08.02.2015 Nå, det fik jeg ikke så meget ud af !!

Jeg mener mit spørgsmål til jer omkring den anden blog, jeg fik kun en henvendelse der gik ud på at den nye er for blå. Jeg prøvede at ændre billedet i toppen men var ikke tilfreds fordi broen ud i vandet så forsvandt, og i mellemtiden er der så flere ting på den her der er holdt op med at virke.
Så jeg ændrer ikke noget i øjeblikket af flere årsager !!

Jeg løb jo tør for medicin og fik to uger i helvede da kroppen fandt ud af det var slut og er slet ikke tilfreds med det jeg køber på apoteket, men det begynder at gå den rigtige vej meget langsomt fordi jeg ikke foretager mig så meget af samme grund, og så venter jeg på at min selvudnævnte bror kommer forbi ??
Det er selvfølgelig ikke min rigtige bror, men Dalton der for jeg ved ikke hvilken gang har lyst til at besøge mig, og selv min flytning ud på lars tyndskids marker kan ikke stoppe ham 😀
Han har fået frie hænder til at bestemme hvad han vil se ud fra mine beskrivelser i Dagbogen, så det bliver også spændende for mig hvad der sker….
Vi skal lidt rundt i omegnen så jeg kan vise ham hvordan der ser ud her som jeg glæder mig enormt meget til, vi går så godt i spænd at det næsten er løgn og har aldrig haft en tvist i de snart 4 år han er kommet forbi. Vi skal op på Khao Din Sor for at skue ud over området, og vi skal en tur til Pak Nam og nok også Sai Ri jeg forøvrigt besøgte for ikke så lang tid siden.
 
Jeg havde lyst til at komme lidt væk fra det jeg kender og havde på forhånd bevilget mig selv en kølig når jeg kom frem i en af de mange bambus ’huse’ der er der. Men hæren havde været der og fjernet samtlige ’huse’ der nu er placeret på det modsatte fortov så der er fri udsigt til havet, jeg spurgte om hæren var skyld i det, men fik kun et svævende svar der egentlig var svar nok. Jeg syntes det var en kanon ide fordi man nu har en flot udsigt over de små øer der ikke ligger så langt væk og nød mit ophold der.
Stranden her lider gudskelov ikke under samme indragelse af stranden at de utallige restauranter, deres forretninger ligger på det modsatte fortov og tager imod ordrer fra folk der udover strandmåtter også får små borde bragt ned på stranden under de skyggende træer, men jeg hører rygter om at der er folk der vil have fjernet Nana Bar der ligger på stranden, folk siger den er ulovligt placeret og det ender vel nok med at den bliver fjernet en dag ??
Men stranden lider alvorligt på grund af alt det affald der bliver skyllet op nu, der er så meget at det for mig gør ondt at se på. Det sædvanlige plastik og foam og en masse tomme flasker der en morgen fik stranden til at myldre af folk der plukkede flasker ud og selvfølgelig lod det andet ligge, men – og jeg har desværre ikke endnu set det, er der tilsyneladende en traktor der tager det værste om morgenen og lader en del ligge til den fastansatte strandrydder der sgu ikke har det for morsomt for tiden med alt det der kommer ind.
Og sjovt nok kan den losseplads stranden ligner, ikke få de få turister til at holde sig væk, de svømmer lystigt rundt i en suppe af affald der er så enorm at selv Thaierne der normalt ikke holder sig tilbage, til at sidde oppe på vejen i deres biler.
Lidt nyt fra min lille vej er bestemt ikke gode nyheder !!

Skråt over for mig bor der en enlig mand med en hund jeg selvfølgelig faldt for da jeg flyttede ind, den er ikke speciel køn efter 12 år med tilhørende slåskampe, store ar og bidmærker over hele kroppen og et godt gennemtygget øre, den begyndte jeg så at fodre efter at have spurgt ejeren om det var i orden.

Han var tilsyneladende vældig tilfreds fordi han tit kører i 4-5 dage og ikke har nogen til at fodre Tiffy som jeg hurtigt døbte den på grund af dens tørre hoste der skal gøre det ud for en gø lyd. Men den er godheden selv og er så rolig at når ejeren kører på arbejde og den i dagens løb får trang til at lægge en kage, benytter den sig af et ikke så velholdt stakit der giver mulighed for at kravle over og bruger samme vej ind på grunden når den er færdig.

Jeg har aldrig oplevet at den har lavet problemer af nogen art og misbrugt muligheden for at komme ud, selv når posten kommer bliver den inde på den anden side af lågen og hoster voldsomt nu posten ikke er hans bedste ven. Vi blev lynhurtigt bonkammerater nu jeg tit laver dansk mad med sovs, han får det overskydende hvis der ikke er nok til endnu et måltid og er vældig tilfreds, så tilfreds at han tit sad og ventede på at jeg skulle blive færdig når han kunne lugte jeg var gået i gang med at lave mad.
Den tilstand holdt lige indtil før nytår hvor jeg en dag havde to pølser der var gået et par år over sidste salgsdag, dem gav jeg Tiffy ude på vejen som ejeren så. Jeg tænkte ikke over andet end at jeg var glad for mit venskab med hunden der senere samme dag endte så brat og voldeligt ??
Siddende udenfor om aftenen hørte jeg pludselig at Tiffy blev gennembanket, jeg rejste mig op for at se hvad der skete og så ejeren fuldstændig vanvittigt tæve løs med en bambus kæp. Jeg tror det varede i 10 minutter hvor Tiffy græd og græd der gjorde så ondt at høre, men jeg ved jo at jeg ikke kan gøre noget som helst og holdt mig til at sidde stille og lide med hunden.
Af en eller anden årsag må vi åbenbart ikke være venner mere, for efter at have tævet hunden begyndte ejeren at stille nogle to meter høje tagplader op for at forhindre at Tiffy kan komme ud der næste dag fik ham til at hyle mange gange fordi han ikke forstod hvorfor han ikke kunne komme ud. De næste par dage blev han gennembanket hver aften der tærede voldsomt på min tålmodighed, men jeg er nødt til at holde mig i ro selv om det føltes som om det var mig der blev tævet !!
Nytårs aften var jeg nødt til at gå over og se til Tiffy der var blevet ladt tilbage i 4 dage uden mad men kunne ikke se ham, så jeg troede sgu han var død indtil jeg fik øje på ham. Han krøb sammen i hjørnet hvor tagpladerne var stillet op og var svær at kalde til mig. Men efter at have ventet tålmodigt kom han endelig hen til lågen hvor jeg bedre kunne se i lyset fra vejen.
Og jeg fik et kæmpe chok jeg aldrig glemmer, han virrede med hovedet med tomme øjne og kradsede forvirret i gruset og kunne øjensynligt ikke genkende mig. Han højre øje var dødt og havde en blodrød hinde der næsten fik mig til at græde, det gjorde så ondt at se den forandring der var sket med ham velvidende at jeg intet kunne gøre for at hjælpe ham udover at forsigtigt skubbe hans vanlige madskål ind under lågen. Den prøvede han at vælte med snuden og opførte sig underligt, men efter at have taget den tilbage et par gange begyndte han endelig at spise rub og stub efter 4 dage uden føde. Selv om jeg havde lyst til at tage ham med mig, passe og pleje ham var jeg nødt til at forlade ham i frygt for en krise hvis ejeren kom tilbage, så min nytårsaften blev en meget kedelig oplevelse og endnu en lærdom rigere om de hurtigt adfærds ændrende Thaier der bestemt ikke pyntede på resultat tavlen L.
Nå, velvidende at jeg er magtesløs over for Thaierne uanset hvor uretfærdigt de opfører sig, måtte jeg overtale mig selv til at glemme Tiffy. Så jeg gik igang med af fjerne jord fra haven der ikke er en nem opgave og foregår meget langsomt nu jeg er nødt til at bukke mig, som billedet viser er det skærver og et tykt lerlag der betyder at jeg må bruge et kraftigt koben for at løsne det inden jeg en spand ad gangen smider det udenfor, jeg glæder mig virkelig til jeg er færdig og kan ringe efter den gut jeg fandt der kan levere 6 tons god jord til 1000 Bht.
Så kan jeg begynde at så de forskellige ting der har en svær opgave i den ’jord’ her, men til trods for det har jeg dælme og til stor forbavselse, høstet jordnødder for første gang i mit liv. En pragtfuld velsmagende og ikke mindst tilfredsstillende oplevelse over at kunne dyrke dem, de bliver soltørret en uges tid og så stor gnavet 😀
Chili har jeg selvfølgelig mange af men har larver INDE i frugten der har fået mig til at klippe dem alle ned, er der nogen der har en løsning på det problem ??
Ikke mere sludder herfra denne gang, jeg vil forsøge at holde jer opdateret om Daltons besøg og ikke gøre noget ved den anden blog i den tid, men please giv mig feedback hvis i har nogen kritik uanset om det er godt eller skidt, viser det sig ud fra jeres syn på bloggen at den ikke er god, vil jeg finde et andet design J
 

 

Pen.
Comments
Share
Pen i Filippinerne

Pen

There are 4 comments on this post
 1. Anonym
  februar 11, 2015, 12:03 pm

  ;-( Ja og det blev meget værre i dag !!

  Den skønne lavede prutlyde og andre ikke så sexede lyde, så jeg kørte for 3 gang ind og beklagede mig med en medbragt lydstump der sgu virkede :-d

  Koblingen var åbenbart gået til de evige motorveje og blev skiftet uden beregning ( Se nu snakker vi noget jeg forstår (h) )

  Så nu har jeg endelig igen en lydløs knallert, ja det hedder hun den skønne der nu er klar til Daltons udskejelser 😕

  Kom bare an 🙂

  Pen.

 2. Anonym
  februar 11, 2015, 7:03 am

  Ja det koster at have ” en dame” hi hi . god tur til jer ! knus jytte

 3. Anonym
  februar 10, 2015, 10:43 pm

  Lige nu synger planterne på sidste vers efter at have givet lidt grøntsager i 4 måneder, men når jorden er skiftet kan du tale om stordrift 😀

  Ja det bliver spændende hvad den gode mand finder på, men jeg er klar efter et nødvendigt besøg hos Honda, den skønne havde mislyde i understellet og meget flade sko som desværre kom til at koste mig 3.500 Bht ;-(

  Pen.

 4. Anonym
  februar 09, 2015, 2:04 pm

  Ja det kan jo blive til stordrift :(( og husk ikke kør for langt bort når Dalton kommer ? du skal hjem og vande og pille ukrudt, nå men ellers lyder det jo godt der nede syd fra, så god fornøjelse MVH Ove

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.