01.01.2015 Sawadee Pi Mai

Et rigtigt godt nytår til jer alle herfra det kølige syd hvor nytåret forløb som det plejer, stille og roligt og som enhver anden dag i ugen.
Som jeg har gjort i mange år, nyder jeg nytårs morgen at gå en tur hvor jeg tænker over hvor skidt folk der har festet hele natten næste dag lider alverdens kvaler. Men jeg ændrede lidt på vanen denne gang og kørte en tur i stedet !!

Jeg fyldte termokanden med varmt vand, pakkede kop og kaffe samt et par æbler ned nu jeg alligevel var blevet vækket klokken halv fire af dem i det sidste hus på vejen der råbte og skreg og havde et problem af en eller anden slags.
Jeg listede langsomt mod Khao Din Sor kvart i seks i buldrende mørke jeg sgu ikke er så skarp i, samtidig tænkte jeg på alle fyldebøtterne der skulle hjem, så det gik lidt langsomt, men frem kom jeg til den solopgang jeg forventede. Det er lidt svært at forklare jer hvorfor jeg holder så meget af at være ude i naturen, om det er fordi jeg er fra det flade sjælland ved jeg ikke, men bakker og bjerge er enormt fascinerende for mig.
 
 
Og oppe på bjerget der skulle være 350 meter højt med en pragtfuld udsigt var det jeg kørt efter, natten der langsomt blev afløst af dagen og lyset fra flækken neden for er så smukt at se. Vinden havde godt fat deroppe allerede inden solen var steget op og var meget kold, men tophuen og alt det andet polarudstyr var okay og jeg kunne lykkelig se på den nye dag starte mens jeg tænkte på folk hjemme der lige havde sagt godt nytår til hinanden og så ellers love bod og forbedring mens de fortalte omkringstående om deres nytårsforsæt af den ene eller anden slags.
Jeg vil ikke trætte jer med fortællinger om tanker og oplevelser i de 3 timer jeg brugte deroppe, men jeg havde det fantastisk, folk kom og kørte lige så hurtigt igen og der var forholdsvis stille udover vinden der hylede i træerne, og mødet med min nye ven her der gned de små vinger og frembragte en skøn lyd var så dejligt at opleve, alt det jeg oplevede i de tre timer må åbenbart have været så krævende og svaret på hvorfor jeg faldt om som et træ i skoven klokken elleve om formiddags og snorksov i to timer 😀
Men det er sgu irriterende det her årsskifte halløj, jeg lige havde vænnet mig til at skrive 2014 og ikke 2013, for nu skal jeg jo så bruge tid på at huske det nye årstal hver gang jeg skriver, men jeg må jo tage mig sammen som min mor siger til mig hver gang jeg snakker med hende (hun taler til mig !!)
Jeg måtte som den høflige person jeg er ringe og sige god jul til Jytte og Ove, og hold kaje jeg tror min beslutning om at blive hjemme på grund af forkølelsen var fornuftig, for man skal godt nok lede længe efter at få så mange over snuden som jeg fik. Men jeg er gudskelov i den fantastiske heldige situation, at når stemmen fra Pattaya bliver hævet og får mig til at slukke for medhør for ikke at vække naboerne, bliver signalet fra TOT, utroligt dårlig der gør det svært at høre hvad der bliver sagt 😀
Men jeg tror det var en god beslutning ikke at køre derop, for den er sgu sejlivet den snot. Vejret her er stadig ekstremt dejligt med dagtemperaturer omkring 27 grader sammen med en hård østenvind der gør at jeg er nødt til at have langærmet trøje på når jeg er ude, vinden er dæleme kold i skyggen, og alle de ændringer fra varm til kold får forkølelsen til at hænge ved desværre.
Så jeg holder mig primært væk fra den ellers dejlige kølige skygge omme bag huset der er alt for kold til mig desværre og sidder hellere og sveder i solen der her foran huset får temperaturen op på små 30 grader, så kanon vejr der ifølge rygterne skulle holde et par måneder endnu.
Kite surferne har derimod en pragtfuld tid med den hårde vind og de nu omkring 1 meter høje bølger der har forandret stranden totalt. Der er kommet rigtigt mange hertil kun for det, så stranden i den nordlige ende er fra morgen til aften er fyldt op med kulørte skærme der ligger på stranden og venter på den næste omgang ude på søen og surfere der går rundt og snakker om de hop og andet de har lavet.
En dag jeg sad og kiggede på livet dernede kom der en politibil kørende meget langsomt forbi, smil til politet sagde drengene og gjorde som befalet, bilen standsede og en højt rangeret officer steg ud og spankulerede stolt rundt mens han talte hvor mange surfere der var på stranden, der blev taget billeder og området blev studeret grundigt hvilket undrede mig. Så da Andy tilfældigvis var i nærheden inden for høreafstand, spurgte jeg ham selvfølgelig hvad det gik ud på, men jeg fik kun et hurtigt svar fra ham der viste at der var et eller andet han åbenbart ikke kunne fortælle mig mens politiet var der !!
Så da jeg senere så ham og spurgte ham hvad der var gang i, fik jeg forklaringen…
Af en eller anden årsag kommer politet tilfældigvis forbi hver dag og opfører sig på samme måde, der bliver taget billeder og de bliver talt meget nøje af venlige betjente der ifølge Andy har en mission af en eller anden slags. Juleaften sad de fleste af surferne på en nærliggende bar og havde det pragtfuldt sammen, der blev hældt en masse indenbords og alle var berusede, pludselig kom der en militær lastbil der stoppede op uden for baren der ligger 10 meter fra vejen. Ud væltede 10 svært bevæbnede soldater der gennede alle gæsterne i baren sammen og så stillede sig op og bevogtede dem. Andy indrømmede at han var herre stiv da det skete og fik en ide om at snige sig ud af bagdøren, iføre sig en kanin dragt han har for derefter at gå tilbage til baren for at vise at han var ligeglad, men heldigvis (for ham !!) var han for fuld til at røre sig 😀
2 officerer gik gennem rækken af gæster og udpegede tilfældige folk der af soldaterne blev ført ud til lastbilen til en urintest midt på vejen uden at nogen protesterede, jeg ville nok have gjort det samme i frygt for at ryge i tugt og forbedringshus, men det må have været skræmmende. Om der ligger en anmeldelse bag er uvist, men folk tænker på hvorfor hæren pludselig dukker op juleaften og tjekker udlændinge i den lile flække det her trods alt er, så historierne fra Bangkok hvor udlændinge også bliver testet er vel hermed bekræftet uanset hvad hæren siger !!
Nå, gudskelov er det et liv langt væk fra mit selv om afstanden er ringe, og selv om Pirate Bay er lukket og ikke mere kan give mig alle de ting jeg holder af at se på om aftenen, findes der gudskelov andre andre muligheder. Og en aften jeg sad og surfede for at finde mit elskede Gold Rush jeg har fulgt i 4 år, fandt jeg noget andet interessant, en artikel om et projekt film industrien spår bliver afløseren for torrent. Nysgerrig som jeg er læste jeg videre og kom til at downloade programmet for ligesom at se hvad det var, og et par screen shot jeg tog inden jeg selvfølgelig slettede programmet igen :-D, viser hvad man får ud af at hente et gratis program.
Programmet hedder Popcorn Time og er som skrevet gratis, der kan vælges danske undertekster til de nyeste film, serie, tegnefilm og sportsevents der bliver streamet super stabilt. Jeg skriver super stabilt fordi jeg er vant til den dårlige forbindelse herude og ikke er forvænt med jeres hastigheder hjemme, så jeg var vældig imponeret…

 

Jeg var motiveret i morges over min dejlige oplevelse oppe på bjerget til at skrive i Dagbogen, men internettet brilllierede med ikke at virke, så det er en sen nytårshilen i får, men bedre sent end aldrig jeg håber i tilgiver mig !!
Pen.
P.S.
Hvil i fred Svend, vi havde vores uoverensstemmelser, men det betyder jo ikke nødvendigvis at vi behøver at hade vel ??
Jeg kendte til dine rygsmerter og ved hvad det kan gøre ved folk, så den beslutning du tog, var – er jeg sikker på velovervejet, et langt liv i smerter kan ødelægge folk og gøre det mærkeligste ved en der ikke nødvendigvis er det mest fornuftige, respekt for din beslutning..

 

Comments
Share
Pen i Filippinerne

Pen

There are 4 comments on this post
 1. Anonym
  januar 10, 2015, 4:05 pm

  Hej pen er du gået helt i sort ???? det er længe siden jeg har hørt fra dig , er alt vel ?? knus jytte

 2. Anonym
  januar 01, 2015, 5:12 pm

  Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

 3. Anonym
  januar 01, 2015, 4:43 pm

  Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

 4. Anonym
  januar 01, 2015, 2:42 pm

  ja, du skal jo holdes i ørene, 🙂 og man kan jo ikke sende julemaden til dig, for det tager jo 5 – 6 dage at nå dig. Når men det lyder da som om det går nogenlunde nu. Nu er vi jo hjemme i Danmark igen. Men godt du også kom godt ind i det nye år. Så godt nytår til dig. (f)

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.