Kategorier
Dagbog

05.07.2014 – Trummerum.

 
Tiden står ligesom stille for tiden, regn og sol afløser hinanden der gør at tempoet er gevaldigt sløvt. Så jeg har ikke fundet noget hus endnu og er egentlig ganske tilfreds med at bo der hvor jeg bor, her er ekstremt stille hvis man ser bort fra alle dyrene inde på nabogrunden der er et stort vildnis.
 
Jeg ser egern behændigt løbe på ledningerne og et væld af sommerfugle af forskellig art, jeg ser utrolig mange forskellige fugle der indbefatter det pragtfulde syn af en ugle forleden, også nogle store rotter der ikke virker alt for nervøse fiser rundt, samtidig går hønsene roligt rundt og leder efter mad, så jeg keder mig aldrig når jeg sidder uden for hytten hvor jeg sidder og betragter dyrelivet og tænker at livet da er pragtfuldt 😀
 
 

 
Danskeren jeg mødte tidligere, viste mig i lørdags forskellige huse til leje. Men det var ikke mig fandt jeg hurtigt ud af, det første sted var i Saphli skråt over for 7Eleven hvor jeg kunne leje et af de sædvanlige to etagers huse med mulighed for at åbne forretning til 3.500 Bht. Godt nok er jeg en ekstrem god lystfisker :-D, men at ligefrem sælge de overskydende fisk er nok lige lidt for optimistisk !!
 
Det andet sted var en bungalow i udkanten af Sa Phli næsten magen til den jeg bor i nu men til 7.000 Bht pr måned, så den blev også afskrevet selv om den lå mere optimalt og kun 50 meter fra stranden, så jeg lytter fortsat til hvad folk fortæller mig og tager det roligt.
Der var ellers ved at gå panik i den da jeg blev ringet op af Jim der havde en lejer til min lejlighed i Kanchanaburi, jeg var syntes jeg selv, lige stået af toget jeg har kørt i 5 gange på en måned, så jeg udskød turen derop en uge for at få lidt ro på, så spændende er togturen sgu heller ikke, og ryggen der bestemt ikke har det godt selvom jeg har forkælet den med et nyt korset, er nødt til at få lidt ro, og det skulle vise sig at være godt !!
 
                                  Billedene er taget fredag middag.
 
For Barry ringede to dage senere og fortalte at han havde snakket med landladyen da hun gik rundt og opkrævede husleje, jeg skulle efter aftale ikke betale for denne måned men fik en huslejekvittering alligevel, og der fortalte hun at hun ikke ville have at den nye lejer overtog lejligheden i mit navn, ville han leje kunne han komme til hende. Jeg kunne bare komme derop fortalte hun og få mit depositum tilbage, det gør så at jeg ikke har så travlt med at hente mine ting, for der hvor jeg er blevet tilbudt at opbevare dem her gratis, er ikke så tiltalende !!
 
 
 
Det er i et værelse der ikke har været lejet ud i meget lang tid, så der stinker bravt af fugt og andet godt der så let som ingenting får alt mit tøj der er i store bæreposer til at stinke af samme, så jeg venter altså og tager det roligt. Jeg kunne selvfølgelig købe nogle flere plast bokse og pakke tøjet deri, men det vil koste spidsen af en jetjager på grund af mængden af tøj jeg har, altså venter jeg.
 
Jeg kører når jeg har mulighed for det, rundt i omegnen for både at se og lede efter hus, det fører mig vidt omkring både nord og syd i et utroligt smukt og frodigt landskab, mange gange sukker jeg dybt overvældet af det smukke syn af de mange plantager man kører igennem, hold op det er smukt. Det samme gør sig gældende når man kører i tog nordpå, toget der langsomt følger det utroligt dårlige og ujævne spor der snor sig igennem plantager og bjerge helt op til Hua Hin, viser en afvekslende natur. Fra frodige palmeolie plantager til kokos plantager der så bliver afløst af enorme rismarker og lige så enorme reje farme, er så smukt at næsen er totalt skæv når man stiger af toget, man skulle jo nødigt gå glip af noget 😀
 
 
 
Selv om jeg ved jeg skal flytte senere, har jeg været nødt til at købe en madras i stedet for den vanvittige dårlige Thai madras jeg simpelthen ikke kan sove på, og nu jeg var på tur kunne jeg lige så godt købe mig et køleskab også. Så jeg osede i Big C, Makro, et kæmpe møbelhus og Tesco, i sidstnævnte fandt jeg et fornuftigt køleskab til en god pris, og nu de alligevel skulle levere det på adressen tænkte jeg, kunne jeg lige så godt købe alt det plastik skrammel til mad og alt det andet, og få dem til at tage det med når de kom med køleskabet. Men sælgeren – en ung smartass der blev pisse fornærmet fordi han ikke kunne prakke mig et andet dyrere køleskab på, var så dum at da han skulle hente skiltet med barkoden da jeg skulle betale, begyndte at betjene en anden kunde og lade mig stå i 10 minutter og blomstre. Da han så samtidig hovent højlydt smaskende tyggegummi kiggede på mig og lod som ingenting, kom jeg frem til at det hvis det stod til mig ville vinderen af den dyst være af Dansk afstamning, så jeg gik min vej fra den propfyldte indkøbsvogn og en måbende kassedame, den laver han sgu ikke med mig 😀
 
                                           Ikke et eneste menneske !!
 
Så det blev Big C der leverede et køleskab og en lille reol i stedet, dagen efter kom så den omtalte madras jeg dårligt kunne vente på, jeg hentede rent sengetøj og glædede mig som et lille barn til at kunne sove en hel nat uden at være nødt til at gnave medicin midt om natten. Og sikke dog en dejlig fornemmelse at kunne lægge sig på en ordentlig madras, så god at jeg omgående faldt i en dyb søvn der varede lige indtil hele sengen brasede sammen omkring midnat der fik mig til at trille ind mod væggen, jeg var så træt at jeg ikke gad gøre noget ved det og fandt bare den mest behagelige stilling og fik da sovet et par timer mere og var lidt mere udhvilet end normalt – her 😀
 
En af de nætter hvor jeg måtte gnave medicin og stod udenfor og nød en fantastisk flot stjernehimmel, fik jeg en fantastisk smuk oplevelse til trods for at klokken kun var 02.55.
 
Stående der i den stille nat og nysgerrigt kiggende op på de klare stjerner og den ufattelige uendelighed der altid har fascineret mig, blev himlen og alt omkring mig pludseligt kridhvidt. Bagfra (Vest) susende mod Øst – altså præcis i den retning jeg stod og kiggede, kom den største meteorit jeg nogensinde har set, natten blev ikke pludselig til dag som mange siger, men blev badet i et utroligt skarpt blændende hvidt lys der gav et spændende billede af skyggerne fra træerne der flyttede sig lynhurtigt. Over mit hoved kom så meteoritten der var enorm stor, om det var fordi den var langt nede eller om den var enorm skal jeg ikke kunne sige, men stort og flot var det.
 
 

 

 
 
Den susede mod Øst for pludselig at dele sig i flere segmenter, hvis nogen kan huske Challenger ulykken, så den sådan ud da den forsvandt ud over havet og efterlod mig lykkelig over at have oplevet og set det her. Jeg blev stående lidt for at få bearbejdet oplevelsen, og hørte nogle minutter senere (jeg skal ikke kunne sige hvor mange !!) et enormt brag fra Øst hvor den var fløjet hen, om braget havde noget med meteoritten at gøre ved jeg ikke, men herfra og mod Øst er der ikke andet end vand, så det kan ikke være en gasflaske der sprang i luften !!
 
Jeg har ikke kunne læse mig til noget om den i aviserne siden, så hvis braget kom fra den da den styrtede ned, må den være landet i havet, men en utrolig spændende oplevelse jeg aldrig glemmer på grund af størrelsen der stadig står tydeligt på nethinden, fantastisk 😀
 
Nå jeg må hellere komme videre, jeg venter på at sengen bliver enten repareret eller udskiftet, det sidste ville i mine øjne være det mest fornuftige da den er fremstillet i noget ultra tyndt masonit og nok har været i orden for 10 år siden, og så har jeg lovet at hente en af mine nye venner i et tempel hvor der er noget ramasjang, og så må jeg hellere tage nogle billeder så i kan se hvor øde her er for tiden.
 

 

Pen. 
 

3 kommentarer til “05.07.2014 – Trummerum.”

Ak ja du slider i det, men såvidt jeg husker er det en dejlig side af Thailand, vi har jo for nogle år siden taget den i astadigt tempo fra Satun, Hat Yat, Songhla og så op langs kysten til BK dejlig tur. men hyg din hårdt pressede Pensionist. MVH Ove

Lyder til at det er et godt område du er kommet til, og det med sengen ?? har du taget på i vægt, så må du hellere lade den skønne i fred nogle dage og gå en tur når de lyster kommer over dig. MVH Ove

dejligt at høre fra dig igen, jeg håber du snart finder noget varigt at bo i, det er ikke holdbart , at være spredt helt fra Kansanaburi til Chumphon
knus jytte

Leave a Reply