02.12.2014 – Et nemt visarun

 

 
Efter lidt forvirring fra min landladys side m.h.t. dokumenter, var jeg endelig klar til den første fornyelse af mit 1 års visa hos Chumpon Immigration der gik smertefrit og hurtigt.
Men jeg havde glemt billeder som jeg måtte gå 200 meter længere hen af vejen for at skaffe, 12 billeder til 120 Bht er en okay pris selv om de forsøgte at bøffe mig for 120 Bht mere da jeg gik.

Du har ikke betalt sagde det ellers flinke par jeg havde snakket med mens jeg ventede de 5 minutter på at billederne blev printet, om det var bevidst ved jeg ikke – men jeg havde betalt og holdt fast på mit og gik min vej, en lidt kedelig oplevelse nu solen skinnede og de ansatte på Immigration gjorde alt for at processen med fornyelsen gik smertefrit.
Jeg fandt 2 billeder i dit pas sagde den flinke dame da jeg kom tilbage og er allerede færdig, så jeg har ikke brug for flere billeder, men du kan gemme dem og give mig to næste gang du kommer, så nu skal du bare betale 1.900 Bht og 12 Bht for de kopier vi har taget og komme igen i februar. Så det var et meget hurtigt besøg jeg ellers havde frygtet lidt nu jeg ikke kendte proceduren her, men meget fin og høflig betjening og med en afsked s salut der lød sådan her: har du nogen problemer nu du er udlænding her i Thailand, kommer du bare til mig 😀
Hvilken herlig positiv oplevelse der blev fejret med et besøg i Makro på hjemvejen for at købe flæsk til en gang stegt flæsk med persillesovs samt kartofler til 26 Bht pr kilo, jeg nægter simpelthen at betale 60 Bht i Saphli der ellers ikke er så langt væk for kartofler der er købt i Makro som man kan se på grund af indpakningen. Min averti mod overpriser gør at alle mine indkøb foregår i Chumpon der så gør at jeg sparer en hulens masse penge, det gælder også medicinen jeg bruger der i Saphli er godt 35 % dyrere end i Chumpon, alene besparelsen på medicinen betaler rigeligt benzinen + en kølig 😀

 

Nu er det ikke fordi jeg suger en masse øl, jeg er tilbage i den gamle vane med at gå til købmand klokken 17 for at købe 2 øl der nemt holder 3 – 4 timer inden jeg dratter om af træthed nu jeg har den uvane med at vågne mellem 4 og 5 om morgenen, men så er jeg også frisk til turen på stranden i den herlige kølige morgen.
Hver gang jeg kører til stranden morer jeg mig over de ny opsatte lygte pæle langs hele stranden, for i begyndelsen af vejen slår vejen et sving hvor lygtepælen som den eneste ikke peger ud over vejen. I det lille sving er der et par ledninger der krydser vejen og som man ikke rigtig vidste hvordan man skulle måske flytte eller sænke, så fortovet lige der er vældigt oplyst J
 
Der er også blev sat 16 kameraer op derude, jeg har dog kun kunne få øje på 13 selv om jeg hver gang jeg kører der, ser grundigt efter. Men de sidste 3 skulle være gemt så man kan fange forbrydere eller andet er rygtet, men kvalitet i kameraerne er så dårlig at politiet ikke kunne få et ordentligt billede af den Thai gut der i mandags stjal en Ipad fra en kvindelig kite surfer der lå og slappede af på stranden, han bukkede sig simpelthen bare ned mens han gik forbi og begyndte så at forvandle gangen til løb og forsvandt, kedeligt at det sker her så primitivt og fredeligt her er !!
Nå ja, fredeligt og fredeligt – alt er relativt !!
I huset overfor mig bor nu med dame, en Thai gut jeg hurtigt døbte Big Boss Saphli da jeg flyttede ind. Han var hurtigt på matriklen for at udspørge mig sådan lidt ligefrem, men det blev han hurtigt træt af fordi jeg sgu ikke render med sladder, så han slog over i den anden grøft og tilbød nu at jeg uanset hvilket problem jeg måtte have, blot skulle spørge ham fordi han var under beskyttelse af kamnan i Saphli !!
Nu vi har problemer med vand og han havde set mig hente vand i spande oppe ved vandhanen, tilbød han mig næsten gratis vand fordi hans bekendskab med kam nan betød at han ikke havde nogen vandmåler monteret, det benyttede folkene i det sidste hus sig af hver dag havde jeg set.
De kravlede over stakittet hver dag og monterede en vandslange ned til deres hus, men nu har jeg været herude i 6 år og ved at intet er gratis og at der skal gives tilbage, og med Thaiernes forvrængede syn på vores penge og ikke helt kan styre grådigheden, afslog jeg høfligt og købte i stedet vand fra en tankvogn. Nå, han var også håndværker fortalte han mig og havde arbejdet på de 5 huse der ligger på denne side af vejen, så her kunne han også hjælpe. Så jeg skyndte mig at tilbyde ham arbejde, jeg ville have ledningen fra vandpumpen ført op på loftet og monteret i tavlen i stedet for at ligge på jorden og få strøm fra en stikdåse hængt op på døren, intet problem sagde han og kom frem til 300 Bht jeg hurtigt accepterede.
Men så var det lige at Thailand slog igennem, til trods for at det ville tage ham måske et kvarter fordi han har det rigtige værktøj, har han fuldstændigt glemt det selv om han ser mig hver dag, det samme gjorde sig gældende med puklen jeg til sidst selv støbte ude ved porten efter at have ventet en måned på ham, også her ville han have 300 Bht som var helt i orden nu min gamle ryg ikke er beregnet til at lave noget nede ved jorden, men selv om jeg forventningsfuld og smilende kiggede på ham hver aften han kom hjem og forventede at det ville få ham i omdrejninger, glemte han også dette arbejde L
 
Det skyldtes måske de problemer han løb ind i allerede en uge efter jeg flyttede ind, for til trods for hans beskyttelse kom der en dag en gut fra elværket og skruede hans måler af, udover det begyndte der at komme folk i løbet af dagen for at lede efter ham, nogle af dem kravlede over stakittet for at glo gennem vinduerne mens de ringede til ham og spurgte efter penge, og det gør de stadig der har fået ham til at leje skjul og stille sin bil ind ved et af de tomme huse her ved siden af mig. Og desperat er han, for en dag tilbød ham mig en 3 – 4 meter høj palme af en eller anden slags helt gratis, den koster 7.000 Bht hvis du vil købe en magen til sagde han men understregede at jeg ville få den gratis, men jeg husker altid på at der forventes noget retur, så også her afslog jeg høfligt 😀
Også de 50 sække kolort jeg bestilte for 2 måneder siden lider under samme forbandede jai yen yen jeg den ondenlynemig er træt af, for det er en hårfin balance at spørge om folk har glemt hvad vi har aftalt, enten har de glemt det, eller også kan de ikke levere varen – men uanset hvad er det uhøfligt at lade folk tabe ansigt, så jeg venter i tavshed !!
Nå, det blev til en 100 kilometer hyggetur i mandags, jeg havde hørt noget om en grotte med en stor statue af Buddha omkring Sai Ri, så jeg tonsede rundt på alle de veje jeg kunne finde i et strålende solskin der hurtigt brændt huden af på de bare arme og ben. Jeg fandt en af færgerne til Ko Tao og jeg fandt et lille tempel helt ude ved kysten ad en blind vej, men grotten fandt jeg desværre aldrig. Men pyt med det, det var nogle herlige timer i en smuk natur jeg aldrig bliver træt af at være i, men det er hamrende ærgeligt at jeg ikke kørte turen om tirsdagen i stedet, for så ville jeg have set den her skypumpe i kan se i linket nedenfor ud for Prinsen af Chumpons museum jeg passerede fordi jeg snart har været der mange gange.
Men nu skal i få fred for mig, jeg vil IGEN forsøge at overføre office pakken fra den gamle installation jeg snart har brugt mange timer på, skulle en af jer vide hvordan man gør ville i virkelig gøre mig en stor tjeneste !!
Redaktøren anbefaler: Steg ikke flæsk i bar overkrop !!!
Pen.

 

Comments
Share
Pen i Filippinerne

Pen

There are 6 comments on this post
 1. Anonym
  december 08, 2014, 12:30 pm

  Ja ja jaeee $-)

 2. Anonym
  december 07, 2014, 1:55 am

  =p¨¨
  Du burde være politiker

 3. Anonym
  december 05, 2014, 2:33 pm

  Òkay, man skal klikke på den smiley man ønsker at indsætte, der dukker så en rude op $-)hvor man trykker ctrl og c (kopier), derefter markere hvor i indlægget man ønsker at indsætte smileyen og trykker ctrl og v (indsæt) =p~ er indsat, bemærk at smileyen ikke kan ses i kommentarer på forsiden.

  Håber i forstår vejledningen med ctrl c & v da man ikke på normal måde af sikkerheds hensyn, ikke kan kopiere noget fra bloggen.
  Pen.

 4. Anonym
  december 05, 2014, 2:22 pm

  🙂 :)) ;(( 🙂 `
  Pen.

 5. Anonym
  december 05, 2014, 2:18 pm

  Hmm, virker for mig :d
  Pen.

 6. Anonym
  december 05, 2014, 12:50 pm

  :- Virker og virker

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.