Kategorier
Dagbog

14.12.2009 – Op med hønsene

God morgen dagbog.

Føj for en dag sir jeg bare, jeg havde jo overtaget kommandoen over rengøringen og troede jeg havde styr på det. Men det er altså ikke mig, for det første bliver man herrevåd og svedig uden at nogen form for belønning, her tænker jeg på en kølig :-O. Så gudskelov blev jeg afbrudt af gutterne der lægger glasfiber på båden, de mente jeg skulle være med!! Meget modstræbende måtte jeg tage mit forklæde og gummistøvler af og gå hen og hjælpe dem.

For hulen et svineri de kan lave, så jeg udnævnte mig selv til oprydder inden jeg blev smidt ud af min landlady som jo i går var noget fornærmet. Det viste sig at det var på grund af de her gutter der som små børn taber interessen for det de står med i hånden og lader det falde på jorden uden at tænke mere over det. Selv om de som jeg går rundt i badesandaler er de fløjtende ligeglade med hvad de smider, så de vadede rundt i et tykt lag fiber, affald og kemikalier så guderne sig må forbarme :-O

Men vi blev færdige som i kan se på billederne.

www.thai-dk.dk/penfoto/3/glasfiberpbden017.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/glasfiberpbden024.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/glasfiberpbden025.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/glasfiberpbden026.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3//glasfiberpbden027.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/glasfiberpbden028.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/glasfiberpbden029.jpg

Og så til Glasfiberen 🙂

www.thai-dk.dk/penfoto/3/glasfiberpbden45.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/glasfiberpbden46.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/glasfiberpbden47.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3//glasfiberpbden48.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/glasfiberpbden49.jpg

2 lag fiber på båden og 6 lag på jorden. Hold kaje jeg er glad for at det er billigt her :-), selv om jeg ikke er ekspert i glasfiber kan jeg godt regne ud at sådan gør man vist ikke hjemme!! Båden er nu blevet 60 kilo tungere men burde skære vandet betydeligt bedre, så det er okay, og vi havde det sjovt med det vi lavede og fik snakket en hel del og endelig fik jeg en kølig!! Som en overraskelse for mig var de ikke kedelige de her fiskere selv om de er muslimer, der blev hældt kølige indenbords med et stort smil, og da jeg forsigtigt spurgte hvad Allah mon sagde til det var svaret at man ikke skulle fortælle alt :-O

Båden skal nu tørre i 4 dage siger de inden de vender den om og maler den, den skal være grøn med hvide stafferinger og rød indvendig, så den bliver flot tror jeg. Og det er ikke fordi jeg er doven at de maler den, jeg gik meget modvilligt med til at betale 2.500.00 Baht alt i alt. Det inkludere 3 mands arbejde med fiberen i 3 dage og maling af skuden, det kunne jeg altså ikke sige nej til !!

Som jeg har fortalt fisker jeg meget og har købt net og ruser. Det vil sige at jeg har købt stumperne i Nathon og har så fået en muslimsk fisker til at lave nettet, jeg gjorde det ud fra den betragtning at han lige så godt kunne lave lidt penge i stedet for butikken i Nathon og betalte ham 300 Baht for at lave et net på 50 x 2.5 M, jeg sparede ‘kun’ 400 Baht ved det, men havde det godt med det. Kommer i til Samui skulle i gå en tur i Hua Thanon, så bliver i klar over hvorfor jeg lod dem tjene pengene!! Men lad for guds skyld være med at tage billeder uden at spørge om lov først, og med mindre i har en stærk mave, vil jeg ikke anbefale at spise der!!

Udover mine net, jeg skriver mine fordi jeg havde 5 net, altså 250 Meter. Men der er jo slanger i paradis som i ved, så alt hvad der er på havet er så godt som hver mands eje i følge muslimerne. Så jeg har kun 3 net tilbage nu, det vil sige at Ali Baba nu fisker med 2 af mine net. Og det er ikke det hele, jeg har på det år der nu er gået også ‘mistet’ 38 krabbenet + bøjer og lys.

Uden at være racist på nogen som helst måde ved jeg 100% at det er muslimske fiskere der leger Ali Baba, hvordan kan jeg ellers blive tilbudt at købe mine egne net og ruser tilbage dagen efter de er forsvundet til en billig penge af fiskerne i Hua Thanon?? Jeg ved godt det er et ømtåleligt emne, især herude hvor jeg selv om jeg ved hvem som har ‘lånt’ mit grej, ikke kan gøre noget som helst. At tabe ansigt for en Thai, muslim eller ej, er noget af det værste der kan ske, og den den eneste måde at redde skindet på for en Thai efter at have tabt ansigt er at flytte langt væk eller fjerne problemet.

Problemet er i det her tilfælde mig, jeg er falang og ikke særlig velset i nogle muslimske områder. Mange af de ‘gamle’ muslimske fiskere spytter næsten efter en når man er i deres område, det til trods for at jeg er et kendt ansigt i området og har mange venner der. Så jeg har tabt kampen på forhånd og er nået dertil at det vist er det sundeste for mig at holde lav profil, især med alle de mærkelige dødsfald der er på Samui af den ene eller anden årsag!!

Nå, nu skal det ikke være negativt det hele vel 🙂

Så prøv lige at se motoren, så velholdt som den er, tror jeg det kun er et spørgsmål om et par timer før den er klar igen. Den starter forøvrigt hver gang jeg hiver i snoren, bare et lille ryk og den begynder at larme som en i helvede.

www.thai-dk.dk/penfoto/3/Motor.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/Motor1.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/Motor2.jpg

Nu hvor jeg ‘kun’ har min Honda motor at rode med i 4 dage føler jeg at det er en slags ferie efter en uge med gutterne og alle de forviklinger der følger med, og så kom jeg i tanke om mit hide away!!

Når jeg har fået nok af gæster og turister flygter jeg til Ko Tao, båden fra Samui og retur koster omkring 800 Baht afhængig af hvor man køber billetten og er med pick up hvor du bor. Her har jeg fra første gang jeg besøgte øen tabt mit hjerte til Ao Leuk.

www.thai-dk.dk/penfoto/3/Billede56.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/Aoleuk2.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/AoLeuk3.jpg

Et utroligt smukt og fredeligt sted langt væk fra larm og støj og masseturisme. Selv om der kun er en halv time gang til ‘byen’ føler man sig næsten isoleret. Den første gang jeg var der var jeg så heldig at opleve manglen på elektricitet, så klokken 9 aften blev der kulsort og stille. Hvor var det vanvittigt anderledes at kun kunne høre lydene fra naturen, men hvor var det egentlig befriende. Vores hverdag er fyldt med støj fra morgen til aften, selv om vi på den ene eller anden måde abstraherer fra støjen har den været der hele vores liv, vi kender ikke til andet vel??

www.thai-dk.dk/penfoto/3/AoLeuk4.jpg

Men her slapper jeg af, jeg snorkler på et af verdens top 10 dykker spot i følge medierne (og jeg kan kun give dem ret). Jeg ser de levende koraller som jeg kun har set på tv hele mit liv, jeg ser dem leve og ånde som mennesker, jeg ser stingray, hajer, skildpadder og et mylder af liv i havet. Når jeg er mættet af indtryk sætter jeg mig i den store restaurant hvor du ikke behøver købe noget for at være der, og nyder udsigten eller læser en god bog. Og nu jeg har været der så tit, 5 gange på et år, er jeg blevet rigtig gode venner med folkene som driver stedet, når jeg kommer får jeg sgu næsten tårer i øjnene over modtagelsen. Jeg bliver hentet ved pieren mod betaling selvfølgelig af deres egen taxi (400 Baht), i kan selvfølgelig vælge en anden taxi der tilbyder at køre jer for 200 Baht, men så bliver i sat af oppe på vejen og skal selv finde ud af hvordan i kommer ned af den stejle sti, så brug de sidste par Baht og bliv kørt hele vejen. Og allerede der får jeg en varm modtagelse som dog ikke kan slå den jeg får når vi ankommer til resorten, de er bare så søde de mennesker. Priserne er lidt høje på øen, en bungalow koster mellem 7oo – 8oo Baht, men så får du /i en udsigt som den her med i prisen, og jeg betaler med glæde, priserne i restauranten er utroligt rimelige i forhold til Samui syntes jeg og maden er super god 🙂 Har i fået lyst til at besøge stedet nu i har set billederne er her lidt info.

Aow Leuk Grand Hill
34/10 Aow Leuk, Koh Tao
Suratthani 84360 Thailand
Tel. 084-8475576

I kan hvis er friske og raske selvfølgelig gå til Ao Leuk, jeg skriver friske og raske fordi det er en MEGET stejl sti ned til selve bugten, turen fører jer igennem en smule jungle før i når stedet. Men det er en meget fin gåtur efter turen med båden der iøvrigt tager omkring 3 timer fra Samui. Hvis i stadig er stressede efter flyveturen fra Danmark og ønsker at hurtigst muligt komme til Ko Tao kan i tage katamaranen fra Big Buddha, det er en larmende stinkende hurtigbåd som ikke kan anbefales hvis i har lyst til en stille og rolig tur. Jeg tager altid Songserm fra Nathon, det er en ‘lille’ båd, men for dælen hvor er det skønt at sidde og dingle med tæerne ud over rælingen i de 3 timer turen tager, er i heldige kan i med den her se delfiner, det er sjældent at se dem her men, det kan lade sig gøre. Men i kan se en masse andet liv i havet fordi den her båd ikke skræmmer fiskene i samme grad som katamaranen 🙂 Men lad det nu være mellem os, det ville være synd hvis stedet bliver overrendt.

Og så er det første gang i lang tid at det ikke blæser selv om vejrudsigten siger at det burde blæse. Min landlady har fortalt mig at hun ALDRIG har oplevet en regntid så blæsende og tør, så tør at folk er begyndt at hamstre vand!! Så stanken af rådden fisk er minimal i dag. Og solen brænder selv her klokken 7 morgen og det er 30 Grader, det bliver vist en varm dag, det vil jeg udnytte til at få lidt varme ind i de gamle knogler 🙂

Tak for de pæne ord Bamse, med al den tid jeg bruger på det er det rart at der er nogen der gider læse det 🙂

Og til Freja, har du et bijob med at suse rundt og vække hønsene siden du er oppe så tidligt??

Og hav så en rigtig god dag alle selv om det er Mandag :-O

Med Venlig Hilsen

Pensionisten

Leave a Reply