09.12.2013 Så er festlighederne begyndt.

Så er festlighederne begyndt.


Her er tusindvis af mennesker der er kommet for at se de to daglige forestillinger nede ved broen som har forvandlet det daglige liv i gaden, næsten mennesketomt om dagen mens rusen fra aftenen før bliver sovet ud, og lige så mennesketomt om aftenen der har fået flere restauranter til simpelthen til at lukke fordi folk spiser og drikker i de hundredevis af boder ude ved broen.


Så selv om det er højsæson ifølge kalenderen, piver mange af forretningsejerene fordi de ikke kan lave penge og sætter så priserne op for at indhente det forsømte, den manglende omsætning er måske også årsagen til det indbrud de to danskere oplevede natten inden de tog til Chang Mai.


Erwin vågnede op om morgenen til en åben dør og en tom pung og kunne ikke rigtig finde ud af hvad der var sket, så vi tilkaldte turistpolitiet der sammen med ejeren af Blue Star kiggede optagelserne igennem fra de overvågningskameraer de har. Og efter rigtig mange timer fandt de endelig tidspunktet for det uanmeldte besøg som var klokken 6 morgen. En tynd mørk fyr blev set snige sig langs med husmuren, forsvinde ind i hans rum for derefter at komme ud igen med de 7.000 Bht der blev stjålet.


Om de nogen sinde finder ham tvivler jeg på selv om turistpolitiet var indstillet på at gøre alt hvad de kunne, Erwin var så heldig at en af betjentene genkendte ham som deltager i et cykelløb sidste år hvor betjenten deltog, og sådan noget hjælper gevaldigt herude har jeg lært, så der er måske håb !!

 


Ellers sker her ikke så meget, det er stadig meget koldt om natten der tvang mig til at købe endnu et vattæppe for at holde permafrosten på afstand og for at slippe af med snotten der godt nok er sej at slippe af med. Nu min lejlighed ligger sidst i bygningen og længst væk fra gaden som var et meget bevidst valg, har jeg ikke noget sol for tiden og har maksimum 24 grader indenfor nede i stuen, og det er altså ikke ret meget 🙁


Hov, jeg skal lige huske at fortælle at man er i gang med en udgravning nede ved floden lige over for det kinesiske tempel, her vil man lave et flydende marked på den modsatte side af floden forstås, så man er nødt til at sejle derover og forgylde bådejerne endnu mere. Hvornår den er færdig har jeg ikke hørt noget om, men skal nok huske at skrive det når jeg hører nærmere.


Mit problem med NemID ser ud til at blive så problematisk som den sidste kommentar antyder, jeg fik svar på min mail hvor jeg forklarede at jeg ikke havde modtaget nøglekortet jeg skulle bruge, og at koden jeg hentede på Ambassaden ikke duede mere. 


Jeg sluttede af med at spørge hvad jeg så kunne gøre, og fik et totalt ubrugeligt svar i kan læse her: 


Tak for din henvendelse.
For at kunne hjælpe med problemet skal jeg bede dig oplyse enten dit 9-cifrede NemID-nummer eller dit nøglekortnummer inklusiv forbogstav.
Hvis du ikke har mulighed for at oplyse en af ovenstående, må jeg bede dig kontakte vores Servicedesk på tlf. 7224 7050, da vi af juridiske årsager ikke må bede om dit CPR-nummer pr. mail.


Jeg havde jo lige forklaret at jeg ikke havde nogen af tingene, så jeg blev sendt tilbage til start og brugte igen en hulens masse penge på at ringe til dem. Det lykkedes endelig i går aftes efter 6 timers opringninger der alle endte med en maskinstemme der fortalte mig at der var mange henvendelser lige nu og at jeg kunne forvente en lange ventetid. Men jeg kom som sagt endelig igennem og snakkede med en ung pige der efter at have snakket med sin chef, undskyldte mange gange og sagde at de ikke kunne hjælpe mig med at få det nye kort sendt til Bangkok.


De har åbenbart sendt et nyt sæt hertil ifølge hende, så jeg må have fat i mine venner der kender postbudet i dag, denne gang skal det sgu lykkes !!


Og så til en glædelig nyhed – for mig 🙂


Den kæderygende etbenede nabo har planer om at flytte efter hvad jeg kan høre, og grunden er ganske simpel, det er lykkes ham på den korte tid han har boet her at rode sig ud i problemer med sin eks Thai dame, en ladyboy og en taxi dame han blev set have familiesammenføring med en mørk aften under et træ. 

Hans naboer inklusiv mig som alle er falang har fået forklaring på det hele mens han dum som han er, har givet andre forklaringer ude på gaden, så han har meget røde ører og befinder sig ikke så godt tilpas her som han fortæller dem der gider høre på ham.

Jeg havde ellers forsøgt at forklare ham hvad der var fornuftigt at gøre, og hvad han ikke skulle gøre, men det mente han åbenbart ikke var korrekt og har på den måde isoleret sig sig da ingen af os andre ønsker at spilde til på ham og holder afstand.


Så meget afstand af han ikke blev inviteret med på tur i lørdags, svenskeren havde købt bil der skulle prøves, og naboerne skulle selvfølgelig med. Jeg blev udråbt til turguide og viste vejen ud til Wat Tham Pu Wa og det kinesiske tempel ved siden af jeg var mere interesseret i.


Her håndhugger de enorme figurer og statuer ud af importeret Brassilianske træstammer der er enorme og fantastisk flotte, her gik vi rundt med åben mund og polypper mellem de halvt færdige projekter hvor folk sad med enten mejsler eller maskiner de finpudsede med, en fantastisk oplevelse at se håndværket med egne øjne der tog en lille times tid at studere og nyde.


Så det blev en herlig udflugt der endte med en kølig på et sted hvor der er en fantastisk udsigt over floden og bjergene, selv om her ikke er så varmt kan en udsigt som den godt få en til at glemme kulden, jeg sad i mit stille sind og glædede mig over at have fået nye venner og at sommeren nærmer sig, herligt 

🙂

Pen.

 

Comments
Share
Pen i Filippinerne

Pen

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.