08.09.2013 Kontrol i Danmark

Det er ikke kun mig der er tosset over staten Danmarks ekstreme kontrol, prøv at læse den her historie fra virkelighedens Danmark:

Kommune har gransket Karina Hansens Facebook-profil to år tilbage. Hun føler sig forfulgt og stærkt provokeret.
37-årige Karina Tarillon Hansen havde knap fået sat sig ned på et møde med sin sagsbehandler på jobcentret i Kolding Kommune sidste torsdag, før hun fik smækket 51 udprintede sider af sin egen Facebook-profil på bordet foran sig.
– Jeg troede ikke mine egne øjne. Jeg var fuldstændig paf. Hvad fa…. foregår der?, spurgte jeg, siger Karina Hansen til bt.dk.
Svaret var, at kommunens kontrolgruppe havde været inde og kigge på Karina Hansens Facebook-side, efter kommunen havde fået en henvendelse fra en anonym borger om, at hendes kæreste, der ligesom Karina er kontanthjælpsmodtager, vist nok solgte brænde sort fra deres fælles bopæl sydvest for Kolding.
– Min kæreste har lukket sin Facebook-profil ned, så de havde kigget på min. Jeg fik at vide, at det må de godt, fordi vi bor sammen. Og så havde de fået øje på nogle forskellige ting, som de da gerne ville høre nærmere om, fortæller Karina Hansen, hvis Facebook-side viste sig at være blevet gransket to år tilbage til 2011.
På mødet spørger sagsbehandleren ind til mange af de billeder, Karina Hansen har lagt op på sin åbne profil. For eksempel vil hun gerne vide, hvordan Karina kan være i stand til at bage boller, når nu hun er syg og har svage arme. Hun bliver også spurgt om, hvordan hun kan holde til at gå og cykle, som billederne viser.
I papirerne kan hun også konstatere, at der er fremhævet et billede, som er taget et sted i Argentina.
– Det med bollerne blev jeg spurgt om, fordi jeg har lagt et billede på Facebook, hvor jeg lige har bagt med min fem-årige søn, fortæller hun.
Og forklarer videre, at billedet fra Argentina har hun lagt op, simpelthen fordi hun synes, det er flot.
– Jeg har taget det fra Google. Så nej – jeg har aldrig nogensinde haft råd til at tage på ferie i Argentina. Det kunne jeg ellers godt tænke mig, siger Karina Hansen, som indtil for fire år siden arbejdede som truckfører men kom til skade, da hun blev ramt i hovedet af en palle.
– Det her er simpelthen for langt ude. Jeg føler mig overvåget, forfulgt og mistænkt uden grund. Man får jo psykisk stress af at blive udsat for sådan noget. Da jeg fik de 51 sider fra min Facebook-profil smidt på bordet og fik de spørgsmål, sagde jeg også til min sagsbehandler: “Helt ærligt – er det nu blevet ulovligt at bage boller? – og har I aldrig hørt om en røremaskine?” Man bliver da helt i tvivl, når kommunen bruger de metoder, siger hun.
På Facebook-profilen er der også en række billeder af hendes hunde, som hun har fotograferet, mens hun er udenfor i naturen med dem. Under mødet på jobcentret bliver hun udfrittet om, hvordan hun kan holde til at gå med dem i snor, når hun har dårlige arme.
– Der hører 53 hektar jord med til vores ejendom, og der kan hundene løbe frit rundt, så jeg behøver ikke at gå med dem i snor. Hør her: Det kan jo ikke være rigtigt, at man i dagens Danmark ikke engang kan poste et billede af sine hunde, uden at man risikerer at blive jagtet for det. Jeg vil ikke finde mig i det, og da jeg blev spurgt om de billeder, sagde jeg også til min sagsbehandler, at vi udover hundene altså også har fire katte, en papegøje, et marsvin og en kanin. Er det mon så også forbudt? spørger hun retorisk.
Karina Hansen undrer sig i øvrigt over, at den store bunke A4-sider, hun blev præsenteret for på jobcentret, er printet ud den 22. maj. Altså for over tre måneder siden.
– Hvis kommunen virkelig mener, der er et problem, så forstår jeg ikke, hvorfor de har ventet så længe med at spørge mig. Men de er da velkomne til at kigge videre på min Facebook. Den bliver ved med at være åben for alle, for jeg har ikke noget at skjule. Det her er gået hen og blevet en principsag for mig, siger hun.
Mødet på Kolding Kommune og granskningen af Karina Hansens Facebook-side har ikke fået økonomiske konsekvenser for hverken hende eller hendes kæreste.
Pen.
Comments
Share
Pen i Filippinerne

Pen

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.