Kategorier
Dagbog

05.07.2018 Mad i lange baner

20180704_123140 (Medium)

Så blev det tid til at bage rugbrød jeg virkelig glædede mig til, men det krævede lige at jeg købte en ovn først der sjovt nok kom på tilbud da pensionen en dag forsinket endelig nåede frem til kontoen !

 

Rugbrøds pakken blev hentet frem og studeret grundigt for ikke at ødelægge denne guldklump Erik havde sendt til mig ( og tusind tak for det Erik ). Det var nu ikke så svært for det eneste man skal gøre er at hive en prop af, hælde lunkent vand i, sætte proppen i igen og så ellers ryste pakken. Erik havde givet mig det gode råd om at røre efter med en gaffel der viste sig at være et godt tips, for den smule vand (450ml) man hælder i kommer slet ikke rundt i hele pakken. Så der blev rørt og rørt indtil den skulle hæve der ikke er noget problem i den varme her og blev sat i forvarmet ovn så en skøn duft af rugbrød kunne sprede sig 🙂

DSC_1876 (Medium)

Men arbejdet med Travel Destination Asia mens jeg ventede på brødet blev afbrudt da jeg kunne lugte noget brændt efter 45 minutter der fik mig til at spæne ud og hive brødet ud af ovnen der havde fået en flot sort skorpe og lugtede meget varmt hvis i forstår 😉

Men til trods for den sorte og meget hårde skorpe der måtte en kango hammer til at bryde, bredte en fantastisk smag sig i hele kroppen da jeg selvfølgelig skulle smage en skive. Du milde skaber det var en oplevelse af de store da det er år siden jeg har smagt rugbrød og nød hver en bid mens jeg takkede min Buddha for gaven, den smag bliver jeg aldrig træt af og skærer nu 2 skiver hver morgen til de daglige to ostemadder, der skal spares skal der 🙂

DSC_1881 (Medium)

Sparet blev der også da jeg var ude og handle mad ind for en måned der løb op i 5000 Peso (597,69 Kr) denne gang på grund af alt oksekødet jeg hygger med nu det er så billigt, jeg når som regel aldrig at spise det hele så synes det er en okay pris for en måneds mad og forstår ikke folk kan bruge helt op til 15.000 Peso jeg har hørt om, det kan simpelthen ikke lade sig gøre at spise så meget mad !!

Glæden over det billige madbudget gjorde at jeg igen igen lige ville se på det spisebord jeg har været lun på i et stykke tid og stod længe og forestillede mig hvordan det ville se ud hvis det stod i huset, en ung sælger nærmede sig og jeg spurgte om de havde bordet på lager hvilket han desværre måtte fortælle mig de ikke havde. Det var en nedslående besked at få fordi jeg havde besluttet at jeg uanset hvor hård måneden ville blive, ville have bordet.

Men så siger gutten sgu til mig at hvis jeg vil have det bord jeg stod og kiggede på der for en gangs skyld ikke havde nogen skader som ellers er normalt, kunne jeg købe det til en billigere pris hvis han fik lidt lommepenge der straks vækkede min Joakim Von And tilstand og sagde ja til tilbuddet. Gutten fes lidt frem og tilbage og regnede, slettede og endte med at give mig det beløb hans mobiltelefon var nået frem til !

DSC_1877 (Medium)

I stedet for de 7.888 Peso (942,91 Kr) bordet officielt koster, var prisen nu faldet til 6.000 Peso (717,22 Kr), jeg sagde okay og tilbød ham 500 Peso (59,77 Kr) han blev mægtig glad for og vi handlede. De 500 Peso lyder umiddelbart ikke af meget men skal ses i lyset af hans månedlige indkomst der ligger mellem 5.000 – 6.000 Peso (597,69 – 717,22 Kr) for 12 timers vagt og måske en eller to månedlige fridage. Så han tjente gode penge der og jeg sparede der jo er min kæphest og bordet blev pakket godt ind og båret helt ud i taxien med et stort smil på læberne, så ham skal jeg helt sikkert have fat i igen hvis jeg mangler noget fra den forretning han arbejder i 🙂

Så nu har jeg et flot spisebord og kunne endelig slippe af med et vakkelvornt bord jeg havde købt i Butuan der nu tjener som plantebord i mit forsøg på at tiltrække dyreliv ved at sætte og så blomster i den smule have jeg har. Blomsterne jeg havde købt er plantet sommerfuglene og de smukke nektar sugende små fugle har opdaget og ivrigt suger for næring så snart de blomstrer hvilket de gør næsten hver dag i alverdens farver, super herligt og glæder mig til jeg får taget billeder af dem for er overrasket over hvor tillidsfulde de er selv om jeg står og ryger et par meter fra dem.

Remoulade fik jeg også forsøgt mig med der endte ud i noget karry salat agtigt jeg blev skuffet over så har et par spørgsmål til jer hvis i selv roder med sådan noget. De der 5 Cornichons man skal bruge, hvor store skal de være ? For dem jeg har fundet er en anelse længere end filteret på en cigaret så meget små og synes ikke jeg kunne smage det syrlige de jo skulle tilføre remouladen, og angående karryen man bruger ! Har i oplevet at smagen er stærkere herude da karry smagen overtog hele baduljen selv om jeg fulgte opskriften og brugte en tsk uden top på, ved i noget om det må i meget gerne give et godt råd tak 😉

DSC_1874 (Medium)

Men ellers er her ro på, fiser rundt på knallerten og lærer nye veje hele tiden der nu har ført mig ind til downtown, meget spændende kørsel må jeg sige og irriterende fordi man ikke kan tillade sig at se på noget undervejs, totalt umuligt hvis man altså vil overleve.Vejret er ustabilt med skyet og fugtigt vejr og enorme regnskyl om aftenen der minder mere om regntid end sommer vi skulle have nu,men så behøver jeg jo ikke vande haven der sparer nogle Peso på bundlinjen 🙂

Pen.

 

 

 

 

05.07.2018 Mad i lange baner

Så blev det tid til at bage rugbrød jeg virkelig glædede mig til, men det krævede lige at jeg købte en ovn først der sjovt nok kom på tilbud da pensionen en dag forsinket endelig nåede frem til kontoen !

Rugbrødspakken blev hentet frem og studeret grundigt for ikke at ødelægge denne guldklump Erik havde sendt til mig ( og tusind tak for det Erik ). Det var nu ikke så svært for det eneste man skal gøre er at hive en prop af, hælde lunkent vand i, sætte proppen i igen og så ellers ryste pakken. Erik havde givet mig det gode råd om at røre efter med en gaffel der viste sig at være et godt tips, for den smule vand (450ml) man hælder i kommer slet ikke rundt i hele pakken. Så der blev rørt og rørt indtil den skulle hæve der ikke er noget problem i den varme her og blev sat i forvarmet ovn så en skøn duft af rugbrød kunne sprede sig 🙂

Men arbejdet med https://travel-asia-tips.com/ mens jeg ventede på brødet blev afbrudt da jeg kunne lugte noget brændt efter 45 minutter der fik mig til at spæne ud og hive brødet ud af ovnen der havde fået en flot sort skorpe og lugtede meget varmt hvis i forstår 😉

Men til trods for den sorte og meget hårde skorpe der måtte en kangohammer til at bryde, bredte en fantastisk smag sig i hele kroppen da jeg selvfølgelig skulle smage en skive. Du milde skaber det var en oplevelse af de store da det er år siden jeg har smagt rugbrød og nød hver en bid mens jeg takkede min Buddha for gaven, den smag bliver jeg aldrig træt af og skærer nu 2 skiver hver morgen til de daglige to ostemadder, der skal spares skal der 🙂

Sparet blev der også da jeg var ude og handle mad ind for en måned der løb op i 5000 Peso (597,69 Kr) denne gang på grund af alt oksekøddet jeg hygger med nu det er så billigt, jeg når som regel aldrig at spise det hele så synes det er en okay pris for en måneds mad og forstår ikke folk kan bruge helt op til 15.000 Peso jeg har hørt om, det kan simpelthen ikke lade sig gøre at spise så meget mad !!

Glæden over det billige madbudget gjorde at jeg igen igen lige ville se på det spisebord jeg har været lun på i et stykke tid og stod længe og forestillede mig hvordan det ville se ud hvis det stod i huset, en ung sælger nærmede sig og jeg spurgte om de havde bordet på lager hvilket han desværre måtte fortælle mig de ikke havde. Det var en nedslående besked at få fordi jeg havde besluttet at jeg uanset hvor hård måneden ville blive, ville have bordet.

Men så siger gutten sgu til mig at hvis jeg vil have det bord jeg stod og kiggede på der for en gangs skyld ikke havde nogen skader som ellers er normalt, kunne jeg købe det til en billigere pris hvis han fik lidt lommepenge der straks vækkede min Joakim Von And tilstand og sagde ja til tilbuddet. Gutten fes lidt frem og tilbage og regnede, slettede og endte med at give mig det beløb hans mobiltelefon var nået frem til !

I stedet for de 7.888 Peso (942,91 Kr) bordet officielt koster, var prisen nu faldet til 6.000 Peso (717,22 Kr), jeg sagde okay og tilbød ham 500 Peso (59,77 Kr) han blev mægtig glad for og vi handlede. De 500 Peso lyder umiddelbart ikke af meget men skal ses i lyset af hans månedlige indkomst der ligger mellem 5.000 – 6.000 Peso (597,69 – 717,22 Kr) for 12 timers vagt og måske en eller to månedlige fridage. Så han tjente gode penge der og jeg sparede der jo er min kæphest og bordet blev pakket godt ind og båret helt ud i taxien med et stort smil på læberne, så ham skal jeg helt sikkert have fat i igen hvis jeg mangler noget fra den forretning han arbejder i 🙂

Så nu har jeg et flot spisebord og kunne endelig slippe af med et vakkelvorent bord jeg havde købt i Butuan der nu tjener som plantebord i mit forsøg på at tiltrække dyreliv ved at sætte og så blomster i den smule have jeg har. Blomsterne jeg havde købt er plantet sommerfuglene og de smukke nektar sugende små fugle har opdaget og ivrigt suger for næring så snart de blomstrer hvilket de gør næsten hver dag i alverdes farver, super herligt og glæder mig til jeg får taget billeder af dem for er overrasket over hvor tillidsfulde de er selv om jeg står og ryger et par meter fra dem.

Remoulade fik jeg også forsøgt mig med der endte ud i noget karry salat agtigt jeg blev skuffet over så har et par spørgsmål til jer hvis i selv roder med sådan noget. De der 5 Cornichons man skal bruge, hvor store skal de være ? For dem jeg har fundet er en anelse længere end filteret på en cigaret så meget små og synes ikke jeg kunne smage det syrlige de jo skulle tilføre remouladen, og angående karryen man bruger ! Har i oplevet at smagen er stærkere herude da karry smagen overtog hele baduljen selv om jeg fulgte opskriften og brugte en tsk uden top på, ved i noget om det må i meget gerne give et godt råd tak 😉

Men ellers er her ro på, fiser rundt på knallerten og lærer nye veje hele tiden der nu har ført mig ind til downtown, meget spændende kørsel må jeg sige og irriterende fordi man ikke kan tillade sig at se på noget undervejs, totalt umuligt hvis man altså vil overleve.Vejret er ustabilt med skyet og fugtigt vejr og enorme regnskyl om aftenen der minder mere om regntid end sommer vi skulle have nu,men så behøver jeg jo ikke vande haven der sparer nogle Peso på bundlinjen 🙂

Pen.

 

 

 

 

Leave a Reply