Kategorier
Dagbog

16.07.2018 – Rengøring er kedeligt !

DSC_2005 (Medium)

14.07.2018 Rengøring er kedeligt !

Var overskriften på en Dagbog lørdag efter en fed dag fredag hvor jeg så et hul i skyerne og stak af fra rengøringen af mine 2 badeværelser der virkelig trænger til en damprenser 🙂

 
Men Dagbogen blev væk og jeg kan ikke finde den igen så må reparere skaden ved at omskrive den og komme lidt forsinket ud lidt anderledes end den oprindelige Dagbog.

Here goes 🙂

 

Så i vældigt humør over at være undsluppet den forfærdelige rengøring kørte jeg mod færgen til Samal for at se hvad det var for noget. Samal (301,3 km²) der ligger over for Davao er en blanding af udvikling og mangel på samme har nogle kanon resort jo længere sydpå man kommer og er noget jeg skal se på en dag men ikke før Frank får lettet røven 🙂

DSC_1968 (Medium)
Jeg mente jeg havde styr på hvor jeg skulle hen men kørte selvfølgelig forkert, det betød ikke så meget og viste sig at være en god ting da jeg fandt en anden vej til et stort shopping Mall i La Nang så jeg kan slippe for hovedvejen hvor trafikken kan være slem, så intet er så skidt at det ikke er godt for noget andet !

DSC_1966 (Medium)
Så da jeg så en tank kørte jeg ind og fik en fuld tank for 200 Peso (23 Kr) og kørte jeg så den vej jeg mente var den rigtige, men det var det selvfølgelig ikke og vendte endnu en gang om og fandt ud af at det var min afstandsbedømmelse den var gal med. Jeg havde ikke været der før men havde kigget på Google et par dage før og mente jeg havde styr på det. Men jeg skulle meget længere nord på og fandt færgeterminalen klods op ad Mærsk Terminalen der ligger ved siden af og kunne endelig puste ud under et stort træ væk fra solen der var led, jeg skulle jo bare tage billeder så forsøgte at finde et sted at parkere der viste sig umuligt på grund af pigtråd og soldater alle vegne !

DSC_1968 (Medium)
Men der fik jeg den strålende ide at tage færgen og se hvad øen havde at byde på så trillede hen til billetlugen og betalte de 50 Peso (6 Kr) det kostede og ventede kun ti minutter inden jeg sammen med alle de andre knallerter kunne køre ind på vogndækket og virkelig nyde den kølige skygge. Alle blev siddende på knallerterne da turen over kun tager 15 – 20 minutter der var skønt fordi kroppen kom ned i temperatur igen så var frisk da færgen lagde til ( læs stødte hårdt ind på land !) og vi kunne køre på land.

 
Jeg havde slet ikke planlagt turen her så vidste kun at der til venstre for færgelejet et eller andet sted lå noget jeg gerne ville se nemlig  Monfort Bat Cave  jeg fik interesse for da frugtædende flagermus hver aften besøger et træ lige uden for min havelåge jeg både kan se og høre på grund af deres kliklyde og gerne ville undersøge nærmere nu det er en verdensrekord med de anslået 1.4 million fugle i 2006.

DSC_2012 (Medium)
Så jeg drejede til venstre lige så meget fordi vejen til højre var som et dirt track og ikke så ud til at føre nogen vegne og kørte langsomt så jeg kunne se hvad her var. På vandsiden lå nogle resort der havde set bedre dage og til højre lå der små boder der solgte bambus møbler der blev lavet på stedet med gammeldags redskaber. Lidt længere fremme lå Babak en lille støvet by med en masse mennesker og især knallerter men ellers en kedelig strækning indtil der dukkede et slidt skilt op hen til Monfort Cave jeg hurtigt bestemte mig for at undersøge fordi der ikke var så meget andet at kigge på.

DSC_1996 (Medium)
Hvis i følger linkene skal i ikke lade jer blænde af beskrivelserne om kridhvide strande, det skal virkelig tages med et gran salt hvis i forstår !

 
Nå, jeg drejede ned at stien der gjorde mig nervøs fordi den lignede den vej jeg styrtede på da jeg kørte 7.500 km rundt i Nordthailand for nogle år siden, regn havde gnavet dybe furer i stien og så løse sten for resten af pengene. Min knallert, en Honda Click har små hjul og egner sig ikke til den slags underlag så kørte forsigtigt mens minderne kom væltende, men jeg klarede den og parkerede under et stort træ og røg en smøg for at dulme nerverne men ville hellere have haft en kølig der selvfølgelig ikke var muligt men sgu dårlig stil 😉

DSC_1981 (Medium)
Det kostede 120 Peso (14.30 Kr) at komme ind der var okay for kunne se at pengene blev brugt godt til at vedligeholde området jeg dryssede igennem forsigtig fordi pigen der solgte mig billetten advarede mig imod et angreb af myrer de havde mange af i øjeblikket, og der var mange af de små sorte der i brede stimer krydsede stien så jeg måtte tage store skridt for ikke at vade midt i dem og klarede hele turen uden problemer med dem.

DSC_2037 (Medium)
Jeg kom frem til de 4 huler der viste sig at være og kunne høre en infernalsk larm fra dem, rigtig mange fløj rundt dernede for at finde et sted at sove der gjorde at der var uro alle vegne der gjorde det svært at tage gode billeder nu der hele tiden var bevægelse, men jeg fik da taget et par stykker og nogle små korte film i kan se her Film og billeder

 
Men en interessant oplevelse jeg er nødt til at gentage en dag for havde kun et kamera med mig der ikke kan komme tæt nok på flagermusene, men den må jeg tage når Frank (Vapse) skal med på rundtur på øen en dag.


Jeg var helt alene på området så havde gode muligheder for at tage billeder og nyde omgivelserne og bevidstheden om at opleve det syn her, flagermusene flyver ud hver dag mellem 17 – 18 for at finde føde jeg rigtig godt kunne tænke mig at filme jeg gik og tænkte på mens jeg luntede tilbage mod knallerten i heden der var slem på grund af luftfugtigheden og blev mere overbevist om jeg skulle komme tilbage da jeg så nogle utrolig smukke fugle oppe i træerne mit medbragte kamera ikke kunne fange, dem skal jeg have billeder af en dag !

 

Film og billeder
Alt det her Doktor Lieberkind i de ufremkommelige tætte farlige jungler uden en eneste købmand i sigte havde gjort mig sulten og tørstig og besluttede at gøre noget ved det på vejen tilbage til færgen men nåede lige at stifte bekendtskab med en Monitor Lizard på et par meter der pludselig kom ud af græsrabatten for at krydse vejen der igen fik nogle minder frem fra en tur i Thailand hvor en kobra kom ud som den her for at krydse vejen, den var dog længere fremme så besluttede da jeg ikke kunne nå at bremse at køre indenom så den havde ro til at fortsætte. Om den havde haft et opgør med konen eller svigermor ved jeg ikke men sur var den, så da jeg nåede hen til den indenom, vendte den sgu om og huggede ud efter mig 🙁

 
Jeg har haft mange oplevelser i Thailand med slanger men ingen som den her hvor det var tæt på, selv ikke de grønne ufarlige træ slanger på Koh Samui der tit faldt ned fra palmerne foran knallerten kan komme tæt på den oplevelse. Nå men den her kæmpe fik sig møvet over vejen så jeg kunne fortsætte langsomt så jeg kunne få alle fuglene med, og der hørte jeg den fugle der bliver kaldt Nok Wao i Thailand man kan høre alle vegne der og var som altid glad for naturoplevelser.

DSC_2045 (Medium)
Men jeg var jo ved at dø af sult (læs tørst 😉 ) så drejede ind til Venus Resto Bar and Beach Resort hvor der var en åben restaurant hvor jeg meget mod min vilje ville lade batterierne op igen. Filippinsk mad er ikke noget jeg ellers gider spilde min tid på for er forfærdelig dårlig og undgår at spise det i hverdagen, enten er det stegt sort, fyldt med sukker eller smagsløst der får mig til at savne Thai mad, men sådan er der så meget !

 
Jeg havde fra start spejdet efter en 7Eleven så jeg kunne købet noget at spise men blev skuffet, for den er åbenbart ikke kommet til øen endnu.

 
Nu alt næsten var udsolgt her ved middagstid (jeg var den eneste på stedet !) bestilte jeg stegt kylling med pomfritter og en stor øl jeg straks tillod at fugte ganen og nød den herlige smag mens jeg så ud over strædet mellem Davao og Samal og slappede af efter en hård ekspedition. Maden der kostede mig 240 Peso (28 Kr) fortjener slet ikke spalteplads så vil nøjes med at ærgre mig over der ingen hunde var så den i det mindste gjorde gavn !

DSC_2049 (Medium)
Afslapningen blev brutalt afbrudt af justeringer af de forbandede Karaoke anlæg de har alle vegne og måtte meget mod min vilje efterlade en halv øl der stadig plager mig og køre mod færgen hvor jeg denne gang kun ventede 5 minutter inden vi kørte ombord og sejlede igen.

 
Og så skal jeg ellers love for at jeg fik kamp til stregen da vi lagde til igen, for det var fredag og alle skulle hjem på weekend der gjorde turen meget spændende.

 
Byen Davao  (2.444 km²) er næsten er på størrelse med fyn (3.100 km²) og har 1.5 millioner indbyggere, har rigtig mange veje og lige så mange forskellige køretøjer der ifølge mange herboende hvide gør at de fraråder at man selv kører uanset hvilket køretøj man vælger, så det er virkelig med tungen lige i munden når jeg kører her og kan ikke anbefales medmindre man er erfaren og meget forsigtig jeg betegner mig selv som.

 
Men jeg kom da hjem i hel stand godt bombet og spændt på at se billeder og film i kan se her Film og billeder og måtte overgive mig klokken 20 hvor jeg sad og sov i stolen 🙂 🙂

 
På den tur her fandt jeg ud af at mig og min knallert skal skilles ! Jeg kunne dårligt gå fordi arme, ben og hænder sov smertefuldt og ryggen havde det sgu ikke bedre selv om det måske kun var omkring 100 Km jeg kørte, om kroppen har ændret sig eller om en Honda Click ikke egner sig til ekspeditioner ved jeg ikke, men noget skal der ske og jeg vil se mig omkring !

 
Pen.

Leave a Reply