Godmorgen Dagbog.

Og tak for kaffe vi fik vand i nat, så jeg stod op til en drivende våd og fugtig dag !!
Alt emmede af fugt både inde og ude og her var en hørm af fugtigt møg der samtidig var meget tung.
Men det alene berettiger nok ikke til en fridag, så jeg slog igang alligevel nu jeg alligevel var oppe halv seks. Efter Dagbogen og de noget tynde nyheder, kørte jeg til templet for min morgen sludder, selv om det for mig var koldt og jeg frøs 🙁
Men Thaierne elsker den slags vejr her og kører halvnøgne rundt og smiler, så de glor sgu underligt på mig når jeg kommer kørende i termodragten, men jeg lader som ingenting og kigger ligeud. Nå, men jeg kom hurtigt hjem igen, tussede jeg lidt rundt inden jeg ville tage et dejligt varmt bad, de 28 grader her var fik gåsehuden til at blive hos mig og er herre irriterende, så jeg savnede det bad. Men så langt nåede jeg slet ikke, for telefonen ringede selv den kun var halv otte. Og det var Da der snakkede lystigt som om intet var hændt, hun var, fandt jeg ud af efter at jeg havde stoppet talestrømmen og spurgte hvad hun ville, på vej til det sportsstævne hun havde fortalt mig om tidligere.
Jeg havde ikke glemt det, men kunne for det første ikke huske hvilken dag det var, og så mente jeg jo ikke at det var passende ( eller fornuftigt !!! ) at køre derhen !
Men nu holdt hun altså uden for indkørslen og tilbød at vise vej, så jeg fik travlt med at tage det varme tøj på endnu en gang, pakke udstyret, og afsted det gik. Templet som hedder Wat Praderm, ligger tæt på Namuang Waterfall, så det tog kun små 10 minutter at køre derhen. Og du milde kineser der var mange – PIGER 🙂 🙂 🙂
BILLEDER
400 skulle der være sagde Da i telefonen, og det passer meget godt, for de fyldte hele templet med alt deres udstyr og dragter som i kan se er noget fantasifulde. Men det var hyggeligt at se på, for de her mennesker er igang fra morgenstunden og der er en knever uden lige.
BILLEDER
Jeg skal lige sige at Da blev totalt kold da vi nåede derhen, man skal jo ikke vise noget vel ? Så vi snakkede kun i telefon når hun spurgte hvor jeg var, jeg tror det var alle de MEGET smilende piger der forstyrrede hende. Flere gange fik jeg laaaaaaaaange blikke der lovede guld og grønne skove, men nu har jeg jo set hvor hidsig hun kan blive den lille, så jeg lod som ingenting (næsten da ;))

Og jeg kan lige så godt sige som det er , jeg hyggede mig gevaldigt. for der er som sagt fuld knald på liggehønen selv om det var tidligt. Så der blev slået på stortrommer så det var en lyst, alle havde som mig ondt i ryggen tror jeg, og så ud som om de dansede eller lavede strækøvelser, og måske gjorde de det for at holde sig igang. Lille mig gik rundt og storsvedte, for vi var midt i junglen hvor fugten ikke kunne slippe væk, og solen kunne ikke få hul på skyerne, så det var slemt. Men, og det vil jeg gerne opfordre jer til, find for fanden ud af hvorfor Thaier ikke sveder selv om de har pakket sig totalt ind i tøj.
BILLEDER
Men folk var dejligt glade og smilende, børn, unge og gamle som i kan se her dansede rundt og morede sig, og de var ikke engang begyndt på den march der førte dem hen til boldbanerne endnu.
BILLEDER
Ham her fætter Finn hyggede sig også og sendte mig lange blikke, først troede jeg at han ikke ville fotograferes, men da jeg så ringen i højre øre, forstod jeg bedre. Men et sjovt kustume der dog så lidt akavet ud til et sportstævne.
BILLEDER
Men jeg blev så betaget af alle de farver der blev brugt i udklædningen at jeg kom til at tage næsten 150 billeder. Og for engang skyld er jeg tilfreds med nogle af billederne, for ansigter som jeg er meget interesseret i at fotografere var her jo mange af. Men man skal være hurtig for at fange dem uden de opdager det, for så er det ikke interessant for mig mere. Men jeg var jo ikke den eneste der tog billeder, så ingen brokkede sig over mig.
Om jeg er ved at blive skør ved jeg ikke, men da den her ældre dame der uden at blinke ( selv om hun dårligt kunne gå !! ) dansede sig til dagens største bifald gav det mig gåsehud over den spontanitet der hersker blandt Thaierne. De gør sgu hvad de har lyst til, og det er nok alderen der gør det, men jeg blev rørt over at se det.
BILLEDER
Som de to andre ældre damer her der konstant fik tilbudt stole som de sagde pænt nej tak til da festen begyndte, nej de blev sgu stående med de unge mennesker og hyggede sig. Og jeg fik set en ny side af Da jeg ikke havde set før, for hendes veninde jeg ved hun er meget glad for var kommet selv om det var tvivlsomt om hun nåede det, og de to tøser fulgte troligt med rundt uden egentlig at vide hvad de lavede. De sludrede og morede sig så dejligt mens de hånd i hånd havde en pragtfuld tid sammen gående rundt, for fanden hvor jeg syntes det er dejligt at opleve. Sådan kunne jeg blive ved med at fortælle begejstret om det jeg oplever her midt ude i junglen hvor jeg var den eneste falang, for her var ingen turister udover lille mig der så fik lidt ekstra opmærksomhed på den konto.
Men jeg håber virkelig i kan lide billederne og kan forestille jer, hvor stor en oplevelse det er pludselig at befinde sig mellem så mange glade mennesker midt ude i ingenting, for det var stort for mig. Så jeg brugte små 3 timer med at gå rundt og lede efter motiver, men desværre forsvandt de da jeg jo som den eneste falang gik rundt og tog billeder, hurtigt blev spottet når jeg gik rundt, men tag en kigger. Da løjerne begyndte og larmen selvfølgelig blev 10 doblet forsvandt jeg stille og roligt hen til selve templet for at tage billeder der også, Men dem skal jeg nok skåne jer for i denne omgang efter mine seneste missioner 🙂
Men de kan ses her :

Og det var et meget stor tempel fandt jeg ud af, og som det første sted her på øen som jeg har set, boede her utroligt mange mennesker. Store flotte bygninger der var meget velholdte gav et flot indtryk af stedet der også havde en mængde små ‘oaser’ med de velkendte beton havemøbler. Og under det store træ her kan man ikke andet end at nyde at sidde ned i stilhed og nyde livet vel ?

Men jeg fik ikke taget så mange billeder fordi jeg åbenbart har svært ved at omstille hjernen til at gå rundt i stilhed nu jeg var kommet fra helvedes forgård. Så jeg trillede hjem for at arbejde på billederne nu jeg havde taget så mange. Det gør mig nu ikke så meget når vejret er som det er, men hvis solen skinner kan jeg da godt blive lidt småirriteret over alt det arbejde. Men jeg har jo selv valgt det og nyder det. Her sent på aftenen hvor jeg også har været nødt til at arbejde med dem har jeg været nødt til at flytte dem over på en ekstern harddisk, for jeg har siden mit sidste visarun taget 1884 billeder af blandet kvalitet !
Og det kan mit kamera mærke, det hænger sgu efterhånden lidt i bremsen og opfører sig mærkeligt. Men en af de største årsager til det, er den fugtige luft vi har. Og som Peter sagde i eftermiddags holder elektronik kun 2 år her så tæt på vandet 🙁
Og desværre tillader økonomien ikke et nyt kamera som jeg ellers har været forelsket i meget længe, så jeg må snakke med min nye ven i morgen tidlig så det gamle kan holde lidt endnu.

Jeg fik som sagt arbejdet med billederne, og som jeg sagde var jeg for en gangs skyld lidt tilfreds, så jeg kørte for en sikkerheds skyld derhen om eftermiddagen igen for at prøve lykken. Men men men, jeg blev slemt skuffet, for nu havde de brugt hele dagen på at gejle hinanden op i de mærkelige lege og spil de havde gang i, så da jeg kom tilbage kunne jeg høre larmen meget langt væk, og folk var vilde. Der var aktiviteter alle vegne og lige så mange mennesker, så det lignede kaos. Min plan om at tage billeder gik totalt i vasken, for det var så vildt og larmende at jeg ikke tror jeg har set eller hørt noget lignende selv om jeg inden jeg tog herud, var hærdet festival gænger !
Noget der lignede hurtigløb var meget populært fandt jeg ud af, de forskellige hold skulle løbe fra a til b under stor deltagelse fra tilskuerne der larmede så vildt at jeg tabte gejsten!! For hvert hold havde selv medtaget en pickup med der var udstyret med meterhøje dunkende højtalere der blevet skruet op hvis ‘deres’ mand eller kvinde førte.
Og jeg overdriver IKKE, det er det værste jeg nogen sinde har været ude for. Selv de modernede diskoteker der ligger i Lamai eller Shaweng kan godt gå hjem og lægge sig, for med 4 forskellige deltagende hold, og lige så mange højtalervogne, var det et mareridt. Så jeg blev der kun en time inden jeg havde fået nok og kørte min vej igen med meget få billeder fra det andet besøg. Men jeg har rigeligt med billeder og er tilfreds, men min lille mærkelige veninde der som bekendt ikke kan lide at blive fotograferet besværliggjode det lidt !
Jeg havde lovet hende at tage hensyn og ikke fotografere hende, men det var sgu lidt træls, for jeg måtte lade mange situationer gå min næse forbi, men jeg havde lovet hende det, og holdt ord. Kun 1 billede har jeg taget hvor hun er på hvor hun står sammen med mange andre mennesker, så det går nok. Oven på alt det her tumult og arbejde, bevilligede jeg mig selv en morfar i hængekøjen. Og det er det værste for mig herude, for når jeg har behov for at ligge ned som jeg har brugt i mange år, er her så varmt at det er svært at finde hvile. Aircondition bruger jeg helst ikke selv om det er behageligt, så det tager lidt tid at skvatte omkuld i varmen !

Men det lykkedes, og jeg var frisk da jeg vågnede igen. Vasketøjet blev hentet nu jeg alligevel var kørt efter mad, og her gik det helt galt !! For maden gav mig så meget energi at jeg tonsede rundt udenfor og ryddede op, klippede blomster, og i det hele taget var meget aktiv til klokken sent 🙂
Men det går til et godt formål, for så skal jeg jo ikke gøre det i morgen.
Og jeg besluttede at droppe aftalen med Patt om at se Formel 1 hos hende, den festivitas der er på sådan en dag med en afgørende fodboldkamp tiltaler mig ikke. Så jeg nød en aften i stilhed mens jeg gik og tænkte på min snak med Peter i eftermiddags. For det er i overmorgen at det endelige startsignal til Bali og Java turen bliver givet, hvis lægen ellers er tilfreds med såret på hans fod. Men vi syntes begge at den ser så fin ud, at vi kun mangler den berømte promille for at være 100 % sikker på afgang, men vi håber begge.
Billetten fra Phuket til Jakarta er jo købt, så det ville være sur r.. hvis det glipper !
Men tak for endnu en god dag med fantastisk gode oplevelser Buddha 😉

Comments
Share
Dagbogen

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.