Kategorier
Dagbog

18.05.2011 – Nonthaburi & Minburi

Godmorgen Dagbog.
www.thai-dk.dk/penfoto/5/004.jpg

Min søster kommer !!!

Ja altså ikke min søster, men Kat’s som slæber sin kæreste og datter med for at se lejligheden og som kommer for at smage falang mad !!

Og det viste sig at blive dyrt, jeg har lavet boller i karry, fiskefilet med persillesovs, spaghetti Cabonara og frikadeller, så der skulle findes på noget nyt. Og det blev så en ganske almindelig gryderet som der blev handlet ind til i Big C, grønne, røde og gule peberfrugter samt gulerødder og tomater. De to sidste ting er billige i forhold til peberfrugterne som kostede 30 Bht stykket, dåsen med flåede tomater kostede 32 Bht og en lille flaske Heinz Ketchup kostede 29 Bht. Det dyreste som jeg efter at have smagt dem fortrød at have købt, var den dåse små champignon til 87 Bht som ganske smagte forfærdeligt og var salte 

Sad

Og nu man ikke kunne købe oksefars, købte jeg flæskefars til 61 Bht og nogle små pølser til 79 Bht hvor man dog fik en ekstra pose gratis og bacon til 97 Bht. Men den samlede regning lød på lidt over 800 Bht uden at købe noget som helst andet for at lave mad til dem og os selvfølgelig, og fik Kat til at ringe til søsteren og sige til hende at hun skulle komme hvis hun havde ønsker om at blive gammel 

Stres

Og det blev nogle hyggelige timer ude på altanen med madlavningen hvor det lykkedes mig at holde Kat væk som jo gerne vil ødelægge maden med hendes gode råd, inden jeg kunne stille gryden i sikkerhed for Kat som elsker når jeg laver mad 

Love

Wat Kinnagon som jo ligger på den anden side af vejen var på grund af store Buddha dag belejret med folk og der var en leben uden lige. Munkene messede bønner medens folk gik rundt om templet 3 gange med lys i hænderne som var en smuk oplevelse set her oppe fra 6 sal hvor det eneste der ødelagde stemningen lidt, var de uundgålige neonlys som skinnede stærkt i aftenen.
Hendes gode syn gjorde at hun så meget mere end mig, og det fik hende pludselig til højt at sige mens hun kiggede over mod munkenes hus, hvad laver en dame dér, det er forbudt !!

En kvinde i hvidt havde sneget sig op på øverste etage da munken der sad og messede i mikrofonen, opfordrede alle munkene til at deltage og gå med rundt om templet. Jeg kunne kun se omridset af den her hvidklædte kvinde der gik ind bag en orange dragt der hang til tørre hvorefter lyset blev slukket, Kat sad og stirrede ondt derover i de 10 minutter der gik inden kvinden hastigt gik ned igen, og lyset igen blev tændt. Hun havde opfordret mig til at tage billeder af det, men jeg tænkte for mig selv at det vist var bedre at lade være, så jeg kom med en søforklaring om at det var for mørkt 

godag

Hvorfor går du ikke derned sagde jeg til Kat ?? Det har jeg ikke brug for sagde hun og fortalte samtidig om grunden til at folk gik rundt om templet 3 gange, det skulle ifølge hende repræsentere Buddhas fødsel, liv og død. Jeg har et rent hjerte sagde hun og dunkede sig så hårdt på brystkassen at det var svært at forstå hvad hun sagde, jeg lyver ikke, jeg er ikke misundelig, og jeg ryger eller drikker ikke. Folk der går rundt dernede nu har dårlig samvittighed og vil så gerne ha det rene hjerte jeg har, så jeg er lykkelig 

godag

www.thai-dk.dk/uploads/009.JPG

Æv der røg chancen for lige at nappe en kølig efter det hårde slid med at lave mad 

Græder

Søsteren som vi jo besøgte inden jeg fik problemer med maven og turen til Nakhon Si Thammarat, har en lille kaffe biks uden for en 7 Eleven i Limburi. Den brødføder den lille familie på 3 uden problemer og satte griller i hovedet på Kat, for søsteren påstod at hun lavede 60.000 Bht pr måned inden udgifterne blev betalt !! Om det er sandt eller ej skal jeg ikke gøre mig klog på, men der var et rend af kunder da vi var der, og hende og kæresten havde begge travlt.

www.thai-dk.dk/penfoto/5/008.jpg

Jeg var i gang med fortællingen dengang og har fundet det frem jeg skrev dengang !!

18.04.2011 Nonthaburi & Nimburi

Godmorgen Dagbog.

Så blev familien samlet 

godag

Afsted det gik fra morgenstunden mod Kat’s søster i Nimburi og ikke som jeg først fik at vide i Lopburi, og igen kom Pi Bao’s evner udi søforklaringer desværre ind i billedet igen. Så vi havnede nede ved floden hvor der skulle køre en minivan hele vejen, og ikke som først aftalt ved Phantip hvor Kat havde set at der kørte busser fra 

sarcasm

Så efter en lang og meget varm gåtur ned til floden, fandt vi et køretøj der vist nok var det rigtige, og som selvfølgelig kørte tilbage af den samme vej vi lige var gået, og kørte forbi Condoen 

rasende

Nu har jeg jo en forkærlighed for små minivan uden aircon, så jeg blev selvfølgelig glad for at blive losset ind i sådan en, og så ellers sidde og vente på at den blev fyldt og i mellemtiden tabe mig 2 kilo på grund af varmen, inden den langt om længe trillede ind til Phantip og satte os af der 

Farvel

Så nu har Kat fået at vide, at hun ALDRIG mere må spørge det lille trafik geni Pi Bao om noget som helst der har med transport at gøre. For bussen til Phantip som iøvrigt har installeret en aircon der virker, og godt nok have kostet os den svimlende formue af 3 Bht ekstra, ville ikke ha givet store våde skjolder på skjorten så tidligt på dagen.

Nå, det lykkedes efter lidt pres at få Kat til at spørge om vej til bussen til Nimburi, for da vi havde stået der og blomstret i et kvarter uden at det dog havde fået hende til at tænke over hvorfor vi stod der, var jeg sgu ved at blive lidt arrig 

rasende

36 grader var meget normalt i de dage inden det overskyede vejr vi har nu der fik temperaturen ned i et ‘normalt’ leje på 30 grader. Så vi stod der og smeltede hurtigere end stærkt i solen, og kiggede langt efter et skilt på de små van som Kat kunne læse, men vi stod selvfølgelig det forkerte sted, og måtte traske et pænt stykke inden der var bid og vi kunne sætte os ind i en nyere van hvor aircon virkede og den lange tur begyndte. Kat var selv om jeg var blevet lidt morgensur her klokken 10 om formiddagen og havde skældt hende ud, i vældigt humør over at skulle se sin søster, og se hvor hun boede. Så hun smilede over hele femøren på turen og var super glad, men smilet stivnede noget da vi blev halet ind i en trafikkontrol hvor det endte med at piloten, en ung gut, kom tilbage fra det intermistiske telt der var stillet op på fortovet, tog nogle pengesedler der åbnebart var store nok til at berolige betjenten og lod os køre videre 

sarcasm

2 minivan og en taxi med en samlet pris på 205 Bht samt en masse telefon snak, bragte os endelig frem til målet hvor søsteren en lille rund dame tog imod os og førte os op i hendes lejlighed. Mundtøjet stod selvfølgelig ikke stille på de to tøser fra første sekund, og jeg tog hurtigt og helt frivilligt på en fotosafari i ejendommen for at få lidt fred 

hej

www.thai-dk.dk/penfoto/5/002.jpg

Meget lange depimerende gange i 4 etager med et hav af lejligheder, hvor lyden fra de mange forskellige gøremål inde i lejligheden sivede ud på gangene og lød som en million mennesker der snakkede og så Tv, blev travet igennem til stor nydelse på grund af køligheden der. Men jeg fik ikke så meget fred, for Kat havde med jævne mellemrum stukket hovedet ud for at se om jeg var ved at blive kidnappet af en ung dame nu jeg var den første falang nogensinde i området 

godag

, og beordrede mig tilbage i lejligheden hvor begge tøser gispede efter vejret på grund af den hårde første omgang snak 

Grin

www.thai-dk.dk/penfoto/5/027.jpg

Jeg forstod intet af den ordstrøm der langsomt begyndte at fylde den meget lille lejlighed hvor de bor 3 mennesker, søsterens datter, hendes kæreste og hende selv bor !! Men alt var praktisk og var smart anbragt rundt omkring så det ikke virkede for proppet, den lille altan var lavet om til køkken hvor vaskemaskinen også stod. Der blev kigget på grundigt på mig af dem begge mens de nok snakkede om den flotte falang med blå øjne, jeg var en flot fyr sagde Kat at søsteren mente. Ord som moviestar og handsom blev slynget ud i flæng og blødgjorde mig, og jeg takkede nådigt for den 

skaal

 der blev serveret til et mellemmåltid som blev spist siddende på gulvet og hyggede mig over at blive studeret så grundigt 

music

Og så var det ellers tid til at vi skulle se søsterens ‘forretning’, en taxi blev hyret og vi kørte et eller andet sted hen og blev modtaget af kæresten og datteren der havde travlt med at sælge kaffe uden for 7 Eleven. Puha, hvis jeg mente at jeg var blevet studeret i lejligheden, blev jeg overbegloet her 

Stres

www.thai-dk.dk/penfoto/5/012.jpg

Jeg blev placeret bag vognen på en plastikskammel, altså hæderspladsen og havde gode muligheder for at studere omgivelserne og mennesker der. De havde som sagt travlt og havde kun sjældent tid til at snakke som gav mig fred, Kat holdt sig i ro i et par minutter inden hun begyndte at tørre disken af og hjælpe hvor hun kunne. Hun smilede over hele femøren og var lykkelig kunne jeg se, så jeg lod dem være der i det univers de nu var i. Små klem blev uddelt mellem søsterne og de snakkede i et væk mens pengesedlerne fra kunderne fyldte mere og mere i kagedåsen inden søsteren greb ned og lagde en håndfuld ned i forklædelommen, så penge blev der lavet 

hej

Endelig fik kæresten lov til at holde pause 5 minutter, dem udnyttede han yderst fornuftigt ved at gå til købmand og købe 2 ÅÅÅ som vi nød i varmen. Desværre kunne vi ikke snakke sammen på grund af mine manglende sprog egenskaber, så det blev kun til små bemærkninger i ny og næ. Men han smilede over hele hovedet og fortalte gennem Kat at han godt kunne lide mig, herlig fyr 

Thumb

Sådan gik der et par timer hvor jeg stadig sad der og sad, søsteren fes rundt og fortalte at hendes søster havde en falang fra Nederland og var stolt over han så så godt ud, 

ved ikke

 så det var muntert.

Så pludselig sagde Kat, nu kører vi tilbage til deres lejlighed !!

Jeg tænkte straks på at de mistede penge af den ene grund at de ville tage sig af mig, og sagde nej nej, det behøver vi ikke. Men det viste sig at de havde fyraften allerede klokken 3 og skulle hjem og rengøre kaffevognen som er bygget op omkring en bike, så endnu engang blev vi proppet ind i en taxi og turen gik atter tilbage. Kat ævlede løs om at hun også ville ha en kaffevogn og tjene alle de penge søsteren påstod de tjente, arbejdstiden passede hende også godt med start klokken 5 morgen til 15 eftermiddag, og hun snakkede sig varm 

Græder

Men jeg holdt kaje fordi hun veksler fra at ville sælge undertøj og sko, og nu til at sælge kaffe, og forsvandt igen ud på de kølige svalegange i bygningen. Kat fik stukket 4 fotoalbum i hånden, og så for første gang i 20 år billeder af sig selv som barn, så hun sad stille og funderede kunne jeg se og gav hende freden til det 

Thumb

Et sidste måltid som igen blev spist siddende på gulvet nu der ikke var plads til et bord i den maksimum 15 m2 store lejlighed, og lidt pral fra kæresten over de store højtalere som jeg straks blev forelsket i til en 

skaal

, afsluttede dagen inden vi kunne sætte os tilrette i en taxi, og denne gang køre hele vejen hjem til samme pris som alle de forvirrede skift på vejen derud. Kat var meget stille og tænkte kunne jeg se på turen hjem, og havde brug for at være alene med sine tanker. Så jeg satte mig ud på altanen da vi kom hjem og lod hende sidde alene i sofaen hvor Tv’et kørte med noget hun ikke så alligevel !!

Sådan sluttede hendes gensyn med sin familie som boede så tæt på og alligevel så langt væk, hun var ked af sagde hun da hun kom ud og sagde godnat, at hun ikke havde fået lov at se sin familie. Og hun takkede mig som fik mig til at krølle tæer, fordi jeg havde givet hende familien tilbage igen og fordi jeg havde givet hende et liv !!!

Det fik mig dengang til at hade Annie endnu mere, mens jeg sad til sent og fintænkte over hvad der får mennesker til at være så onde, uden dog at finde svar på spørgsmålet. Så når familien kommer i dag skal Annie se det skal hun, ikke noget med at køre bilen op på en af etagerne og tage elevatoren op. Nej de skal promenere forbi det hjerteløse menneske skal de 

sarcasm

Tak Buddha for din hjælp i det her indviklede liv…… 

godag

www.thai-dk.dk/penfoto/5/029.jpg


Hav en god dag.

Med Venlig Hilsen.

Pen.

Leave a Reply