Kategorier
Dagbog

05.04.2011 – Ko Kret

Godmorgen Dagbog.

www.thai-dk.dk/penfoto/5/099.jpg

Tak skal du ha en røvtur jeg fik !!!

Per den glade dreng ringede og spurgte om vi ikke skulle tage en tur til Ko Kret sammen med en bekendt af ham der kender øen, jeg skannede hurtigt kroppen for defekter, og kom frem til at det kunne jeg vist godt klare.

Men kunne jeg slet ikke fandt jeg ud af senere, sjældent har jeg haft så ondt efter at ha gået rundt og kigget på plastik !!

For det var slet ikke den fremvisning jeg havde forventet (eller Per for den sag skyld), der er jo templer, arbejdende værksteder samt alt det andet som jeg ville se og tage billeder af. Men vores guide var mere interesseret i at gå rundt og kigge på forretninger, end at kigge på templer. Så i dag må i nøjes med billeder af alt det der var til salg derovre !!

Men vi startede ellers i højt humør med at tage det lig af bus 32 her fra Nonthaburi der skulle køre os næsten hen til båden over til Ko Kret, chaufføren som fik dårlig fisk til morgen sammen med kolde ris, var aggressiv og gjorde alt for at Per og jeg var parat til en indlæggelse inden vi kom frem. Der blev slet ikke taget hensyn til passagerene undervejs, og bremserne blev hugget så hårdt i at vi gled frem på plastiksædet hver gang, dårlig karma 

ked
www.thai-dk.dk/penfoto/5/002.jpg

Men frem kom vi da hvor Per havde haft så dårlig en tur at han måtte gnave et par piller da vi stod af bussen, så chaufføren vandt lidt alligevel 

Angry

 Vi sjoskede ned af den sidegade der førte ned til båden hvor trafikken hurtigt blev minimal og til at holde ud og nød allerede der freden der kun som en svag baggrundsstøjs kunne høres.

www.thai-dk.dk/penfoto/5/010.jpg

Og Internettet har sgu ret, for bare det at stå nede ved floden og vente på båden var som der står skrevet, næsten ufatteligt roligt selv om vi befandt os i Bangkok. Og det er jo guf for mig, så jeg startede hygge motoren og nød det, samtidig bankede solen ubønhørligt ned og fik os 2 falanger til at svede i stråler, der allerede efter busturen fik skjorterne til at se alvorligt brugte ud. Og som for at gnide salt i såret, vadede Kat rundt i jeans og lod som ingenting den skurk 

music

www.thai-dk.dk/penfoto/5/064.jpg

Nå men den lille men sindssyg hyggelige båd sejlede os over til en rolig verden uden larmende bikes (dog med én undtagelse) hvor vi så brugte de næste 3 timer med indlagte pauser for vores tos skyld, siddende i en ydmyg og bestemt ikke renoveret biks (bemærk at jeg ikke kalder det restaurant, for det var det bestemt ikke 

griner

 ), med udsigt ud over floden hvor trafikken var væsentlig roligere end hjemme i Non, hyggede vi os alle over roen mens vores diverse skavanker fik lidt fred. Min tro følgesvend Kat som bliver mere og mere modig, fiser altid med det samme ud og kigger nysgerrigt ned i vandet når vi er tæt på det, hvor hun så den fisk her og var begejstret for synet 

Love
www.thai-dk.dk/penfoto/5/023.jpg

Jeg mente at jeg stadig manglede nogle detaljer til lejligheden da vi fortsatte, og kiggede nysgerrigt på alle de smukke lerting der var til salg alle vegne. Kat fangede den hurtigt fordi jeg jo helst ikke skulle bruge for mange penge, og vi fik i fællesskab købt nogle småting til en meget rimelig pris som egentlig overraskede mig, for det var én stor turistfælde !!

De små gyder vi gik i var overplastret med butikker der solgte næsten de samme ting som i China Town bortset fra lervarene, men meget meget billigere. Og noget af det vi købte var duftelys, dem havde vi købt nogle af i Kanchanaburi som overhovedet ikke duftede, og ikke nok med det, vi betalte 280 Bht for 12 stk og var alvorligt skuffede. Så vi købte 10 stk her for 5 Bht stykket og nogle små blomster ting til badeværelset til 30 Bht stykket, så ingen herregård 

Thumb

www.thai-dk.dk/penfoto/5/047.jpgwww.thai-dk.dk/penfoto/5/051.jpg

Men desværre var der mange mennesker derovre, og når jeg har stillads problemer dur jeg altså ikke til den skubben og masen der uvilkårligt opstår, for af en eller anden ukendt årsag som ikke kun gælder her, kan folk ikke finde ud af at gå i hver sin side så ‘trafikken’ går smertefrit. Nej nej, folk går på kryds og tværs uden at tage hensyn eller vente på at man går forbi og betyder at man næsten støder sammen med de andre som heller ikke kan finde ud af det, så det gik sgu ned af bakke med humøret.

Og det minder mig om min teori omkring Thaiernes udafvendte fødder !!

Det har tit undret mig at deres fødder stritter så meget ud til siderne som de gør, men efter turen i dag nåede jeg en del længere i min forskning. For jeg er så godt som sikker på at det er for at der så kan stå flere i den samme kø, nu kan de stå tættere og øger derved volumen i køen gevaldigt 

sarcasm

At se Thaierne stå med med store spørgsmålstegn malet i ansigterne når de pludselig stod ansigt til ansigt med en anden modgående, er sgu forvirrende at se på. For de gør præcis som på tegnefilm (og de gør det samme flere gange hver dag !!) , de går synkront fra side til side, indtil en af dem får øje på et eller andet, og mister koncentrationen så modparten kan smutte forbi, herre irriterende 

rasende

Kun når vi sad ned som da vi spiste her på det sted som Kat forelskede sig i på stedet og ville leje, faldt der lidt ro på vores godt brugte stilladser, og vi kunne nyde det.

www.thai-dk.dk/penfoto/5/072.jpg

Jeg kunne sidde og fiske og drikke øl der hele dagen sagde hun mens hun ville sælge mad som hun savner, fiskene skulle selvfølgelig sættes ud igen sagde hun, men øllene ville der være nok af 

music

Desværre kunne vi ikke gå ned af de små sidegader som er de mest interessante, der var bidske hunde fik vi at vide. Og med erindringen om Per’s og min cykeltur, vendte vi lynhurtigt om igen 

Stres

Men vi fik da set en opvisning af noget dans af en eller anden slags, og her kunne jeg selvfølgelig ikke nære mig og tog nogle billeder af de smukke kvinder og farvestrålende kostumer der altid er smukt at se på

www.thai-dk.dk/penfoto/5/036.jpgwww.thai-dk.dk/penfoto/5/039.jpg

Men så var Per og jeg efterhånden så alvorligt brugte at fik vendt tøserne rundt så vi kunne komme hjem igen, og den herlige tur rundt om øen på floden som vi havde glædet os til blev desværre ikke til noget i denne omgang, så den må komme en anden gang hvor jeg også vil rundt og tage billeder af de templer der er her.

Og turen tilbage over floden blev et mareridt for mig, først stod vi som sild i tønde og ventede på båden der i dagens anledning var en dobbeltdækker og skulle tømmes for folk. Og som sædvanligt hersker der en skjult dagsorden når et transportmiddel skal entres herude, folk tænker kun på sig selv og tager overhovedet ingen hensyn. Så mig der ikke er så stor og havde store problemer med bare at stå oprejst, blev næsten brugt som boksebold, og overvejede kraftigt at tage en tur op til freden hos Buddha. De andre 3 var gået ombord og havde fundet en plads mens jeg stadig kæmpede for at komme ombord i båden der lynhurtigt blev fyldt op, og hvor jeg endelig fandt en plads helt ude ved rælingen og satte mig ned og tænkte mit !!

På grund af alt det her tog vi en taxi hjem i stedet for bussen, det kunne jeg simpelthen ikke overskue og var ligeglad med min del på 50 Bht som jeg nok overlever. Og sikke dog en herlig ting at kunne lægge sig på køjen og strække sig, Kat havde på vejen op til hyblen aller nådigst købt et par kølige som hjalp lidt på både humør og helbred, og fik temperaturen ned i normalt leje igen.

Men sjovt var det sgu ikke at være mig 

Græder

Nå, men livet går jo videre, og endelig lykkedes det at få et overblik over huslejen !!

Husleje 4.500 Bht
Vand 51 Bht
El 440 Bht
Totalt 4.991 Bht

Så helt galt kan det ikke gå 

Thumb

Freden har sænket sig over ejendommen igen, Annie’s familie har bedt hende om at stoppe det hun har gang i og lade Kat være i fred. Det har så igen givet Kat et mindre anspændt ansigt når vi går ud af huset, for der går vi forbi restauranten. Den bliver nu åbnet ved 10 – 11 tiden og lukket igen klokken 20 på grund af manglende kunder som fryder mig gevaldigt. Som na na har jeg læst det betyder, men det tør jeg dog ikke sige højt, altså ikke til Kat der selv om hun er Buddhist og ikke må fryde sig over andres ulykker, fryder sig i sit stille sind 

sarcasm

www.thai-dk.dk/penfoto/5/045.jpg

Så nu mangler jeg ‘kun’ at besøge et hospital for at få lidt styr på pillerne, for det går sgu ikke bare at gnave løs som jeg gør når den er slem. Per har anbefalet Mayo Hospitalet som ligger ved Mo Shitt som er billigt og godt, så når der er en pause i konflikterne er det stedet jeg besøger.

I mellemtiden bliver jeg så fedet op fra morgen til aften, og som jeg skrev måtte jeg nogle gange knappe bukserne op som fik mig til da jeg alligevel var nede at købe vand (1Bht for 5 liter) som jeg for meget ros for 

music

, til at smide 1 Bht i samme automat for at få dommen !!

2,3 kilo er der røget på sidebenene (eller rettere direkte på fronten af kroppen) på grund af den herlige mad som jeg sgu ikke kan lade være med at spise, og det på kun en måned 

ked

 Men jeg trøster mig lidt med Kat’s øgede vægt på 3 kilo i samme periode og tror på at den kommende motion vil hjælpe på problemet for os begge. Men det er hun ikke glad for, hun vil så gerne ha at jeg bliver tyk siger hun, og spørger for en sikkerheds skyld lige om jeg dog ikke er sulten 

griner

Jeg spurgte jer om i kendte noget til de gratis programmer der er her i Bangkok, og Piraten fortalte hvor jeg skulle kigge. Men på grund af svigtende Internet hjalp Per mig med det, og kom frem til at det ville koste mig 17.000 Bht at se de ‘gratis’ programmer, så helt gratis er det altså ikke !!

Og med den skod forbindelse jeg har, er det komplet umuligt at streame noget som helst. Men tak for hjælpen til jer 

Thumb

Buddha skal selvfølgelig ha en tak, og selv om templet på den anden side af vejen har fået et nyt forstærker sæt og større højtalere, der får os til at vælte ud af køjen og stå ret hver morgen 04.00 når munken begynder sin bøn, er jeg glad…. 

godag

www.thai-dk.dk/penfoto/5/070.jpg


Hav en god dag.

Med Venlig Hilsen.

Pen.

Leave a Reply