Kategorier
Dagbog

23.01.2011 – Koh Samui

Og tak for kaffe et anderledes vejr at komme hjem til.

Som jeg skrev, var der ikke mere end 19 grader da jeg kom hjem, det var klamt og fugtigt igen, så jeg var glad for at jeg har vænnet mig til at rejse i jeans og langærmet bluse. For selv om det ikke var så slemt i flyveren som forventet, fryser jeg altid lidt alligevel, og når man ankommer så sent som jeg, er det altid køligt hvilket er tydeligt at se på turisterne der starter med at kigge mærkeligt på mig med den mundering, og ender med at selv tage varmt tøj på, så en ide givet videre !!!

Ryggen gik fuldstændig amok dagen efter jeg var kommet hjem, så dagen blev brugt indendørs på Dagbogen og billeder. Vejret var hverken godt eller dårligt, men det skiftede konstant og gav nogle små byger i ny og næ. Så sådan gik den dag, på ryggen og glo film og ikke lave noget…

Men det gjorde jeg så næste dag hvor vejret var fantastisk fra morgenstunden og hvor solopgangen var utrolig smuk med alle de farvenuancer der nu findes, temperaturen var på den rigtige side af 30 inden klokken 7 og det lovede godt. Så jeg gik lige en tur på stranden for at se hvor slemt det stod til, det havde jeg med vilje ikke gjort endnu, fordi jeg ved at jeg absolut lige skal samle noget op selv om jeg har nas 

ved ikke

Og der på stranden, og senere i haven, brugte jeg 8 timer på at komme i bund mens jeg fik lidt farve og varme ind i knoglerne igen. Af en eller anden grund var der i dag kanyler med nåle på som ikke er sædvanligt sammen med resterne af Asia World Cup I Flamingo 

Sad
Angry

For det flyder over det hele med alle størrelser af de forbandede flamingokugler, hvor det kommer fra aner jeg virkelig ikke, men ville gerne vide det. For det er ikke kun et par flager eller et par kugler, så langt øjet rækker ud over havet lyser de kridhvide kugler op som fyrtårn. Som et hvidt tæppe ligger det på revet og på stranden og i haven. De sædvanlige genbrugs fætre som karter rundt, vil ikke kendes ved det og lader det ligge. Så jeg er nødt til at brænde det hvis jeg vil undgå at land ladyen graver det ned 

ved ikke

Et utroligt svineri over det hele, vandet er sort grumset og ser ikke så indbydende ud. Men alligevel bader folk lystigt når stranden er ren, men sådan er der så meget…

ved ikke

Jeg tog en lille film af svineriet der nærmede sig min strand.

Jeg gjorde klar til 2 store bål på stranden af alt det affald jeg fandt og ventede tålmodigt på at solen skulle gå ned så vinden kunne lægge sig. 3 liter diesel var købt for at hjælpe lidt på sagerne, alt er jo drivvådt og kræver lidt hjælp, så den fik en sqeeze og jeg satte ild til de visne blade der omkranser og beskytter de ny skud på palmerne, de brænder altid utroligt godt og er gratis, og nat blev til dag 

music

Men så blev Buddha vred på mig og sendte en hidsig pålandsvind imod mig, jeg tog det lidt roligt nu jeg på min lille morgentur på stranden, havde reddet en masse muslinger jeg smed ud i vandet igen når jeg fik øje på dem. Men det hjalp mig nu ikke så meget alligevel, vinden blev stærkere og stærkere mens den blandede landhandel af plastik, tovværk og drivtømmer blussede op som havde man hældt benzin på. Så jeg blev sgu nervøs op hældte sand på begge bålene inden de satte ild i hele haven, for hulen det stormede 

Sad

Og sådan har de sidste par dage været, bag de nedrullede vind gardiner siddende på terrassen og ærgre mig over vejret der skifter lidt for meget. En dundrende torden fra bjergene bag mig og bølgernes hårde lyd når de rammer stranden, gør hvad den kan for at overdøve musikken, æv hvor ærgeligt 

ked

Så jeg fik surfet lidt , ikke i det lortebrune vand 20 meter fra mig, men på Internettet. Og selvfølgelig osse på Thai-DK hvor det går stærkt !!

Siden September sidste år har der været mere end 1.3 Million klik på siden, utroligt flot tal der skal ses i lyset af de 700.000 der var inden kendskabet til Thai-DK sidst i Oktober blev så enorm at det siden er gået rigtigt stærkt. Jeg aner ikke hvem jeg skal takke for det, men jer der kigger på ‘vores’ side skal have en stor tak fordi i kan lide siden. Og inden web læser det her og sletter det, skal jeg skynde mig at opfordre jer til at melde jer ind som er gratis, og deltage i debatterne eller skabe jeres egen. Én mand betaler for at vi alle kan læse og hygge os her, og ham vil jeg gerne hjælpe selv om han siger det er lige meget. Brug Google linkene og brug det til at komme videre ud på nettet så han kan tjene 0.0000001 øre 

godag
Thumb

Men en lidt lang dag på grund af vejret, kun i morges (06.00) inden bygerne begyndte igen, tog jeg en tur til en anden strand for at lede efter skaller som jeg er glad for. Hjernen bliver tømt for negative tanker når man går der alene og kigger på alt det naturen kaster op på stranden, både det naturlige og det unaturlige ligger i en bred bræmme og gemmer på mine skaller. Men igen må jeg konstaterer at der slet ikke er bare i nærheden af hvad jeg har fundet før af skaller, meget få og små kan jeg finde selv om jeg går et par kilometer og ved hvor jeg skal kigge efter dem efter et uvejr, så det tager jeg som et dårligt tegn !!

www.thai-dk.dk/penfoto/6/DSCF0907.jpgwww.thai-dk.dk/penfoto/6/DSCF0899.jpg

Havet har været så hård ved Land Ladyen at hun længere henne hvor hun også har nogle huse, har været nødt til at forstærke stranden og hendes grund med kæmpe sten der blev lagt ud med en lige så stor maskine. 500.000 Bht siger hun det har kostet alt inklusive, så hun har haft den store pung fremme både med Berlin muren og med forstærkningen. Inden alt det her fik hun lidt en overraskelse da Martin den Engelske fyr og hans Thai dame flyttede til Nakon Si Thammarat, de havde levet som svin rent ud sagt og rotterne vrimlede rundt inde i huset. De 2 badeværelser måtte rives ned og genopbygges lige som resten af huset blev renoveret, 200.000 Bht fortalte hun mig kostede det show 

Græder

Udover det, den ødeland 

griner

 Har hun lige været i Kina i 5 dage, hun fortalte ikke hvad det kostede, men tog vanen tro toget til Bangkok for at flyve derfra, så starten var billig 

Grin

Det havde været hundekoldt med 32 under frysepunktet og hun have været nødt til at købe vintertøj for at overleve. Hendes fingerspidser var revnet af kulde som hun viste mig, og hun havde ikke kunne tage billeder, men det havde været en god tur sagde hun og var glad……

Så her sker ikke så meget udover et af mine gentagne eksperimenter med kameraet som i kan se hvor jeg har taget billeder af mine skaller og mit hus (noget skulle jeg lave !!), og har taget et par små film af min have set fra stranden og fra huset

Så det er træls når jeg gerne vil i gang med båden, Per bliver ved at skrive til mig at han håber jeg får lavet noget så jeg kan komme op til ham når han kommer. Men jeg er nødt til at skuffe ham hver gang, for jeg har slet ikke vendt båden endnu. Hver gang jeg overvejer at vende den begynder det dårlige vejr igen, og hvis jeg vender den alligevel forsinker den mit arbejde indenbords på grund af regnen, så jeg venter og venter 

ved ikke
ved ikke

www.thai-dk.dk/penfoto/6/DSCF1025.jpgwww.thai-dk.dk/penfoto/6/DSCF1027.jpg

Så jeg har god tid til at tænke over mit liv og hvad der sker i mit liv lige nu, og Pirats tanke om at jeg hurtigt kommer til at kede mig i Bangkok dukker selvfølgelig op!!

Men jeg tror ikke det bliver noget problem med det ild jeg altid har bagi, allerede nu inden jeg er flyttet er der mange steder jeg gerne vil se i og omkring Bangkok. Centrum er ikke så interessant for mig med alle de mennesker, så jeg kigger mere den modsatte vej. Nakhon Pathom, det flydende marked, Samut Sakhon og Ayutthaya bare for at nævne nogle som allerede er på tegnebrættet. Selvfølgelig skal floderne i og omkring Bangkok undersøges nærmere selv om det er i hjertet af Bangkok, lysten til at være på vandet forsvinder aldrig. Så jeg kommer ikke til at kede mig, slet ikke hvis Per finder en dame der giver ham udgangstilladelse som jeg har fået 

griner

Så det er jeg ikke bange for, jeg er mere spændt på at skulle undvære havet at kigge på hver dag og være tæt på. Selv om jeg nu sidder og er ked af at stranden ligner en losseplads og mit 8 timers projekt er totalt spoleret, kommer jeg nok til at savne det. Jeg kommer dog ikke til at savne den håbløshed der breder sig som en virus i kroppen og gør mig ked af det dybt inde når jeg ser på forureningen, jeg kommer heller ikke til at savne den vrede over myndighedernes ligegyldighed når det drejer sig om forurening der langsomt ødelægger Thailands strande og vand. Men man kan jo ikke både blæse og have mel i munden, og fra Bangkok er der ikke så langt til stranden hvis jeg får brug for en direkte akut indsprøjtning 

Thumb

Og jeg er optimist som sædvanlig, lidt slag skal man jo ha en gang imellem som græsset, så det tar jeg med som det tynde øl. Vinden er langsomt begyndt at vende hvilket betyder at regntiden nærmer sig sin afslutning, og godt vejr igen bliver en selvfølge hver dag. Det er sgu da positivt at tænke sådan på en overskyet kedelig dag hvor vinden og regnen er irriterende 

hej

Og Buddha har en stor del af æren for den positive del af mig, han viser mig det lyse i hverdagen selv om det er gråt, tak for det Buddha……

godag

www.thai-dk.dk/penfoto/6/DSCF1041.jpg


Hav en god dag.

Med Venlig Hilsen.

Pen.

Leave a Reply