02.12.2013 Det var dog satans !!


Det var dog satans !!
Endelig gik det den rigtige vej og gav mig næsten en hel god uge med en masse herlige oplevelser, men så fik jeg sgu et tilbagefald der irriterer mig grænseløst !”#¤¤%%&&//
Men jeg fik da i det mindste overstået turen til Bangkok for at hente mit Nem id brev mod at betale 1000 Bht plus 250 Bht for en minivan frem og tilbage, så efter 8 timer landede jeg hjemme igen og var godt brugt, men alt det mas gik jo til et godt formål – troede jeg!!

For lørdag morgen åbnede jeg så kuverten og fik sgu en kedelig oplevelse, for der stod at jeg skulle bruge den tilsendte kode sammen med et nøglekort !! Og det har jeg selvfølgelig ikke modtaget vel.
Men jeg slog koldt vand i blodet og ringede så mandag hjem til Nem id for at høre hvad jeg så kunne gøre nu postbuddet på sin rute passere en stor skraldespand hvor de irriterende breve bliver dumpet for at spare tid, og det gik fint nok indtil den flinke og forstående fyr i den anden ende sagde at han ikke kunne sende et andet nøglekort fordi tidsrammen på 30 dage hvor man skal bruge koden var overskredet. Koden blev annulleret dagen inden jeg hentede det på Ambassaden fik jeg at vide og betød jo så at jeg kunne have sparet turen til Ambassaden og pengene også selvfølgelig.
Alt det her for at kunne tilmelde mig Ebox så jeg på den måde kan få min post jeg ikke har fået i 10 måneder nu, men når de smider nøglekortet ud kan jeg så ikke gøre noget. De sender nu en ny kode og nøglekort til mig, mine venner der kender postbuddet har ringet og sagt at han ikke skal smide mine breve ud, og jeg skal nu ringe til Ambassaden og tigge dem om at kontakte mig hurtigere end sidste gang hvor brevet af en eller anden grund havde været i deres system i lang tid nærmere bestemt 3 uger, så det ser lyst ud.
Ellers bruger jeg tiden på at tage det roligt ikke så langt fra sofaen, og lige uden for huset mødte jeg pludselig et par danskere jeg så har snakket meget med siden, de har været her mange gange før og kender området godt på grund af mandens hobby der betyder at han cykler rundt hver dag, endda ture op til 50 kilometer rundt i naturen der gør mig dybt misundelig i savnet over ikke at kunne cykle mere som jeg gjorde meget hjemme.
Jane som konen hedder fortalte mig en dag en sjov historie fra en af hendes ture hvor hun sammen med en anden dansk kvinde efter en lang dag i Bangkok var blevet sultne og ledte efter et sted at spise, de ville have Thaimad og fandt endelig en restaurant hvor de satte sig ned og pustede ud mens de studerede menukortet. De var meget sultne og bestilte derfor 6 forskellige retter i blinde fordi menukortet var på Thai, tjeneren eller hvem det nu var kiggede lidt underligt på dem og spurgte om de var sikre der gjorde dem lidt nervøse for at de måske havde bestilt abehjerne eller andet mystisk mad.
De sad så og ventede i meget lang tid fortalte Jane mig, de begyndte at overveje at kalde på tjeneren og fortælle ham at de altså var så sultne at de kunne æde en ko i sovs til knæene, men pludselig dukkede han op – men uden mad, rakte dem en mikrofon og sagde at det nu var deres tur til synge de 6 sange de havde bestilt.
De to er nu på vej i en bus direkte her fra Kanchanaburi til Chang Mai og kommer tilbage den 13 for at få finalen fra festivalen ude ved broen med som jeg har snakket om før, den starter den 5 og slutter den 16 jeg håber jeg er frisk nok til at opleve og tage billeder af, men den tid den glæde.
Det var også tid til at besøge Immigration for at forny mit 1 års visa, og det gik sgu ikke så nemt som det plejer på grund af nye regler jeg ikke ved om kun er lokale eller gælder alle vegne. Ud over en kopi af lejekontrakten jeg plejer at give dem ville de denne gang også have en kopi af min landlady’s ID kort samt en bopælsattest fra kommunen, og det havde jeg selvfølgelig ikke og begyndte at snakke for min syge mor på grund af demonstranterne der havde besat ampur i de sidste tre dage, og det var der hvor jeg skulle have papirerne fra !!
Det lykkedes med en masse forklaringer at snakke mig uden om kravet og mod at betale 90 Bht til kaffekassen fik jeg mit stempel med strenge instrukser at have papirerne med næste år jeg selvfølgelig lovede højt og helligt.
Og så er det tid til den årlige tilbagevendende forkølelse der er værre end sidste år, det er det koldeste vejr jeg har oplevet herude med temperaturer om natten ned til 13 grader og dagstemperaturer svingene mellem 28 – 35 grader. Men jeg er ikke den eneste der fryser kan jeg se, turisterne går rundt i langærmede jakker og trøjer, og min kæderygende nabo der starter forureningen klokken 4 om morgenen udenfor i T-shirt er alvorlig ramt også, ja selv den ny indflyttede svensker der kommer fra det nordlige Sverige fryser alvorligt, så det er ikke mig der er sart denne gang.
Nå, jeg vil tage nogle lange bukser på uden på termo bukserne Dalton var så venlig at købe til mig hjemme og gå ud og spise dom sap ( suppe) for at få lidt varme i kroppen, her er kun 22 grader indenfor der sgu ikke er så meget for en frysende gut som mig.
Pen.
Comments
Share
Pen i Filippinerne

Pen

There are 3 comments on this post
 1. Anonym
  december 07, 2013, 8:13 am

  Hvis jeg ikke har været klar nok i min beskrivelse, vil jeg da lige sige, at jeg brugte Michael som CO.. adresse på ambassaden, og da det var borgerservice på ambassaden havde NEM.ID ingen problemer med dette sagde de..

 2. Anonym
  december 05, 2013, 6:43 am

  Det problem havde jeg ikke, men pyt bare du får dit NEM.ID så er det jo også lige meget hvordan… Nem.ID s kundeservice er ikke service, for du skal fortælle dem. hvadde skal gøre…. Håber det lykkes for dig….

 3. Anonym
  december 04, 2013, 8:29 am

  Jeg var ude for det samme 4 måneder i træk uden at det lykkedes, så jeg ringede til Michael på ambassaden, og aftalte med ham, at han mdtog både nøglekort og kode. Så var der ingen problemer. Jeg kunne hente det hele på ambassaden.

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.