Kategorier
Dagbog

08.08.2014 – Den lange og hårde vej.

Sidder her uden for mit nye hjem i det første solskin i 2 uger og nyder livet mens en smuk sommerfugl hager sig fast til ledningen til den bærbare og mit højre ben mens jeg skriver, fuglene synger og cikaderne larmer fra træerne på nabogrunden, pragtfuldt med naturen så tæt på, men det har været en lang og hård vej inden det var muligt at opleve det !!
Jeg havde jo en masse bolde i luften på samme tid, og ingen af dem så ud til at falde til jorden foreløbig, men endelig begyndte et par af dem at dale ned så jeg langsomt kunne få afsluttet nogle af de mange projekter.

Jeg befinder mig nu sydpå hvor regntid er regntid, det vil sige at i modsætning til Kanchanaburi hvor der kunne komme et par skyller på et par timer eller mindre, nu kan have dag lange regnbyger der giver enorme mængder vand og besværliggør hverdagen lidt indtil jeg har vænnet mig til det hvilket er nyt for mig. Men det er et pragtfuldt skifte, her er nætterne kølige med temperaturer omkring 17 grader og dagtemperaturer omkring 25 grader når det er overskyet der får mig til at tage langærmet bluse på, men pragtfuldt er det :-O
Alt det regn gjorde det så svært at finde noget at bo i, nogle dage er det direkte farligt at køre i regnvejret, og andre dage hvor det så endelig lykkedes at komme afsted for kun at kunne ruske i låste døre fordi folk ikke var hjemme. Men jeg fik da set på et par stykker der spændte lige fra et (ja i læser rigtigt !!) gratis hus der ifølge damen i købmandsbutikken der ejede det, kun lige manglede en lille smule i at være færdig, men sandheden var at det var en tom skal med absolut ingenting færdigt, så det måtte jeg desværre sige nej til selv om prisen var optimal 😀
Et andet hus der lå i midten af en palmeolie plantage var heller ikke noget, jeg fik vist et meget stort hus med en masse rum uden køkken og fungerende toilet som ejeren mente kun ville koste mig en lille sum penge at lave. Ud over det skulle jeg holde grunden ved lige som var en 5 Rai tilvokset jungle, men selv om jeg elsker at nusse i haven og prisen på 3.500 Bht var i orden, afslog jeg også dette tilbud.
I mellemtiden boede jeg på et lille resort hvor væggene langsomt begyndte at trække sig sammen og på en eller anden måde gjorde rummet mindre og gjorde at det blev mindre hyggeligt at bo der, sølle 12 Kvm havde jeg at gøre med, og det blev sgu for småt nu jeg havde anskaffet mig et køleskab og et gasblus. Så jeg gav mig selv en uge inden jeg ville skifte område til at finde noget at bo i, huslejen steg pludselig også lidt for voldsomt med mine nyanskaffelser, de mente at det var rimeligt at lejen nu var 5.000 pr måned i stedet for de oprindelige 4.000 !!
Indimellem måtte jeg så også få styr på mine andre ting, så udover en tur til Bangkok og retur igen for at ordne nogle ting, måtte jeg også op til Kanchanaburi for at afslutte lejligheden. Så der er blevet brugt meget tid i tog her på det sidste der gudskelov nu er overstået så ryggen kan få lidt fred efter de umage sæder i toget L
 
 
 
Men alt gik som smurt, Jan som danskeren jeg nu har mødt 3 gange i Kanchanaburi viste sig fra sin gode side og tømte lejligheden og opmagasinerede mine ting hos hans kæreste så den nye lejer kunne flytte ind, det hjalp mig enormt nu jeg ikke havde fundet noget hernede at bo i og derfor ikke selv kunne opbevare mine ejendele selv. Så turen derop hvor vi blev i 4 dage var næsten en ferie hvor der blev slappet gevaldigt af og hvor meget af tiden blev brugt med Jan så jeg kunne gengælde hans venlighed. Den venlighed kunne min forhenværende landlady sgu godt bruge lidt af, for i stedet for som aftalt med Barry, betalte hun min elregning og påstod at den var på 500 Bht hun så hurtigt modregnede i mit depositum. Det kan du godt glemme alt om sagde jeg til hende, min dyreste elregning til dato i din lejlighed var på 363 Bht og jeg er den i hele bygningen der har det mindste forbrug !!
Så host du op med regningen så jeg kan se hvad jeg skal betale, men det kunne sjovt nok ikke lade sig gøre lige nu fordi den var blevet væk, og du kan vel godt give mig lidt sagde hun mens hun diskuterede det med ejeren af internet shoppen der var med som tolk. Men nu vidste jeg jo tilfældigvis at hun måneden inden jeg flyttede ind, havde doneret 400 Millioner til det lokale tempel, så jeg mente ikke at der var nogen grund til at give hende noget som helst 😀
Men hun vandt i den sidste ende fordi regningen slet ikke var til at finde inden jeg tog hjem igen om mandagen, det er ikke pengene men princippet i det, der gjorde at jeg ville have mine penge nu hun ikke mangler noget som helst med de mange udlejningsejendomme hun ejer, men hun vandt altså den skurk.
Det var en lettelse da jeg kørte hjem at vide at der nu kun var transporten af mine ting tilbage, så jeg var mere optimistisk end jeg havde været længe og nød det gevaldigt. For jeg havde samtidig overstået et visarun og et besøg på hospitalet for at købe medicin, og her fik jeg sgu noget af en overraskelse da jeg imod sædvane denne gang skulle snakke med en læge.
Sæt dig ned sagde han og kiggede i min journal der fik mig til at tænke at det måske var slut med at hente medicin der, men han kiggede op fra journalen og sagde, du er den eneste der køber morfin her på hospitalet, ingen andre har købt før, så jeg vil give dig dem her gratis sagde han og gav mig 36 piller der svarer til lidt over en måneds forbrug, men dem du henter i dag skal du betale for fortsatte han og gav mig en recept til endnu en måned.
Jeg tumlede lettere forvirret ud af rummet fordi jeg ikke er vant til at Thaier giver mig noget som helst, og her havde jeg lige fået hvad der svarer til lidt over 1.300 Bht, så den skulle lige synkes lidt !!
                                 Fik hevet lidt ukrudt op af jorden !!
Meget mere optimistisk blev jeg da hjemme igen på opfordring kørte ud for at kigge på et nybygget hus jeg havde set på en gang før igen.
For jeg besluttede der at selv om huset er lidt for stort for mig med 3 soveværelser og to toiletter og koster hele 6.000 Bht pr måned men ellers ligger perfekt placeret, kom jeg frem til at jeg ville leje det så jeg kunne komme væk fra den voksende husleje og det lille rum jeg havde været i længe. Så jeg fik fat i ejer der kom efter en time hvor jeg betalte 16.000 Bht i depositum og første måneds husleje og fik udleveret nøglen, jeg afsluttede hurtigt snakken for at køre hjem og hente rengørings grej så jeg kunne flytte ind næste dag for ikke at skulle betale 5.000 igen det andet sted, og de 4 kilometer hver vej var hurtigt overstået 😀
Men så gik det sgu den forkerte vej lige pludselig da jeg drejede på vandhanen så jeg kunne komme i gang med rengøringen, for der kom ikke en dråbe ud af hanen !!
Uanset hvilken hane jeg prøvede var resultatet det samme, intet vand der godt nok irriterede mig noget, så jeg gik ud på vejen og fik fat i en nabo der fortalte at det da var helt normalt for området, i højsæsonen var det helt galt hvor de ikke havde vand i 4 måneder fortalte han. Så nu var gode råd godt nok dyre, udlejer forstod selvfølgelig ikke at der var noget problem, det havde hun aldrig hørt om før, så nu skulle jeg gøre op med mig selv om jeg ville annullere og bo en måned mere på resorten, men jeg kom frem til at jeg ville flytte og købe en tank der kunne fyldes med vand fra en tankbil.
Så jeg kørte ind til Chumpon og fandt det jeg skulle bruge efter at have været et par steder for at tjekke priserne der svingede voldsomt, Home Pro blev fravalgt på grund af samme og naboen der kunne tilbyde samme vare men billigere, blev så lige 10.000 Bht rigere og ville levere næste morgen som de også gjorde. Jeg pakkede tingene ud og begyndte at prøve at forstå hvordan jeg kunne gøre, men på grund af brugsanvisningerne på Thai opgav jeg og begyndte at lede efter en chang, men det skulle vise sig ikke at være så nemt !!
Den første jeg havde fat i opgav jeg hurtigt da han holdt fast på at sådan en tank skulle graves ned, men jeg tror ikke han vidste hvordan man gjorde, og kom med en søforklaring for ikke at tabe ansigt, så pænt tak for hjælpen og så videre til Saphli hvor der ligger en slags isenkræmmer jeg ellers havde svoret på jeg aldrig ville bruge igen.
Det lille skab jeg købte som en af de første ting krævede at jeg måtte købe en stjerneskruetrækker og en lille hammer, derfor kørte jeg derhen i første omgang hvor jeg blev afkrævet 220 Bht for de to ting, lidt dyrt syntes jeg dengang, men gad ikke køre de 15 kilometer ind til Chumpon. Ugen senere gik jeg rundt inde i Chumpon for at kigge og se hvad slags forretninger der lå der, og tilfældigvis dumpede jeg ind i en 20 Bht shop der havde nøjagtig den samme skruetrækker med det amerikanske flag på håndtaget, og den lille hammer begge til 20 Bht stykket. Hold kaje jeg følte mig godt nok snydt der, hele 180 Bht tjente de på mig de banditter 😀
Nå, jeg fik forklaret mit problem omkring tanken der fik ejeren til at ringe til en fyr der var den dygtigste i området blev jeg fortalt, han kom så ud til huset med en kæmpe værkstøjskasse der fik mig til at tænke lidt over regningen nu han var så professionel, men det var fis i en hornlygte !!
For han kunne heller ikke finde ud af det og var mere blank end mig, og hans store prangende værktøjskasse var fyldt med rustent oldgammelt værktøj, så efter han havde undersøgt nogle af naboernes tanke og snakket fanden et øre af, fes han af og sagde han måske kunne komme næste uge. Nej tak svarede jeg og tvang ham næsten til at lugte til mig der efter en lang dag lugtede af gammel ged, jeg ville have et bad, og det skulle være i går 😀
Så jeg gik i gang og klarede opgaven med kun et par ture til isenkræmmeren for at købe nogle stumper jeg manglede, jeg fik limet det hele sammen, fik monteret strømmen og havde allerede ringet efter tankbilen der kom klokken 5 og pumpede 1000 liter vand op i tanken der kostede 200 Bht. Efter et længe ventet bad kunne jeg så sidde ude på terrassen om aftenen og grine med en bekendt over den kendsgerning at jeg kunne fikse problemet med en vatpind til at lime det hele sammen hvor de lokale håndværkere havde måtte give op.
At der ikke er noget vand skal forstås sådan at der om aftenen kommer en smule, så der åbner jeg for hanen der så ekstremt langsomt og i løbet af natten nogle gange kan fylde tanken op igen, så helt galt er det altså ikke lige nu, men det er så heller ikke svært at købe noget hvis det kniber, men stadig en ekstra udgift jeg ikke havde regnet med og håber jeg kan bruge i de næste forhandlinger med udlejer der garanteret kommer efter huslejen næste gang 😀
Den sidste ting jeg manglede var at få transporteret mine ting herned, så jeg ringede til gutten der havde tilbudt det til 6.000 Bht for at høre om inflationen havde fordyret transporten, men han holdt ord og kunne en sen aften bakke ind i indkørslen og losse mine ting af inden han forsvandt ud i natten i sin larmende pickup og efterlod hele området indhyllet i en tyk tåge af stinkende fyringsolie der fik os der var vågne til at hoste gevaldigt.
Men ellers fik jeg taget mig sammen og kørte på hospitalet for at snakke med en læge, jeg havde købt Spiriva der ikke hjalp synderligt meget på problemet med min hoste, så noget måtte gøres. Jeg måtte følge den lange procedure det er at blive indskrevet som patient og ventede en lille time sammen med en horde af syge Thaier der vist havde været der før tænkte jeg da jeg så dem pakke maden ud, jeg blev kaldt ind til en ung læge der snakkede en lille smule engelsk jeg så forklarede mit problem for. Jeg havde taget den medicin med jeg bruger så han bedre kunne forstå mig hvilket også lod til at være tilfældet, for han sendte mig over for at få taget et røntgen billede hvor lige så mange mennesker ventede, men jeg blev hurtigt kaldt ind og fik taget billedet jeg så tog med tilbage til lægen der efter at have kigget længe, sagde jeg havde en virus på lungerne og gav mig noget stærk antibiotika.
Nu jeg var der, tænkte jeg at jeg lige så godt kunne prøve at spørge om han kunne hjælpe mig med morfinen nu der er lidt langt til Kanchanaburi bare for det, og det kunne den flinke fyr dælme godt selv om han formanede mig om hvor farligt det var, og at det var under skarp kontrol af myndighederne. Jeg fik udleveret medicinen efter endnu en lang ventetid og blev glædeligt overrasket da jeg kunne konstatere at jeg her i Chumpon kun skulle betale 640 Bht for morfinen kontra 1.240 i Kanchanaburi for samme fabrikat og totalt ens tablet, herlig oplevelse J
 
Og endelig svandt hosteanfaldende ind og gav mig efter en uges tid den første hele nattesøvn i 4 måneder tror jeg, så nu går det helt godt kun med den vanlige medicin og IKKE Spiriva, og selv om jeg faldt i vandet på grund af noget personligt og begyndte at ryge igen, går det betydeligt bedre end før uden hosteanfald af nogen art, så jeg tror lidt på at jeg må have haft en slem lungebetændelse eller lignende.
Uanset hvad er det kanon igen at kunne få luft 😀

 

Pen.

3 kommentarer til “08.08.2014 – Den lange og hårde vej.”

Det var godt at du kunde tage dig sammen og skrive lidt 😉 nå men godt du fandt et sted at bo så må vi håbe at det er så godt at du kan blive der, og efterhånden er du vel så meget håndværker så du kan klare problemerne selv, lidt nemmere her jeg går over til varmemesteren og siger det og det dur ikke; et par dage efter kommer der en håndværker farende og klare problemet ho ho, så det kan være du skal flytte nordøst på, hospital er gratis men medicinen koster lidt, nu er temp. dog kun 15g om natten. Men hyg og se så at få smidt de smøger langt bort. MVH Ove

Hej Pen Dejligt at du nu er ved at få ro på dit liv. Godt du kan få dine piller der så du ikke skal den lange vej. Her hjemme har vi nu haft hedebølge i 1 ½ måned , det er ved at være for meget. Men nu lover de regn og at det skulle blive lidt koldere. B-)
knus Jytte

Leave a Reply