt ærgeligt.
Men agurker kommer der hele tiden mange af jeg har brugt til at sylte, men jeg er nødt til at være hård og stoppe lidt op med de 6 glas jeg nu har i køleskabet, men en herlig beskæftigelse.
En anden dejlig gevinst er for mig alt det dyreliv der er i haven nu, udover slangen der forskrækkede mig, ser jeg mange skorpioner og drabeligt udseende biller samt alle de flyvende og kravlende ting der bestøver alle blomsterne, forfærdeligt skønt 😀
Nå, jeg vil fortsætte med mine forgæves forsøg på at få min office pakke tilbage der stadig er på den gamle installation, jeg kan ikke finde ud af at finde aktiverings koden så jeg kan downloade den igen. Smadder ærgeligt fordi det var en version jeg købte af svenskeren Hans oppe i Kanchanaburi og var legal for en gangs skyld 😀

 

Pen.

 

 

Comments
Share
Pen i Filippinerne

Pen

There are 3 comments on this post
 1. Anonym
  november 29, 2014, 10:17 pm

  For hulen det bliver skønt med al den mad, med alt det vi har snakket om du tager med, har jeg måtte købe et ekstra køleskab i dag. Jeg har også fundet en der kan sende alt det der skal holdes på køl i tøris beholdere, så nu skulle der være styr på det.

  Selv nye lejer i gearkassen og et par sidetasker til den skønne er det blevet til, derfor fik jeg ikke svaret dig nu jeg har haft så travlt.

  Men vi ses lige om lidt mor 😀

  Pen.

 2. Anonym
  november 27, 2014, 11:56 am

  Hej pen
  Så er der røde og hvide sild. og snapsen køber jeg i lufthavnen. Jeg har også fundet en masse andre små lækre ting, bl.a. remoulade, som jo er dejligt til fiskefiler. Men jeg sender en stor pakke til dig når vi ankommer så kan du sikkert selv have resten på den skønne.
  Knus jytte

 3. Anonym
  november 24, 2014, 5:28 pm

  😎 Det er godt at høre at du kan få dagene til at gå der ude, det vil bekymre mig såfremt du kun lå i hængekøjen og drev den af, og du lære jo dagligt nyt om Thaierne ho ho ho MVH Ove

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.