Kategorier
Dagbog

11.12.2009 – Oprydning

Godmorgen dagbog og godmorgen til jer alle

Kom til at kigge hvor koldt der er hjemme, og der stod 4 grader klokken 5 morgen vores tid. Hvor jeg lider med jer der er hjemme. Koldt for mig efter år 1 herude er alt under 26 grader hvor de lange bukser og strømperne bliver monteret, underligt som man vænner sig eller rettere tilpasser sig. Da jeg arbejdede kunne jeg uden problemer gå i korte bukser til langt ind i December, dog skulle jeg have en langærmet t-shirt på. Mange skæve blikke blev sendt til mig når jeg var i Sverige eller Norge i min lastbil, jeg kunne da ikke være normal mente de når jeg i 20 graders frost lossede bilen i mine korte bukser, måske har de ret :-O

Nå, oprydningen på strandene er så småt ved at blive organiseret så det er muligt at gå der. Jeg vil IKKE anbefale at man svømmer i denne tid selv om jeg ser flere der trodser de røde flag, de drivende træer der sejler rundt med rod og grene og en masse skarpe ting. En anden ting som jeg ikke har skrevet om er den miljøkatastrofe som Thailand er på kanten af, kloakker og rensningsanlæg er ikke noget man kender noget til. Så når du tager et bad og du kan høre vandet løbe ud i afløbet skulle du tage og gå uden for bungalowen og se dit badevand sive langsomt ned i sandet for derefter at blive suget op igen af pumpen i det lokale vandværk 5 meter derfra, meget tankevækkende ikk!!. Jeg har sgu dårlig samvittighed når jeg bader for jeg ved jo at vandet løber ud i en lille bæk og ikke bliver renset, men en enlig svale!!

Så det er med blandede følelser jeg ‘ser’ stranden hver morgen, for fra hoteller og restauranter bliver der hver morgen skyllet ud i deres tanke. Lugten fra vandet som langsomt løber over sandet til havet som er en blanding af badevand, en anelse toilet, efter lugten at dømme og vandet fra opvasken er ikke noget der øger appetitten. Men jeg tænker meget over det når jeg ser folk bade og børn lege i sandet, for udover det ildelugtende vand er der jo også hundene. Alt bliver afmærket, solbænke, stole, borde, ja alt der er på stranden får lige et stænk urin, selv sovende får et stænk har jeg set.

Nu er det ikke for at jage folk væk fra Samui, men jeg fortæller hvad jeg ser hudløst ærligt og er sikker på at der over hele Thailand er de samme problemer!!

Så det er ikke en svømmetur jeg bruger tiden på om morgenen, slet ikke nu hvor jeg ikke kan se hvad der er i vandet. Jeg er ikke en kylling, men det er kun en måned siden at en tysk dame der vadede i strandkanten i Maenam blev brændt af en Box jellyfish, hun blev ‘kun’ snittet af trådene fra hoften og ned til tæerne. Men billederne i avisen taler sit tydelige sprog, at det er sindssygt smertefuldt og dødsens farligt. Myndighederne er rædselslagen over at box jellyfishen er fundet i Thailand, og sidste år blev 3 mennesker dræbt af den omkring Phi Phi og Krabi, deriblandt en 13 åring svensk pige der snorklede. Myndighederne er meget tavse omkring problemet og fortæller blot at de forsker i det, hvad det så end betyder!!

Nå, det skulle være i dag at der kommer glasfiber på båden. I følge vejrudsigten skulle det blive en varm solrig dag, men det er lidt skyet og meget blæsende. Tømreren er i gang med noget forberedende arbejde inden fiberen kommer på, så det ser lyst ud 🙂 Jeg har planer om at tage nogle billeder når gutterne kommer, jeg er blevet lovet at det kun tager 1 dag at lægge fiberen på og male den. Så det venter jeg spændt på at tage billeder af.

Og jeg har lovet jer nogle priser som vil komme når jeg får regningen.

www.thai-dk.dk/penfoto/3/Harpun.jpg

I går gik en drengedrøm i opfyldelse, jeg købte mig en brugt harpun for 2000 Baht, jeg har aldrig prøvet at skyde med sådan en før men er sikker på det er sjovt. Ja det vil altså sige, hvis jeg nænner at slå fisken ihjel. Jeg indrømmer at jeg er lidt ding dong nu, men når jeg fisker som jeg har gjort meget længe her nu, sætter jeg de farverige og flotte fisk ud igen og beholder kun de blanke eller hvide fisk. Jeg ved godt det lyder skørt og er ikke selv helt klar over hvorfor jeg gør forskel på fisk, men jeg kan altså ikke får mig til at slå dem ihjel !!

I dag vil jeg prøve noget nyt med dagbogen, jeg vil stille et spørgsmål til jer!!

Som jeg har snakket med web om er jeg ikke klar over om man som udrejst stadig kan købe medicin hjemme og få den herud?? Den slags jeg bruger er så stærk at jeg overhovedet ikke kan få den i hele østen, jeg kan selvfølgelig prøve at købe den på nettet, men min læge hjemme siger det kan være lidt risikofyldt fordi man ikke ved hvad man får, så jeg har et problem snart. Den medicin jeg har tilbage rækker kun til en måned, og så er jeg på den.

Så er der nogen der har kendskab eller viden omkring det spørgsmål må i meget gerne komme med info, jeg ved fra web at der er 1 der sidder inde med den viden. Web opfordrede mig til at sende en personlig besked til denne person, men som der står i introdutionen til dagbogen gør jeg det her for at vi kan dele vores viden med hinanden. Og jeg er måske ikke den eneste der har det problem, så lad os alle få ny viden om det her.

Jeg ved ikke hvorfor jeg pludselig sidder og tænker på en slange i paradis, men om ikke andet kan jeg vise jer en fra min terrasse.

www.thai-dk.dk/penfoto/3/Slangeoggekko.jpg

Med Venlig Hilsen.

Pensionisten.

Leave a Reply