Kategorier
Dagbog

01.08.2011 – Kanchanaburi

Godmorgen Dagbog.

www.thai-dk.dk/penfoto/4/DSCF4510.jpg

Galskaben vil ingen ende tage ???

Ved vores flytning fra Nonthaburi hertil Kanchanaburi, var det vigtigt for mig at Kat ikke skulle miste ansigt som betyder så meget for Thaier, så en historie om at jeg tog til DK og Kat ud til søster indtil jeg kom tilbage, blev fortalt lystigt til dem der gad høre på det. Det betyder så at Kat er nødt til at lyve over for sin datter og holde på historien som nu har taget en ny drejning !!

Ohm, hendes datter ringede forleden lidt beklemt fordi familien havde forlangt at få Kat’s telefonnummer, og det havde Kat brugt meget tid og energi på ikke måtte ske. Jeg er færdig med Annie, jeg er færdig med familien og har kun Ohm jeg vil snakke med, jeg vil starte et nyt liv og vil ikke snakke med nogen….

Så hun blev ikke særlig glad da bedstemoderen ringede, hvad laver du, hvor er du er de sædvanlige indgangsspørgsmål som hun besvarede vagt og holdt på historien om at hun boede hos søsteren. Bedstemoderen snakkede og snakkede og kom så endelig til sagen, Annie savner dig og spørger om du ikke vil komme tilbage og arbejde for hende mens falang er i DK. Annie er blevet et nyt menneske og tænker ikke som før fortalte bedstemoderen, men dog for døve ører.

Rødglødende af raseri fik Kat afsluttet samtalen uden at snakke alt for dårligt til den gamle tøs der garanteret savner sin andel af de penge hun før fik, og nu ikke længere kan sidde behageligt tilbagelænet og stjæle Kat’s penge. Og det er selvfølgelig essensen i opfordringen, familien mangler penge og Annie kan ikke finde en kok på samme niveu som Kat.

Men tilfældigvis har Kat nu udviklet sig til en nogenlunde stærk pige som hun sagde da hun havde fået 1.410 Bht i løn for den uge hun arbejdede. Havde du ikke gjort mig stærk sagde hun, havde jeg aldrig turde gå hen og spørge om penge som jeg gjorde i dag, jeg er stolt over at blive stærkere for hver dag, så hvorfor spørger de om jeg kommer tilbage !!

Så Annie er på skideren som Kat nu uden at skamme sig, fryder sig gevaldigt over. Nu har jeg vundet big time siger hun og smiler voldsomt, nu har jeg penge jeg selv har tjent og vil give dig en øl 

skaal

Øllen fik jeg nede i Gun Pa shoppen mens Kat begejstret fortalte om mødet med chefen på Apple & Noi der var stresset, en gæst på resorten var på besøg i Erawan Waterfall og havde skulle vise sig ved at springe ud i en af de naturlige pool der er der. Men desværre var det gået galt og gæsten var faldet på klipperne og havde det skidt, ambulance og politi var på stedet og ringede så til resorten. Det svarer meget godt til det jeg har set derude de par gange jeg har været der, unge mennesker der ikke respekterer skiltene der fortæller at det udover at være forbudt, også er farligt at springe ud fra klipperne til høje hyl og skrål der forstyrrer freden (som også er forbudt !!)

Så hun havde meget at fortælle mens jeg prøvede at få en tår af den kølige hun havde sponsoreret, men det var sgu svært når hun forlangte et svar hele tiden 

ked

Mens vi sad der begyndte jeg at snakke med en taxi driver, jeg havde hørt rygter om at regeringen ville forbyde den slags taxier der kører rundt her på grund af sikkerheden som ikke er så fandens stor. Men nej sagde han og grinede, de taxier her i gaden er ulovlige, politiet giver os engang imellem bøder og ellers foretager de sig ikke andet. Vi stjæler ikke, vi dræber ikke og så videre fortalte han i hans forsøg på at retfærdiggøre de ulovlige taxier og forsvare de ulykker der uundgåeligt sker. Men på grund af ulovligheden har de problemer med de officielle taxier, de taxier her kan godt samle kunder op i gaden og køre dem til bus eller togstationen. Men de får tæv fortalte han hvis de kører rundt inde i byen og samler kunder op, én er blevet tævet invalid på grund af det, og de frygter alle sammen det sammenhold der er mellem de lovlige taxier 

Stres
www.thai-dk.dk/penfoto/4/DSCF4519.jpg

En interessant historie syntes jeg og til sidst en opfordring !!

Kommer i til Kanchanaburi skal i tage imod visitkortet fra de taxier der kører nede i gaden, for de banditter der holder til inde i byen og ved busstationen forlanger noget der ligner priserne på Samui, 250 Bht for 2 kilometer, kontra 60 Bht dem nede fra gaden forlanger !!!

Nå haven blev endelig færdig og ser sgu godt ud, Kat stråler af stolthed når naboerne ser den og snakker som et vandfald om min gode ide som hun kalder den. Men jeg tænker i modsætning til hende i billeder, og kan se det færdige resultat selv om vejen har været lang og afbrudt af nede dage hvor jeg dårligt har løftet en finger. For selvfølgelig var jeg uheldig med medicinen forstået på den måde, at den eneste person der må udskrive morfinpillerne til mig, og kun arbejder på Onsdage, selvfølgelig ikke arbejdede i Onsdags 

Græder

, så jeg er nødt til at tage det roligt nu jeg ingen piller har tilbage. Det passer mig egentlig meget godt, jeg sidder på terrassen med påmonteret stråhat, halstørklæde på grund af en halsbetændelse jeg har reddet mig, og en kølig udleveret af Kat og dirrigerer hende rundt mens jeg sveder, for de sidste par dage har været utroligt hede, 36 grader indendørs med en varm vind fra bjergene der fylder huset med en hede der minder om varmen fra en pizza ovn og gør tilværelsen meget varm. Helt anderledes varm i forhold til Samui og Bangkok, nok fordi luften er tør, drikker vi vand som kameler. Vi drak på 20 dage 100 Liter + det andet der blev drukket, så der er gang i synkebevægelserne 

griner

Men gudskelov nærmer regntiden sig siger de kloge og lover 2 ugers regn, og afterne ligner hinanden når skyerne ved 6 tiden om aftenen lægger sig som en tung dyne og lover regn som i 9 ud af 10 tilfælde udebliver. Kun én dag er det blevet til med regn så godt som hele dagen, og selvfølgelig skete det da jeg havde øvet mig med en pensel udenfor 

Græder

Og som i kunne læse i den sidste Dagbog kommer Jannik med familien på besøg, vi har løst aftalt hvad de skal se og opleve i den uge de er her. Vi skal på togtur til Helvedes Passet, besøge Sai Yok Waterfall, besøge de museer der ligger her i byen, og så den ting jeg glæder mig mest til, gensynet med de syge elefanter ude i Elephant World. En aftale om en guidet rundvisning og badning med elefanterne er ved at falde på plads til en billig penge, og jeg betaler og støtter gladeligt formålet som jeg håber de andre også gør, men mere om det senere hvor jeg denne gang håber at kunne vise jer billeder fra badet nede i floden som jeg missede sidste gang 

Foto

Pakken fra Dardi med de famøse USB stick nåede utroligt nok frem i hel stand, selv den pakke cerutter der lå i pakken var i god og hel stand, og tak for det 

music

. Men på grund af et forkert husnummer, tog posten pakken med retur til posthuset som blev set af en af naboerne, havde det ikke været for hende ville jeg aldrig havde fået pakken, for der blev ikke lagt nogen seddel i postkassen selv om naboen fortalte posten at jeg er den eneste falang bortset fra Peter, en tysker der bor på en anden soi her. Så når besøgene fra Jannik og Adam fra Japan er overstået, trænger jeg nok til at komme lidt væk alligevel, så bliver MBK i Bangkok besøgt og jeg glæder mig som et lille barn til at konfrontere de her mennesker med deres falske varer. Dardi har skrevet et flot brev der forklarer problemet som jeg selvfølgelig viser dem, og så håber jeg ellers på lidt ballade 

hej
Grin

www.thai-dk.dk/penfoto/4/DSCF4592.jpg

Den ældre dame overfor, spurgte Kat om hun ikke havde lagt mærke til de mange biler der kører langsomt forbi huset. Jo svarede hun hende, men jeg troede det var folk der bor her i området !! Nej nej sagde den gamle, det er min mands kollegaer med koner der vil se med egne øjne om han talte sandt. Han har fortalt vidt og bredt om mig og mit arbejde fordi han ikke forstår hvorfor jeg ikke betaler mig fra arbejdet som de andre falanger, så der har været og er stadig en livlig trafik selv i øsende regnvejr. Kunne de dog bare give en kølig for kigget 

griner

Nå jeg vil køre ned og betale husleje og købe noget kabel så jeg kan få jordet den nye vaskemaskine, Kat brugte på min ordre næsten en halv time på at læse i brugsanvisningen så hun kan lære den at kende. Da hun var færdig spurgte jeg hende så om hun havde bare forstået lidt af det, nej sagde hun, men der står at det er dangerous når der ikke er jord 

Stres

Så jeg har stadig mine kampe med hende desværre, den ene dag er det ad helvede til, og den næste dag et mareridt på grund af alle de stupide ting hun laver. Så hun skal ud på arbejdsmarkedet igen når besøgene er overstået så jeg kan undgå de nedsmeltninger jeg typisk får hver 2 dag, for de er trælse 

ked

Jeg har ikke taget nogle billeder denne gang, så det bliver billeder fra sidste Dagbog i kan hygge jer med. Selv min planlagte helaftensfilm med beroligende Thai musik om den færdige have, må vente nu regnen er kommet 

Foto

Selvfølgelig skal Buddha have en tak for at vi er i live mere eller mindre……. 

music

www.thai-dk.dk/penfoto/4/DSCF4588.jpg


Hav en god dag.

Med Venlig Hilsen.

Pen.

Leave a Reply