Kategorier
Dagbog

05.12.2017 – Respekt til Mr Fuldmagt !

 For det lykkedes ham at skære igennem og forklare UD at jeg altså havde været her siden den 24 oktober og ikke 28 november som de ellers havde i hovedet, han måtte også pædagoisk forklare dem hvordan man fandt datoen på en flybillet og så videre….Så nu skulle den være god nok og vil forhåbentlig snart modtage efterbetaling de prøvede at snige sig uden om, den bliver sendt ekspres (eller så hurtigt de får kuglerammen til at stemme !) og ikke som de ellers foreslog 1 januar. Den går slet ikke for skal altså til læge og finde ud af både om jeg har en infektion i lungerne og om hjertet skal have skiftet olie 🙂Med alt det her hængende over hovedet har jeg haft, nok ikke anfald men ubehagelige oplevelser og følte nogen tog fat i hjertet og klemte hårdt der gør at jeg er nødt til at slappe helt af (sidde stille !) eller simpelthen lægge mig indtil systemet melder klar igen. Det bliver godt at få det klaret men tænker nu mest på at jeg endelig kan få de penge jeg har krav på, få købt en knallert når det måske lykkes at få kørekortet der glippede i går !

Broderen til Dan’s kone kørte med ind på kontoret fordi han kender nogen der arbejder der så foregår altså som i andre Asiatiske lande jeg har været i, og så gør det jo ikke heller ikke noget at han tilfældigvis er i familie med borgmesteren vel 🙂 ! 

Men den overordnede der skulle forkorte processen var der desværre ikke fik vi at vide og måtte altså aflyse projektet. Men vi prøver igen i dag og føler at jeg endelig har lidt rygvind så er sikker på at det selvfølgelig nok skal lykkes.Og det var rart at få lidt penge så jeg kunne få fikset de forskellige småting der gik op i en højere enhed med hjælp fra min taxi ven der har gode billige kontakter, det betød at de 2 netdøre jeg har fik nyt net på, repareret lidt og så ellers sat i igen til 800 Peso pr dør, det er sgu billigt og fik også lavet afløbet  under køkkenvasken af hans fætter til 250 Peso, og sgu ikke mærkeligt jeg havde problemer med afløbet der viste sig at være lavet forkert med en hældning op ad bakke i stedet for nedad, det blev fikset på Filippiner maner ved hjælp af lidt ståltråd og lim og virker lige så fint 🙂Det her projekt går jeg i gang med i morgen og glæder mig til at have en stabil vandforsyning men kæmper lidt med at finde en der kan lave det for mig så vil se hvor meget jeg kan klare selv der også bliver billigere, en fyr bakkede fuldstændigt i bogstaveligste forstand da han så de indviklede højteknologiske maskiner og havde pludselig slet ikke tid fandt han ud af der morede mig samtidig med at det ærgrede mig og har prøvet det før i Thailand, det gør det ikke bedre men forstår jo hvorfor.

Og så har jeg et meget stort ønske om at få bygget et halvtag her hvor jeg vil placere komfuret så jeg ikke skal bøvle så meget når der skal laves mad, det har jeg også prøvet at få folk til men indtil nu uden held. Der sidder måske nogen og tænker, hold kæft en klovn ! 

Han har problemer med penge og så brænder han dem af på sådan nogle projekter der er store og dyre, men der må jeg skuffe jer for kan kun sige at alt er så forbandet billigt her og billigere her end i Thailand. 

Projektet med vandet står mig i 3000 Kr alt inklusive der er billigt og en nødvendighed, især når folk fortæller mig at der kan være problemer med vand i sommer månederne der starter februar, alternativet er købevand der løber op og noget besværligt at bade fra så ser det som en investering der jo kan sælges igen hvis det skulle blive nødvendigt !

Halvtaget er simpelthen en nødvendighed på grund af solen der selvfølgelig varmer den side af huset op og giver en hamrende varm stue der er svært at opholde sig i plus at det giver mig et sted at placere et bord og et par stole udenfor så jeg har et sted at sidde når jeg får gæster, og så selvfølgelig det interimistiske køkken jeg vil have lige uden for døren og ikke som nu langt væk der gør det bøvlet at lave mad, alt det der skal bruges til maden skal slæbes ud og tilbage igen der er træls og har skam haft uheld hvor gryder og pander glider ned af komfuret til stor glæde for myrene og andet kryb, så det er også en nødvendighed vil jeg mene.

Men så er det også helt slut med at bruge penge og kan faktisk ikke komme i tanke om hvad jeg skulle lave mere her, jeg bor til leje og vil sgu ikke forbedre huset på nogen måde så planlægger det jeg laver så det kan pilles ned igen eller afmonteres, det er jo ikke en gavebod det her selv om ejeren fik glans i øjnene da jeg spurgte om lov til at lave de her ting, så meget at jeg ikke nænnede at fortælle hende om mine planer om at tage det med mig 🙂 🙂


Pen

Leave a Reply