04,11.2013 En fridag med en tur gennem byen.

En fridag med en tur gennem byen.
McDonalds åbnede endelig efter at have reklameret i mere end 6 måneder for deres drive in biks ved siden af posthuset, så det skulle selvfølgelig prøves nu det er den eneste burger biks i byen, men hold da op en skuffelse af rang, jeg tror at den burger er den mest smagsløse jeg nogen sinde har spist, ærgeligt nu jeg godt kan lide en burger i ny og næ L
 
Men pyt med det, nu har jeg da prøvet det og slap med 55 Bht for skuffelsen, så det ødelagde ikke ligefrem dagen for mig. Langt fra, for jeg fortsatte ned til floden for at se om der var noget interessant at tage billeder af, og det var der selvfølgelig, hvad siger i til de her kløer fra monitor lizard !!

Grusomt at se fordi jeg ved at de ikke spiser resten af dyret, og med den størrelse kløerene har, kan man forestille sig hvor stort dyret har været, men det var da interessant at se. Og så fik jeg øje på en kingfisher der dykkede konstant fra et træ nede ved stedet hvor jeg plejer at fiske, jeg gik i stille mode og bevægede mig forsigtigt nærmere så jeg måske kunne få et par billeder af den smukke fugl der så sikkert fanger en fisk hver gang den dykker.
Men nu er det jo så lige at jeg havde glemt de normale tiltag jeg normalt foretager mig inden jeg kører ud og tager billeder, så da jeg efter 20 minutter endelig var så tæt på at jeg ville få nogle flotte billeder uden at skræmme fuglen, blinkede skærmen rødt bag på kameraet, flade batterier !!
ÆV big time, for jeg ved fra forrige besøg i de omkringliggende forretninger dernede at batterier ikke findes nogle steder, så afsted til den nærmeste 7 der ligger et pænt stykke fra hvor jeg var, men der var ikke andet at gøre. 85 Bht koster en pakke med 4 A batterier som hurtigt erstattede de brugte batterier inden jeg fræsede tilbage til floden igen blot for et finde et selskab af unge mennesker der lige var kommet tilbage fra en flodtur der typisk starter dagen før og ankrer op et sted på floden hvor festen så bliver vild og meget larmende.
De var stadig ikke ædru og var meget larmende der havde skræmt den stakkels smukke fugl langt væk, så jeg må prøve igen på en hverdag hvor der er lidt mere roligt, men jeg fik da taget et billede af gerningspigerne J
 
 
 
Nå, jeg har før været bagud og tabt stort og tog det med ophøjet ro og kørte ned til stranden som jeg havde lovet jer at tage billeder af, og som i kan se på det første billede der stammer fra mit første besøg sidste år tror jeg, er der virkelig sket noget som de efterfølgende billeder viser. Voksne og børn hygger sig med at bade i det grumsede vand hvor der også går nogle pænt store fisk der en gang imellem får jaget et byttedyr op til overfladen og giver et glimt af nogle store rygfinner. Så her kan jeg bruge timer på at sidde og kigge på floden og på de glade ansigter fra ungerne der har en herlig tid med at kravle op på de store oppustelige ting, sjovest er det når de skvatter af halvvejs oppe, de griner og jeg smiler, herligt liv J
 
Fridagen endte med at jeg mødte den englænder jeg for et par dage siden traf nede ved købmanden, han har været her i 6 uger og har en uge tilbage og er heldigvis som mig og holder sig fra barer og damerne. Jeg spurgte ham om han havde været nede af en lille soi der følger floden mod det kinesiske tempel på en af sine gåture hvor der ligger en lille bitte købmand hvor man kan sidde på en beton kant hvor der er en fantastisk udsigt over floden, det mente han ikke at han havde, så vi gik derhen for at nyde en kølig i skyggen vi nu har fået stor brug for nu regntiden her er overstået.
Det var pragtfuldt at sidde der kun afbrudt af de sjældne biler og knallerter der gør det nødvendigt at flytte os, så trang er vejen. Dalton den herlige gut ringede mens vi sad der, her pisse regner det sagde han da jeg fortalte at vi havde 37 grader i skyggen og jeg sad og nød en kølig, stakkels ham tænkte jeg fordi jeg ved hvor gerne han ville være herude, men nu varer det ikke så længe min ven, så er du her igen J
 
 
 
Den engelske gut havde inden vi gik en tur, besøgt en restaurant jeg havde anbefalet ham efter han havde fortalt om sine dårlige oplevelser på Jolly Frog hvor han tidligere, måtte ligge ned i 2 uger efter at have spist der. Det er ikke fordi han er nærig at han spiser der, men han er ikke så ferm til at finde andre spisesteder selv, så jeg reklamerede selvfølgelig for PeangPaul der er en lille nyåbnet restaurant der ligger lige over for indkørslen til Blue Star der serverer rigtig god mad.
Her kan man få enten en kylling eller svine kotelet med pomfritter eller kartoffelmos, friske grøntsager og SAUCE uden man behøver bede om det, prisen er 120 Bht hvor Jolly Frog tager 80 Bht for det samme, men folk der har spist der kan vel kun nikke genkendende til den sparsomme tynde sauce og kødet der bestemt ikke er noget at råbe hurra for!!
Så gutten her henvendte sig til ’ejeren’ (Thai dame med engelsk sponsor) og gjorde hende vældigt glad som hun fortalte mig senere, han havde givet 20 Bht i drikkepenge og påstod at det var den bedste mad han endnu havde fået i de snart 7 uger han har været her, han havde samtidig sagt at han var ked af at han ikke kendte til restauranten før nu, for han ville være stamkunde ville han nu maden var så god J
 
 
 
Klokken var ved at være 17 der er signalet til en strategisk tilbagetrækning hjem, så vi traskede langsomt tilbage mod en bænk tæt på mit hjem hvor han ville sponsorere en kølig nu jeg havde vist ham omkring og havde reddet hans sult. Der fik vi så endnu en herlig oplevelse fordi en svedende Thai spurgte om han måtte sidde ved bordet, selvfølgelig måtte han det. Bordet står jo ud for en tom forretning på fortovet og er vel offentlig, så sæt du dig ned fik han at vide.
Han snakkede faktisk rigtig godt engelsk og var glad for at snakke og fortælle om sit job som cykeltaxi eller rickshaw  han havde lige afsluttet en lang rundvisning med to turister ombord fra den ene ende af byen til den anden, så den store Leo han havde købt efter en lang dag i sadlen i den varme var velfortjent. Han havde tjent 160 Bht på turen der er meget billigt når man tænker på hvor langt de havde kørt, det var ikke meget sagde jeg, det gør ikke noget sagde den her herlige fyr og klappede sig på brystet for at vise at han var lykkelig for at der kom turister til Thailand.
Thank You sagde han og trykkede begge vores hænder, det gør mig glad at i kan lide Thailand og kommer her, sådan ærlig glad fortsatte han den næste halve time inden han returnerede til busstationen for måske at lave lidt flere penge, han havde brugt 150 Bht på øl og mad den dag og var nødt til at komme hjem til konen med flere penge, så han forsvandt i skumringen med de tre tomme flasker for at lave lidt ekstra!!
En dejlig fridag med herlige indtryk at det rigtige Thailand, hvor man kan bevæge sig rundt og få nogle fantastiske oplevelser hvis man ellers har mod på at bevæge sig uden for turistområderne og ikke er bange for at snakke med folk J
 
Det var alt for nu, men en af dagene vil i kunne læse Lillemandens fortælling om
——————————–Lillemanden og Sank i Panama Kanalen————————————–

 

Pen.
Comments
Share
Pen i Filippinerne

Pen

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.