Kategorier
Dagbog

10.07.2018 Herlig Søndags Tur

DSC_1930 (Medium)

Jeg var simpelthen nødt til at komme ud i det gode vejr søndag hvor trafikken er rimelig stille og rolig af en eller anden grund og savnede synet af hav og satte kursen mod Santa Ana Pier der er en af 3 små havne her i byen hvor de små både sejler ud til øerne.

Så jeg drog ud allerede klokken 9 iført t shirt og shorts jeg kom til at fortryde senere efter turen vel hjemme i det varme hus igen men vidste jo ikke noget om det på det tidspunkt, så humøret var højt og nød for en gangs skyld at køre mod nye oplevelser 🙂

Jeg havde ikke været der før men vidste sådan nogenlunde hvor det var og kørte da også lige derned uden at køre forkert, Pieren ligger ved siden af Ramon Magsaysay park der er en blanding af rekreation og museums område jeg besøgte efter turen ud til vandet hvor jeg må indrømme at jeg synes havet, de små ‘færger’ og skibene var mere interessante, men sådan er vi jo forskellige !

DSC_1932 (Medium)

Jeg måtte slippe 20 Peso for at parkere knallerten der så til gengæld var under opsyn mens jeg var der, så de 4 kroner var godt givet ud. Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet men blev en lille smule skuffet over området der var meget slidt for at sige det pænt og synet af de få ‘færger’, men de var så til gengæld interessante og jeg gik ud på molen for at komme tættere på dem. De smilende damer i billet området lod mig gå derud selv om man skal have billet til en af ‘færgerne’ og sagde foto flere gange da de så min kamerataske hvor jeg har linser og diverse, ja ja sagde ja og lovede ikke at stikke af 🙂

DSC_1907 (Medium)

 

 

Der lå også to marine både jeg ikke tog billeder af for en sikkerheds skyld men hilste på soldaterne der gik omkring og holdt vagt og nød den super flotte blå himmel mens jeg gik rundt og tog billeder, og prøv at se den her klump af et skib og opbygningen der vel er en af forklaringerne på de mange forlis herude i mine øjne ! Man har købt en pram og så bare bygget ovenpå der så meget usikkert ud fordi tyngdepunktet er meget højt her, men et flot skib i det flotte vejr.

DSC_1905 (Medium)

Det blev en kort oplevelse både på grund af den bagende sol og mangel på oplevelser så luntede tilbage til billet området for at få lidt skygge inden jeg kørte hen til parken hvor overvåget parkering til min overraskelse var gratis. Det var rart at kunne gå i skyggen og komme ned i graderne mens jeg gik rundt og kiggede på de forskellige huse og deres uens byggestil, hver stamme havde deres egen byggestil og var interessant at se og synes de primitive bambus byggede huse var meget pænere end de regulære brædde huse, de mindede mig om min tid på Koh Samui hvor et af nabo husene var bygget i samme stil og også af bambus.

DSC_1937 (Medium)

Der gik et par timer der med at bare slappe af og se på omgivelserne og mennesker der sad eller gik rundt for at finde en ledig bænk i skyggen, der var ikke så meget hurlumhej her og kun et par steder hvor man kunne købe mad og vand jeg også benyttede mig af, så jeg tussede bare rundt og hyggede mig inden det var tid til hjemturen jeg havde bestemt skulle være en anden end udturen for spændingens skyld 🙂

DSC_1943 (Medium)

Sådan finder jeg rundt og kommer nogle gange på afveje men lærer også byen at kende og har nu ikke besvær med at komme rundt og hygger mig over at de så før mange kilometer i en taxi ind til byen nu slet ikke er noget at snakke om og klarer turen som en sveske. Men uanset hvilken dag det er og tidspunkt er Matina (en kommune) et trafikmæssigt helvede at komme igennem og kan ikke komme udenom med mindre jeg kører en meget stor omvej, der gælder det virkelig om at holde tungen lige i munden og passe på fødderne så de satans Jeepny ikke får dem flået af ved albuen, jeg skal en dag lave en lille film om dem så i forstår hvad jeg mener, det er satme vildt !!

Hvad har jeg ellers lavet ?

Jeg har installeret Linux på den bærbare i arrigskab over det monster tunge Windows der sløver mere end godt er og var sgu glad da det lykkedes til UG + slange og kører perfekt. Den starter lynhurtigt op og belaster slet ikke batteriet som Windows der kan tappe strømmen på en time, kan man slet ikke finde ud af det fordi det ikke ligner det vante skrivebord findes der skam også et windows skrivebord så det bliver nemmere at bruge. Nu mangler jeg så at få den stationære over på Linux og håber hardwaren er understøttet så jeg er helt væk fra microsoft og deres totalitære magt !

Man kan ikke som i gamle dage købe hardware og bygge sin egen Pc medmindre man altså vil køre Win 10, alt nyere hardware er kapret af Microsoft og kan kun køre win 10 det være sig bundkort, processor, netværkskort, ram eller grafikkort, ja selv strømforsyninger har de fingre i. Det er så omfattende at jeg tror det er ulovligt da de er enerådende på Pc markedet lige bortset fra Linux som styresystem, lige noget for vores EU vagthund Margrethe Vestager hvis hun fandt ud af det, jeg vil juble og skåle hvis det sker 😉 😉

DSC_1953 (Medium)

Uden for vinduet hvor jeg sidder ved Pc’en er nogle gutter i gang med at fjerne nogle bambus planter og jord så jeg kan få lagt fliser i stedet, købe et bord og et par stole og så sidde der og hygge i skyggen med en kølig. 1 kvm fliser koster 495 Peso (58 Kr) og gutterne skal have 3000 Peso (355 Kr) for ulejligheden, kæmpe med seje bambusrødder og store sten jeg ikke kan så er rimeligt tilfreds, især kampen mod bambus jeg stadig husker hjemmefra der var et mareridt og tog mange kølige at nedlægge, så igen hygger jeg mig.

Solen kom desværre ikke frem i dag der ærgrer mig, for jeg havde planlagt en havnetur igen men til 2 andre små havne. Den ene havn er bilfærgen over til øen Samal man kan se i baggrunden på de billeder fra i søndags jeg ville have taget for at se noget nyt og få lidt frisk luft i håret jeg savner, men desværre ser det ud til at de næste 2 uger bliver våde der er en efterfølger af det uvejr Japan har så må pænt vente til solen igen kan give fotovejr 🙂

Hvis det bliver så kedeligt vejr som lovet vil jeg forsøge at få den her Pc til at køre Linux og gå i gang med planlægningen af turen fra Davao til Manila på knallert der løber af stablen April – Maj næste år afhængig af starten på sommeren, turen vil tage mellem 3 -4 uger og følge kysten så vidt muligt, smutture ud til nogle fede bounty øer og en masse andre interessante ting, er det noget for dig kan du følge planlægningen der vil blive til en side her i Dagbogen og findes i menuen, her er et meget dårligt screenshot af turen der bliver erstattet når jeg går i gang med planlægningen.

2018-05-28 21_33_54-Davao City, Davao del Sur til Manila, Metro Manila – Google Maps – Google Chrome

Er sådan en tur noget for dig er du/i meget velkommen til at deltage og få en oplevelse for livet 🙂 🙂

Pen.

Leave a Reply