Kategorier
Dagbog

30.10.2013 – Et herligt driverliv.

Et herligt driverliv.Så tog den super aktive gamle jyde videre og efterlod mig pustende efter luft efter nogle herlige dage hvor vi kørte rundt og så på omgivelserne, det blev til et par pauser nede ved floden hvor vi sad og kiggede på den lille pram der sejler frem og tilbage med folk og knallerter der vil spare mange kilometer på knallert for at komme til byen. The Beach der er vokset eksplosivt fik jeg også vist ham hvor der er kommet mange hytter og selvfølgelig madsteder til og et hav af aktiviteter til de altid glade unger der boltrer sig i vandet, jeg vil prøve at huske at tage nogle billeder en dag så i kan se hvor stort og hyggeligt det er blevet.Vi fik også kigget på noget ræs hvor toptunede pickup og forvoksede sand boogie biler 2 og 2 kørte rundt på en til lejligheden anlagt dirt track bane og lagde et tungt lag af støv over hele området, så det blev kun til en kort tid derude fordi det var svært at se noget for publikum der havde den uvane at stille sig foran os magelige der sad og nød tilværelsen i skyggen hvor vi havde et godt udsyn til området der myldrede af nysgerrige folk. Men vi fik da brugt et par timer med at kigge på alt blikfanget der vimsede koket rundt i høje hæle og gav folk muskelskader i nakken for at få det hele med JDet var en hyggelig afslutning på spillemandens besøg der drog videre næste morgen til Hua Hin hvor han har base, men han var ikke helt tilfreds fandt jeg ud af et par dage efter hvor han ringede og fortalte om vand og atter vand dernede. Ha sagde jeg til ham, så lytter du måske næste gang jeg kommer med et godt råd, jeg havde set på nettet og Tv at regnen og vandmasserne bevægede sig sydpå, men det var ikke noget problem fik jeg at vide nu jyder er  kendt for at løse alle problemer, som na na J

Heroppe ser det ud til at regntiden er ovre for denne gang, ingen regn i en uges tid tror jeg men overskyet og meget fugtigt vejr med skønne kølige aftener og nætter der virkelig er en fryd, har afløst de dage lange regnskyl, så det går den rigtige vej nu tror jeg.

Ellers sker her ikke så meget, jeg nyder virkelig ikke at skulle foretage mig noget hver dag der så til gengæld har givet et par kilo ekstra at slæbe rundt på, dem må jeg have smidt igen hurtigst muligt. Nu jeg er helt færdig med at installere mig og ikke engang selv behøver lave mad, er jeg sgu nødt til at tage mig sammen og lave et eller andet. Så jeg har genoptaget mine gåture for at få kroppen lidt i form igen, bare for motionens skyld går jeg lørdag og søndag ind til busstationen hvor jeg køber avisudgaven af Bangkok Post, det er en lang tur gennem byen jeg nyder at gå i stedet for at gå til den nærmeste 7 eleven hvor jeg kan købe avisen, men det er alt for nemt !!

For lige som at få lidt ekstra sul på kroppen inden den kedelige slankekur begyndte J, gav jeg mig selv råd til at gå hen til en restaurant der hedder Paris Kan for at købe en rigtig okse steak der desværre var hammer dyr. Udenfor hænger, så alle kan se det, en indrammet ting på fransk der nok er fyldt med rosende ord og en hilsen til prins Henrik udstedt af Trip Adviser og var grunden til at jeg gik derhen, sådan en smøre dog uden at forstå en dyt af det, måtte være en garanti for god mad, derfor prøvede jeg restauranten.180 Bht kostede en ordentlig skudefuld mad der var et bjerg af pomfritter samt en masse salatblade og 4 tomatskiver og tre skiver brød, alt det her lå ved siden af en omkring 250 gram næsten perfekt stegt steak.

Så godt så langt var tanken mens jeg sad og ventede på resten, men der var sgu ikke noget resten fandt jeg ud af. Til alt det her mad var der intet smør til brødet, der var ingen dressing til eller i salaten, ej heller noget il pomfritterne eller bøffen der lå og vred sig af tørst, det eneste der måske var tiltænkt maden, var en lille bitte skål med måske 4 teskefulde sennep. Hold kaje det er træls og skide ærgeligt at spise sådan en god bøf med tilbehør uden nogen form for sovs, det eneste jeg kunne få øje på jeg kunne bruge på bordet var en flaske ketchup jeg så måtte bruge for få maden til at glide ned. Så der skal jeg godt nok ikke hen igen, og for ligesom at gøre opmærksom på at jeg ikke var tilfreds, lod jeg det halve af maden stå og tændte en smøg, kokken der stod og holdt øje med mig måtte bruge 5 minutter til at samle mod til sig inden han kom og spurgte om alt var i orden. Nej det er det ikke svarede jeg, hvordan i hulens navn kan du servere mad uden bare en smule væde ellers sovs, jamen det kan jeg da lave sagde han bare, det er muligt fik han igen, men var det så ikke en ide at fortælle det på menukortet svarede jeg og bad ham om at putte den halve bøf i en pose så jeg kunne give det til en af mine venners hund jeg er gode venner med.Det kan godt være de kan æde den slags i Frankrig med velbehag, men jeg kan altså ikke spise mad uden sovs eller væde, så der kommer jeg ikke igen.

Så jeg glæder mig til den tur til Bangkok jeg skal på om lidt, der vil jeg finde en Burger King og bestille et par gode saftige burgere med oksekød, det ved man sgu da hvad er J

Nu jeg har fået så meget kvalitetstid til mig selv, har jeg endelig fundet så meget ro at jeg er begyndt at læse nogle af de mange bøger Dalton den flinke fyr har givet mig, den seneste jeg er gået i gang med på opfordring fra Dalton, er Den Hundredeårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt, skrevet af Jonas Jonasson.

Den skal du læse sagde han en dag han ringede hvilket han gør mindst et par gange om måneden, den er rigtig godt og muntert skrevet og minder meget om Forest Gump der jo havde et meget oplevelsesrigt liv, så den er jeg som sagt gået i gang med og morer mig gevaldigt.

Fortællingen om den her gamle gut der stikker af fra plejehjemmet på sin hundredeårs fødselsdag og får en på opleveren på sin tur gennem Sverige kan kun anbefales, hans livshistorie der er lige så fantasifuld som Forest Gump og inkluderer hans rolle i den spanske borgerkrig, bygningen af atombomben og hans oplevelser i Kina selvfølgelig siddende til bords med præsidenter og kejsere og andre verdensledere han har en uvane med at drikke under bordet, er så dejligt fantasifuldt at det er svært at lægge bogen fra sig, så keder i jer kan den virkelig anbefales J

Nu du giver mig så meget Dalton (rigtige navn er redaktionen bekendt J) er det på tide du får noget tilbage !!

Så jeg holdt hvad jeg lovede dig, at gå hen til Pong Phen og forsøge at vride opskriften på amerikanske pandekager ud af kokken. En tidlig morgen ankom jeg så til den smukke restaurant der er spredt ud over området omkranset af farverige blomster og palmer og er et dejligt fredeligt sted langt væk fra skrigegadens larm og tumult, selv om jeg ikke var sulten måtte jeg jo holde mit løfte og bestilte den omtalte pandekage der kostede den nette sum af 50 Bht. Det var en ordentlig tyk fætter jeg var nødt til at gnave, men ned kom den da med hjælp fra noget honning i løbet af et par timer J.

Her var det jo så at jeg skulle komme med opskriften, men jeg må desværre skuffe dig min ven. For da jeg gik hen for at betale og roste maden til skyerne for at fedte lidt, var svaret på mit høflige spørgsmål om jeg dog ikke kunne få opskriften på pandekagen så jeg kunne lave den hjemme hver dag nu den var så velsmagende, jeg er ikke kok og kender ikke opskriften !!
Selv om jeg prøvede andre indgangsvinkler for at lokke opskriften ud af dem, måtte jeg til sidst med bøjet hoved gå med uforrettet sag, der var intet at gøre L.

Måske sidder der nogen derude og kender opskriften, hvis der gør og du er villig til at dele den med os andre, vil jeg straks lægge den op så min ven kan stoppe tårerne, måske kan den her vittighed fra den forrige bog jeg læste hjælpe lidt !!

To mænd sidder og snakker om damer selvfølgelig, de er i Bangkok hvor de hygger sig gevaldigt og udveksler oplevelser. Den ene siger så: Den dame jeg havde i nat havde en kønsdel som en skinke (jeg udelader yderligere detaljer for at skåne sarte sjæleJ), nå for pokker siger den anden, var den så stor ??

Nej var svaret, men den var lige så salt J

Pen.

4 kommentarer til “30.10.2013 – Et herligt driverliv.”

Hej Klaus
Uden offentliggørelse , hvordan går det ? , vi er nu i pattaya, men jeg har ikke noget telefon nr. må jeg få det ?
jeg havde jo heller ikke link til dagbogen det har jeg ( som du kan se fundet ) knus jytte

Den hunrede årige der kravlede ud af vinduet , var også en bog som vo grinede meget af , sk… godt skrevet og meget svær at lægge fra sig , tårene har trillet ned af mine kinder da jeg læste den sank sad ved computeren og hørte den som lydbog , ja han klukkede af latter, er der nogen der har mod på en godt grin så er den bog lige sagen.
knus jytte

Hej Pen
Ærgerligt det ikke gik med at få opskriften, men så må jeg jo selv i gang med at prøvebage pandekager efter forskellige opskrifter..
Glad for at du synes om bogen, ja det er hyggelig læsning.

En ting jeg dog ikke forstår, er hvorfor du dog ikke spurgte kokken om han ikke havde lidt sovs! Så kunne både du og han have fået en bedre dag, i stedet for at være tøsesur og forvente at han kunne gætte sig til hvad der var problemet. Nu er det jo ikke normalt at man skriver på menu kortet hvad der IKKE er med… så kunne det hurtigt udvikle sig til en hel bog gg
Nå, bedre held næste gang…

Vi snakkes
Dalton

Leave a Reply