Kategorier
Dagbog

07.09.2011 – Kanchanaburi

Godmorgen Dagbog.

www.thai-dk.dk/penfoto/3/DSCF4974.jpg

Så blev det igen tid til at betale regninger……. 

ked

Strømmen skulle vi betale for denne gang nu vi har vaskemaskine, så den regning på 420 Bht for 144 Kw timer blev betalt i 7 Eleven og vandregningen på 97.58 Bht blev betalt på vandværket. Regningen på 968 Bht for Internettet blev betalt ned i butikken nu vi alligevel kørte forbi på vores vej til Tesco for at handle stort ind og huslejen blev også denne gang reguleret af mig, for udlejeren der tydelig vis har økonomiske problemer, havde ikke betalt for afhentning af affald i et år, så denne gang trak jeg 240 Bht fra og betalte så de resterende 3.260 Bht via ATM.

Den måde at betale regninger på herude er i mine øjne genial, 7 Eleven klarer alle regninger hurtigt og kræver ‘kun’ 15 Bht pr betaling som ikke er galt. Og den smertefri overførsel via ATM går lynhurtigt og er nem at forstå nu det står på Engelsk. Men den eneste grund til at jeg betaler strømregningen i 7 Eleven, er fordi det ikke er lykkes mig at finde ud af hvor elværket ligger og på den måde spare de 15 Bht, lidt nærig er man vel 

driller

Lidt blomster blev købt nu der var et par huller i rækken af potter, og som i kan se på billedet købte vi også en træ bænk der kostede 3.500 Bht efter lidt forhandling. Vi havde været lidt rundt på forhånd og tjekket priserne i de 2 butikker der handler med dem her i byen, og den første forretning der ligger tæt på broen over floden Kwai havde et meget stort udvalg. På grund af min ryg ledte jeg efter et bord/bænk sæt hvor det var muligt at have 2 stole i stedet for den ene bænk, og den unge gut der fulgte os irriterende tæt på sagde at det ikke var noget problem. 4 stole eller 2 bænke var til samme pris 3.500 Bht 

Thumb

Der kørte vi så ud igen efter at set den anden forretning der var en guldgrube i alle møbler i træ og i alle prisklasser, men her kunne jeg ikke finde noget jeg brød mig om. Så tilbage til forretning nummer 1 hvor en ældre kineser nu var i butikken, han prøvede at smigre mig og snakkede lidt Engelsk. Også han fulgte os rundt og kommenterede meget højlydt som var pisse irriterende, priser og kvaliteten på møblerne, men jeg havde bestemt mig for det vi så på første gang vi var der, og begyndte at forklare Kat at det skulle leveres samme dag klokken 14. Men så knækkede filmen sgu, for den her lynkineser prøvede at overbevise mig og Kat om at den unge fyr der havde fulgt os rundt første gang, ikke fattede en skid, så prisen var nu steget fra de 3.500 Bht til 6.500 Bht 

Sad

Nå, for ikke at spilde jeres tid med fortællingen om resten af den korte tid vi opholdt i forretningen, forlod vi stedet med en afskedssalut fra kineseren om at falang go home, you have no money. Så det blev en stor skuffelse at opdage at man fordi man er falang skal pelses så meget, så undgå den forretning der ligger på hjørnet af vejen ned til broen fra hovedvej 323 !!

Jeg var ikke engang gal til min egen overraskelse, men utrolig ked af oplevelsen der holdt lige indtil vi kom hen til den nye blomsterhandler jeg havde fundet. Her tussede vi rundt og kiggede på de blomster vi mente vi manglede og satte os ned i et møbel af samme slags som Kineseren ikke ville sælge til en ordentlig pris, og dælme om ikke det var til salg også. En kort forhandling fik prisen ned på 3.500 Bht som jeg mener må være rigeligt for den størrelse og blev leveret hjemme sammen med de blomster og krukker vi havde købt og en travl dag med at plante og gøre varede lige indtil klokken 8 om aftenen hvor vi halvdøde af træthed endelig kunne sætte os i de nye møbler og puste ud 

skaal
www.thai-dk.dk/penfoto/3/DSCF4968.jpg

Så nu går vores hverdage lynhurtigt og meget behageligt med en masse pause hvor vi sidder og kigger på fiskene og blomsterne der er glade for den omsorg (læs gødning) vi giver dem. Det sidste jeg mangler at male, trækker ud på grund af regnen der til tider hamrer ned og gør alt vådt, men det går lige så fint nu vi kan sidde og hygge os derude, så der bliver slappet voldsomt af 

music

Min nye ven Indo, en 4 år gammel hunhund er et herligt bekendskab for mig der elsker hunde. Som jeg tidligere har fortalt får den tæv med kosten når den ikke lige kommer hurtigt nok ind, manden som er politibetjent og nogle gange er væk i næsten en uge af gangen, sparker ud efter hende når hun logrende tager imod ham når han kommer hjem. Så det er helt nyt for den at nogle kæler med hende, og det har taget hende et par uger at finde ud af at hun ikke skal ha tæv når Kat fejer, eller vander blomsterne, så lige så snart den kan se sit snit til at luske herind får vi en hyggelig sludder. Og jeg har nu fået lov til at hente hende over nu de har set hvor glad jeg er for hende, så der ryger selvfølgelig også foder ned i skuffen på den her tykke hund der hygger sig og følger mig alle vegne, både inde og ude som det tog lidt tid at forklare de gamle at jeg havde det fint med, en dejlig varm oplevelse 

godag

www.thai-dk.dk/penfoto/3/DSCF4981.jpg

Alle de her ting og så gaven jeg har fået, en helt ny Kat der gør hverdagen lys og munter 

Love

 gør at den planlagte tur til Bangkok hænger som en sort sky over os. Vi er så afslappede og glade for den stilhed her i huset der gjorde at vi blev lidt småstressede da vi sad uden for barberen til 50 Bht nede på falang street og ventede på at det blev min tur, biler, knallerter og alt andet gjorde ventetiden noget anstrengt. For vi er simpelthen så vant til at kun høre fuglene og kvæget der med sine træklokker om halsen græsser bag ved huset, ikke alle de her helvedesmaskiner der selvfølgelig næsten alle har modificeret udstødningen for at larme mest muligt kan vi høre. Vi blev hurtigt enige om at vi savnede huset, og blev lige så enige om at det var godt vi ikke som først planlagt, fandt et hus dernede. Vandværket og barberen er den eneste årsag til at vi kører derned, ikke noget med at sidde og drikke øl dernede, er jeg tørstig som jeg er to gange om dagen 

skaal

, køber vi dem hos den lokale købmand og nyder dem udenfor huset i vores botaniske have som Danskeren der kom på besøg i går, omtalte haven som 

kat

Han var her i 6 timer og blev mere og mere benovet over alting, og ikke mindst stilheden her. Han bor selv i et Thai kvarter, som hvor der ifølge ham er en helvedes larm døgnet rundt. Så han var sgu svær at komme af med igen 

griner

Vi aftalte at han skulle tage sin Thai dame der arbejder i et shoppingcenter med herud, så pigerne kunne lære hinanden at kende på Torsdag. Kat har ‘kun’ damerne her på vejen at snakke med (undtagen naboen !!) og hans dame har heller ingen stor bekendtskabskreds, så de skal møde hinanden skal de. Og han fik endelig forklaret mig hvor butikken hvor jeg kan købe luftgeværet ligger så jeg kan få ryddet op i den store bestand der er her, og jeg skal lige huske at sige at jeg selvfølgelig har fået Kat til at spørge samtlige på vejen hvad de syntes om mit korstog, alle som en var glade sagde de og glæder sig til at slippe af med dem og deres svineri. Og det til trods for de 3 af damerne er meget religiøse og hver dag beder til Buddha og giver ham blomster og vand uden for deres huse i de små ‘templer’ mens de messende stemmer fra deres radioer fylder luften. Kan jeg bare skræmme dem væk er jeg tilfreds, jeg behøver ikke slå dem ihjel for at have det godt, så jeg vil forsøge at strejfe dem og håber at jeg ikke får slået alt for mange ihjel !!

Nå, i mellemtiden har jeg så fået taget et par billeder
http://s657.photo…1QQtppZZ20 , igen af blomster og et enkelt af en græshoppelignende ting der gemte sig i en blomst. Og desværre kunne Kat ikke vente på mig da jeg var udsendt som dueskræmmer hos pigerne der bor overfor, hun kom skrigende løbende ud på vejen og sagde at en kobraslange på tommelfinger størrelse i omfang havde rejst hovedet da hun forstyrrede den bag ved vasketøjskurven som står uden for døren til toilettet. Jeg stod 3 meter oppe på min nye stige og kunne ikke komme så hurtigt ned som hun ville, så hun gik tilbage og fik den på en eller anden måde ud af huset hvor den forsvandt i et hul i muren. Så det og så et andet tilsvarende hul ud til grunden bag ved huset har nu fået nogle hjemmelavede net sat i så vi kan slippe for flere slanger selv om jeg tosse skide gerne ville kunne tage billeder 

Foto
www.thai-dk.dk/penfoto/3/DSCF4977.jpg

Så igen ja, alle de positive oplevelser og venlige mennesker her omkring gør at jeg tror jeg nu er faldet til ro og gerne vil blive her i meget lang tid. Kanchanaburi som jeg vist er kommet til at fortælle, er utroligt smukt med de omkringliggende bjerge og ikke mindst floder og damme der kun venter på mig og Kat og min trofaste knallert der lige er blevet belønnet med en ny slange i forhjulet, et nyt blink relæ, og nye støddæmpere til ialt 900 Bht så den er klar til de kommende ture, så jeg er ikke faldet så meget til ro at jeg er færdig med at opleve og er sikker på at mange oplevelser og ture venter mig 

music

Men jeg skal som sagt lige have overstået Bangkok turen inden, og det sidste dyre maling der venter på at komme op på væggen og facaden, 1850 Bht kostede 18 liter som dog er givet godt ud, for det er ren acrylmaling der ikke som det første maling jeg købte, bliver slået af i regnvejr 

Græder

Som med opfordringen jeg fik om at at køre ud og tage billeder af damen i saltlagen, er i meget velkomne til at komme med forslag om hvor jeg skal køre rundt her. Har i læst noget der interesserer jer her i omegnen, melder jeg mig under fanen som farende svend, for om ikke andet får jeg da lettet røven 

Grin

Buddha bliver igen takket for det han giver mig som er stort….. 

godag

www.thai-dk.dk/penfoto/3/DSCF4961.jpg


Hav en god dag.

Med Venlig Hilsen.

Pen.

Leave a Reply