Kategorier
Dagbog

21.07.2011 – Kanchanaburi

Godmorgen Dagbog.

Kun lyden fra den silende regn vi nu har haft i 2 døgn og som er meget velkommen på grund af alle de nyindkøbte planter, prøver forsigtigt at afbryde Kat og Pii Noo som sidder udenfor og snakker. Men det lykkes ikke rigtigt at stoppe den skvadder de to har gang i nu der ikke er så meget andet at lave, så Pii Noo sjosker hele vejen fra hendes hus 10 meter væk, og puster at anstrengelse mens hun sætter sig ned og begynder at pikke i den mad som Kat selvfølgelig har stillet derud, mere så de ikke keder sig 

Love

Temperaturen er på grund af regnen noget køligere, kun 26 grader, og den langærmede er fundet frem igen. Men det er sgu herligt med lidt kølig luft og en lille smule vind, så jeg klager bestemt ikke. Slet ikke når endnu en nabokone af ren og skær nysgerrighed kommer over og beundrer vores blomster og planter, og fortæller at hun der bor mellem to andre huse ingen vind har overhovedet, så jeg skal bestemt ikke klage 

hej

De sidste par dage er gået med at omplante og arrangere planterne, en større krukke manglede i billedet og fik Pii Noo til straks at tilbyde sig nu jeg havde hjulpet hende med at sætte et trådnet op omkring hendes lille fiskedam for at holde duerne væk. Så der kom hostende liv i den gamle pickup hvor Kat og jeg måtte sidde oven på hinanden, og en rundtur til de forskellige planteskoler begyndte. Car not strong sagde Pii Noo og holdt konsekvent speederen i bund og så langsomt filedede på koblingen, chookeren er selvfølgelig hevet helt ud der lægger et slør af uforbrændt benzin bag os og får nogle næsten folk til at lægge sig på asfalten i håb om at kunne indånde bare en smule ilt 

griner

. Så det var en meget ‘spændende’ tur nu bilens manglende motorkraft blev mikset med hendes Thai free style kørsel, hendes arme som ellers ser stærke ud har store problemer med at dreje på rattet og gav store problemer når vi rundede et hjørne. De andre bilister blev skældt voldsomt ud nu de holdt korrekt der i deres side af vejen og blokerede for Pii Noo der mente at hun havde ret til at bruge den modsatte side til at komme rundt om hjørnet, så det var en ‘munter ‘ tur der endte ved udgangspunktet hvor jeg havde set en pæn krukke, men hvor damen ikke ville forhandle om prisen.

8 Burmesere blev brugt som slaver der og en enkelt fik slag med en avis fordi han gik på en flise, de stakkels små mennesker af begge køn blev kostet rundt for at slæbe på alle krukkerne når kunderne ville se ordentlig på dem. En krukke som vi vel alle kan løfte, kostede 2 Burmesere alle deres kræfter i deres forsøg på at få den løftet ud på grusgangen hvor vi stod. Det havde jeg det ikke så godt med nu big boss stod og pillede næse og skyndte på dem, så jeg tog krukken ned, stillede den på jorden og lod som ingenting. Om det gjorde udslaget ved jeg ikke, men nu var damen villig nok til at forhandle, så den fik vi med hjem som eneste udbytte.

Nu har jeg så gået og kigget samtidig med at jeg forsøger at tænke kreativt mens jeg flytter rundt på krukkerne, og det kommer til at koste mig 3.000 Bht !! For der skal købes et lille bambus hus med et par bænke og et bord imellem, nærmere kan jeg ikke beskrive det, men jeg tror i ved hvad jeg snakker om, der skal stå ude på terrassen og være en oase 

music

 Dem ser man rundt omkring på vejene stablet op på en pickup der så holder og venter på kunder i vejkanten, og sådan en så vi på vores tur efter krukker. 3 Burmesere lå og sov på ‘møblet’ nu der ingen kunder var og er et sjovt motiv hvis man altså har husket kameraet 

ved ikke

Men kameraet som ikke er så glad for vand, hygger sig med at være indendørs i det vejr her, og bliver kun brugt til at tage billeder af de smukke blomster som så småt begynder at springe ud nu jorden er skiftet, og potten er blevet større. Så dem er der en del billeder af denne gang, og igen har jeg ‘leget’ lidt med dem for at pynte på dem, godt eller skidt, jeg ved det ikk 

Foto

De kan ses her: http://s657.photo…nye%20hus/

Kat som meget gerne vil have penge for den uge hun arbejdede, ringer forgæves hver dag og får hver dag nye forklaringer på hvorfor chefen ikke har tid til at udbetale hvad hun skylder hende. I mellemtiden er en rengøringsdame som har været der i 5 år, stoppet på grund af nærigheden fra chefens side. Kat som hver dag klagede over ondt i ryggen på grund af al det sengetøj der skulle håndvaskes nu vaskemaskinen er gået i stykker, klagede sin nød til chefen som selvfølgelig ‘kun’ ventede på at hendes bror skulle komme fra Bangkok med en ny maskine !! Den forklaring havde hun brugt i 5 måneder i ren nærighed, og forventning om at de ansatte gjorde hvad de fik besked på 

sarcasm

Det kostede så pludselig mig der er helt uden for billedet 150 Bht, for dagen efter Kat stoppede og hun kokkererede for mig, blev hun pludselig helt stille der fik mig til at se hvad hulen hun lavede nu jeg var sulten 

griner

 Jeg må jo ikke blande mig i madlavningen som vil få ALLE damerne i kvarteret til at jagte mig nu Kat ikke kan tage ordentlig care, så jeg sad mageligt ude i min plastikstol med en pude i ryggen og hyggede mig med at kigge på alle de spirende planter og blomster. Men jeg måtte jo altså rejse mig for at se hvad hun lavede og stillede mig i døråbningen for ikke at blive anklaget for indblanding i madlavningen, og kigggede ud i køkkenet. Der stod hun med et forpint udtryk i ansigtet lænet op af køkkenbordet og havde store problemer med at snakke, kroppen var vredet i en mærkelig stilling og langt væk fra en anbefalet retstilling. Hun havde fået hold i ryggen og havde ondt ad h…… til 

ked

Nu jeg tit snakker med Dr. Chang der giver mig mange gode råd og overbeviste mig om at jeg vidste hvad jeg skulle gøre, gjordeat fik jeg langsomt ført hende hen til sofaen hvor det efter 20 minutter selv om der kun er et par meter, endelig lykkedes hende at få lagt sig ned med de mest forfærdelige og smertefulde udtryk i ansigtet hvor alle mine gode råd haglede ned over hende. Alle mine velmenende tilbud om at stille de forskelllige ting hun skulle bruge for at lave mad til mig hen til sofaen så hun kunne ligge ned og blive færdig, blev afslået blankt. Mit blink i øjet så hun slet ikke i sine pinsler, nu har Buddha hørt efter sagde hun, for jeg har bedt ham give mig dine smerter i ryggen. Hold nu kaje dit fjols sagde jeg, hvad fanden har Buddha med rent sengetøj at gøre og forsøgte at minde hende om hendes beklagelser hver dag over al den håndvask på Apple & Noi 

Græder

Nå, efter en hel dag hvor hun ikke ville gnave en af mine piller, men snakkede med Pii Noo om den selvsamme Kinesiske te jeg fik i Nakhon der udfører mirakler 

ved ikke

 fik jeg hende endelig til at sætte sig op bag på knallerten for at køre hende ned til en gang Thai massage, ja ja sagde damen, selvfølgelig kan jeg hjælpe dig, og Kat fik hjælp til at lægge sig ned på måtten hvor mishandlingen skulle finde sted. En time ville seancen tage som jeg ikke gad overvære nu de var startet med at snakke om hvor vi boede og hvor meget vi betalte i husleje, Kat ved det pisser mig af med al den her forbandede fortælling om alt fra toilet besøg, til hvor meget vi giver for ris, så jeg smuttede hen til Gun Ba for at nyde en 

skaal

 mens hun blev mishandlet. Og nu jungletrommerne havde lydt, vidste ALLE som en hvad der var sket, så der var en større forsamling af helt fremmede damer og et par mænd jeg aldrig havde set før. De diskuterede bekymret den alvorlige ulykke Kat havde været uden for, og kom alle med gode råd 

sarcasm

Det var sgu for meget, så jeg listede af og kørte i 7 i stedet for og fandt et fredeligt sted hvor jeg kunne sidde i fred og fintænke over alt det her indblanding og sladren som jeg ikke kan fordrage. Enhver potte og plante hjemme bliver prissat når de forskellige naboer kommer for at kigge på den her skøre falang der arbejder selv, og ikke betaler nogen for det. Selv den nye jord vi har købt nogle poser af, fortæller Kat hvad har kostet, helt fremmede mennesker ved nu hvor mange penge jeg har brugt på mit blomster flip. Og det irriterer mig nu jeg ved at de KUN tænker penge og ikke en skid andet, alle mine skidballer fiser ikke ind på lystavlen hos madammen som lystigt fortæller damen på planteskolen hvad jeg har givet for min sofa i Nonthaburi 

Angry

Jeg havde været så smart at jeg ikke havde taget telefonen med mig, og havde pengene i lommen. Så jeg fik den fred jeg havde behov for, og i mit eget tempo. Så da jeg hentede hende igen, hende nu nogenlunde oprejst, var jeg lidt mere rolig end før. Men intet varer jo evigt, så det tog hende kun et par sekunder at pille mig ned igen, og gå ind på Pharmasia for at købe de her kulørte piller. Jeg har et hav af dem jeg købte i Nonthaburi som hjælper lige nøjagtigt for det hun er ude i nu, men de er ikke gode nok eller ikke farverige nok 

ved ikke

Munden bliver fyldt med vand inden hun kaster de her firkantede og farverige piller ind og sluger det hele, helt omvendt og underligt at se på for mig der lægger pillen ind først, og så drikker vand, og humper rundt og ser vingeskudt ud. Massagen hjalp hende meget kan jeg se og hun kan endelig lave mad som før gudskelov 

Love

Hun husker at læse hver dag i ordbogen og bruger nu hængekøjen til formålet og hygger sig, alle hendes dårlige undskyldninger for IKKE at læse i bogen perler af på mig, tværtimod fortæller jeg hende at det ikke er fordi jeg er træt af hende at jeg læse en bog som jeg gør i øjeblikket nu jeg er lidt handicappet, men opfordrer hende til at gøre det samme og hygge sig.

Vilde Svaner, Tre Døtre Af kina skrevet af Jung Chang som varmt kan anbefales hvis man er interesseret i historie, for hun skriver forrygende indgående om hendes families historie i det gamle Kina gennem 3 generationer. Hendes viden om landet før og nu er meget detaljeret og spændende fordi den samtidig fortæller om den hjernevask kommunismen med Mao i spidsen udførte, så har du en uges tid eller så kan bogen anbefales varmt til de våde sommerdage 

kat

Som den eneste ‘støj’, kvidrer fuglene oppe fra luftledningerne. Den melodiske lyd fra de mange uro der hænger rundt omkring sladrer om den svage vind der får dem til at ‘spille’ en melodi, den fjerne tuden fra det kommende tog og de her omgivelser med Kat liggende i hængekøjen meget koncentreret om indholdet i ordbogen, er en fantastisk stemning at læse så spændende en bog i, og tro mig når jeg siger at jeg nyder det big time 

music
music

En dame i en slags uniform dukker pludselig op ude på vejen der vækker de søvninge hunde der arrigt fortæller at det her er deres vej, og kigger op på elmasterne. Det er tid til at betale elregning som jeg er meget spændt på. For både Pii Noo og Kat har fortalt at man ikke betaler for strømmen her, men de kan ikke fortælle mig andet end det. Så da vi fik stukket den lille seddel i hånden af damen, beslaglagde jeg den straks inden Kat som hun har for vane, krøller seddelen sammen og smider den i skraldespanden som hun har gjort tit (selv huslejekontrakten i Nonthaburi røg samme vej, jeg troede det var affald var det eneste Kat sagde 

Ikke SE

Og vi har på 21 dage brugt 85 Kw timer, computeren kører i døgndrift, køleskabet kører selvfølgelig også sammen med vandvarmeren når vi tager bad, og Tv’et bliver også flittigt brugt. Pii Noo som tilfældigt dumpede ind, kiggede på vores regning og sagde misundeligt, i skal ikke betale noget !!

Og ganske rigtigt manglede den stregkode forneden på regningen som 7 bruger når man betaler der, så jeg sagde hurtigt at de skulle spørge damen hvor grænsen til det gratis El gik nu Pii Noo havde fået en regning på 1.800 Bht. Alt er selvfølgelig med forbehold når jeg får noget at vide, så da jeg fik at vide at grænsen går ved 90 Kw og altså denne gang gratis for mig nu jeg kun havde brugt 85 Kw, var jeg glad og sponsorerede straks en 

skaal

 til mig selv nu jeg havde sparet penge 

Thumb

Sådan går mine dage lige nu, vejret driller og giver skiftevis kraftige byger, og til tider solskin. Så det er ikke lige vejr til at køre nogle vegne, i stedet nusser jeg det jeg kan i haven og læser videre i den fængslende bog jeg er i gang med. Et besøg på Noble Night for at bestille værelse til Adam gik ikke så godt, for det er højsæson næste måned, og fætter Finn var ikke til at hugge eller stikke i, 600 Bht nu det var mig og ikke mindre. Det sagde Adam nej til og roder nu på nettet for at finde noget andet 

sarcasm

Nu vi har to store krukker skulle der selvfølgelig fisk i dem, så Kat kørte med Pii Noo ned på markedet og kom tilbage med 10 pænt store fisk til 20 Bht stykket, eller 5 for 100 Bht som i kan se på de her skøre billeder. Så det er en herlig underholdning at kigge ned i vandet nu og se de her fisk drøne rundt og hygge sig 

music

Buddha som skulle takkes, blev belønnet med den cermonielle kylling nu vi var flyttet ind et nyt sted, lidt kage, en cigaret og lao kao som i kan se på billedet her hvor jeg længselsfuldt skævede til flasken uden det store held, blev holdt som lovet. Kyllingen som blev købt på markedet var sej som sålelæder selv om den blev kogt længe og var ingen fornøjelse, så naboens hund fik et godt måltid den dag selv om det tog noget tid at gnave det i sig. Men vi fik sagt undskyld til damen der boede her engang, undskyld for at have vækket hende med larmen fra boremaskinen da jeg satte et par hylder op, og undskyld for at vi i det hele taget bor her 

ved ikke

Så jeg håber Buddha ser venligt på os nu vi blev pint med den seje kylling, og udeblivelsen af den lille skarpe som jeg var blevet stillet i udsigt, udeblev. Tak buddha fordi du passer på os når vi modigt sætter os ind i Pii Noo’s bil, og tak fordi du passer på os i den farlige trafik som Kat kalder den…….

godag


Hav en god dag.

Med Venlig Hilsen.

Pen.

Leave a Reply