Kategorier
Dagbog

13.12.2009 – Stanken af rådden fisk

Godmorgen dagbog.

Puha i skal være glade for at i ikke befinder jer på Koh Samui i disse dage, en hørm af rådden fisk dominerer luften totalt. Hvert øjeblik venter jeg at se triple 6 som er en fiskemelsfabrik i Esbjerg kommer flydende, og jeg har fuldstændig mistet appetitten. Desværre siger vejrudsigten at den halve pelikan det stormer nu fortsætter en rum tid endnu, det betyder så at hørmen også fortsætter, så nu kan jeg vel få tabt mig lidt :-O

Men en god dag fik jeg, gutterne begyndte det forberedende arbejde før glasfiberen skal på. Og hvor er jeg glad for at jeg ikke selv skal gøre det, det lugter virkelig fælt og er sikkert også farligt at indånde. Men gutterne griner bare når jeg prøver at spørge dem, sanuk mak mak ( meget morsomt ) er svaret. Så jeg stoler på at det er rigtigt, så længe de smiler og laver sjov som nu, og ikke ligger bevidstløse kan det vel kun være rigtigt!!

Og så fik jeg besøg af posten i dag, min sommer har været meget hektisk med besøg af venner fra alle hjørner af jorden. En familie fra Danmark havde lyst til at se hvordan her var i 14 dage, og en tysk familie med barn syntes det samme, derefter kom 2 gange svenskere og til sidst Adam og Chicko fra Japan. De har besøgt mig 2 gange i år og er super søde, og det var en hilsen fra dem posten kom med. En pakke med lidt guf, et julekort og en sindsyg lækker t-shirt. Det varmer sgu at få en hilsen fra nogen man har mødt hernede og som man svinger godt med. Desværre kommer de ikke igen før om 2 år, Adam har fået job i Australien på et universitet for en etårig periode, så jeg må prøve at spare lidt sammen så jeg kan besøge dem dernede. Det ville være en stor oplevelse for mig, så jeg må være lidt seriøs og ikke bruge alle mine penge på båden!!

Desværre skriver jeg nogle gange meget hurtigt, og får ikke altid alle detaljerne med, så her er en lille opfølger på dagen igår.

Som i nok har læst og hørt er der mange forskellige slags scam her i Thailand, og en af dem jeg har læst om på http://www.bangko… handler om skrabelodder. Og jeg så sådan en fætter ved Big Buddha i går, det var en falang der stoppede et falang par på motorbike. Som jeg har opfattet det scam her er det vist ikke helt risikofrit at deltage i løjerne, så en lille advarsel til jer ikk!!

Og så mødte jeg min ven Myles i går på stranden, han er Irsk og har arbejdet på en stor og populær bar i Shaeweng. Han fortalte mig om et scam han var ude for en aften i Lamai. Han kom kørende på sin bike og lagde mærke til 2 unge fyre også på bike som hele tiden var i bakspejlet, men han tænkte ikke så meget over det. Men som han sagde skulle han nok havde tænkt lidt mere, for pludselig kom de 2 farende og kørte bevidst ind i ham med 50 km i timen. Myles fik en svær skade i højre hånd, og biken var kaput som den andens også var. Og pudsigt nok var der en betjent i nærheden som tog sagen, ambulance og brandbil blev tilkaldt, og en af fyrene på den anden bike blev kørt på hospitalet. Selv om 3 falang der stod 5 meter væk fra uheldet da det skete kunne fortælle betjenten at det var de 2 unge der bevidst havde torpederet Myles var det selvfølgelig ham der skulle betale gildet. Så det kostede ham 16.000 Baht for hospitalet for en af de unge gutter + en ny motorbike til 60.000 Baht til ham. Ud over det måtte han også selv betale for en ny motorbike til sig selv, og han kæmpede med næb og kløer for ikke at skulle betale for tabt arbejdsfortjeneste til Thaien oveni. Lidt over 100.000 Baht kostede det ham at blive påkørt, og desværre har han tabt modet nu. Han rejser hjem til Irland med mindre han kan finde et andet job et eller andet sted i østen bar det ikke er i Thailand siger han!!

Hvor er det synd at sådan noget sker så åbenlyst.

Og så er jeg havnet i et dilemma, jeg spurgte Via dagbogen om nogen havde kendskab til reglerne omkring medicin når man er registreret som udrejst. Jeg fik nogle svar på spørgsmålet som jeg nu tænker lidt over, og jeg fik en privat besked fra et medlem som åbenbart ved en hel del om det. Og her er det at mit dilemma starter. Jeg er utrolig taknemmelig for svarene, specielt det private var meget fyldestgørende. Men jeg har jo startet dagbogen for at vi alle kan samle vores viden og erfaring og hjælpe hinanden, så jeg har tænkt så det knager siden jeg fik den PM i går og er kommet frem til at jeg er nødt til at fastholde at svar skal gives i tråden og ikke som PM. Jeg håber personen som sendte mig en PM forstår mig bare en lille smule, at du hjælper mig er rart og tusind tak for det, men i og med at svar og spørgsmål foregår via PM og ikke i tråden hjælper jo ikke andre end mig vel??

Og som Bamsen skriver kan man købe alt mellem himmel og jord hernede, stærkt som en i helvede og meget billigt. Men grunden til at jeg stillede spørgsmålet er at jeg er nødt til at få den medicin jeg beskrev, ellers kan jeg jo bare købe noget andet!! Efter næsten 15 med samme medicin er jeg desværre nødt til at fortsætte med den samme, kroppen er så vant til den at abstinenserne melder sig lynhurtigt hvis jeg ‘glemmer’ at tage den til normal tid. Og jeg kan desværre ikke undvære den, det har jeg for mange smerter til.

Freja spurgte om der ikke var forsøgt aftrapning i går, det er en længere historie som jeg måske skriver om en dag!!

Hvad angår lovligheden eller ulovligheden i det skal jeg ikke gøre mig klog på, jeg ved min læge kontaktede Lægemiddelstyrelsen inden han skrev brevet der forklarer hvorfor jeg har medicinen med mig, vel vidende at det faktisk er narkotika!! De gange jeg har haft medicin med herud, samt en god ven der også har haft medicin med til mig med en kopi af brevet, har jeg haft medicinen i kufferten. Ingen overhovedet har spurgt om noget som helst selv om det har været temmelig meget medicin. Så den vil jeg lade stå åben!!

Nå, det er rengøringsdag, jeg har fyret min rengøringsdame der havde mere travlt med at tjekke Mail end at gøre rent 🙂 Desværre er gulvet i mit hus placeret utroligt langt nede ved jorden, så dagen er sgu nok gået inden jeg kommer op igen. Og lad nu være med at skælde mig ud fordi jeg er ærlig nok til at fortælle at jeg bruger 250 Baht hver uge ikk?? Kunne jeg selv gøre rent sad jeg sgu i min lastbil og kørte Europa tyndt og ville ikke sidde her!!

Hav en rigtig god dag alle sammen 🙂

Med Venlig Hilsen.

Pensionisten.

Leave a Reply