Kategorier
Dagbog

26.06.2010 – En snak med Buddha

Godmorgen Dagbog.

Og roen kom atter tilbage til Lidenlund 🙂

Så dagen var dejlig afslappet, fyldt med vaner og den sædvanlige trummerum som dog hurtigt kan ændres, startede klokken 05.30 !!

Jeps, der var det tid at stå op, fuglene som også var vågnet, sad i palmerne med søvn i fjerene og skrålede alt det de kunne. Og for en gang skyld, kom solen også op af stolen i dag. Og grundet de tyverier der har været i området ! både lidt væk fra os, men osse tættere på, går der nu vagter rundt om natten og passer på os, så det er en betryggende tanke.

Nå, min nye morgenvane med at køre i templet passer meget godt med den tid jeg står op på, for jeg når at få Dagbogen op og klare de andre detaljer inden jeg kører.

Og i dag var der en slags samling, jeg var lige ved at skrive gudstjeneste, men det tror jeg sgu ikke min nye ven bliver glad for det. Men der sad mange folk og lyttede til munkenes messende stemmer, en klokke ringede langsomt og dybt hvilket fik de vilde hunde der bor der til at kravle i støvet underligt nok, Jeg luskede hen til bygningen for at se hvad der skete, men jeg forstår jo ikke en dyt af hvad der bliver sagt, så det var en kort fornøjelse.

Men som jeg har fortalt, er jeg glad når jeg har overstået min snak med Buddha og er tilfreds med det. Og jeg tror jeg er langt fra at ligge med måsen i vejret i timer samtidig med at jeg mumler, så jeg holder mig til amatør afdelingen. Stranden som ser fantastisk ud (som mig ;)) behøver ingen hjælp, så jeg har nogle timer jeg ikke er vant til at få, men glad for at få. Så jeg stod klar allerede klokken halv 8, templet var besøgt og morgenkaffen var drukket. Så jeg tog en hurtig beslutning om at køre til Shaweng for at lede efter en uro !

Men jeg var åbenbart ikke helt vågen, for da jeg kom til Shaweng var de sidste damer på vej hjem fra, ja hvad ?? Og jeg måtte holde uden for den forretning jeg var kørt efter, en MEGET primitiv shop som ligger i yderzonen af Shaweng som jeg kender fra før i lidt over en time.

Og de bulede blikskodder blev endelig trukket til side af hele familien der stadig var i nattøj, eller som den mindste, helt uden tøj. Og jeg blev vinket ind med det samme til en blanding af forretning, værksted og privatbolig. For mig er det lidt grænseoverskridende, men for dem helt almindeligt.

Men jeg fandt desværre ikke hvad jeg søgte, en uro med 9 snore i stedet for de ‘almindelige’ 6 !! Flere forretninger på vej gennem Shaweng på vejen hjem gav heller ikke noget resultat desværre, men så fik jeg da kigget på forretninger. Og hvor er det tåbeligt, nu ledte jeg så efter den her uro og havde brug for en forretning at kigge i. Og som man gør herude når man kan sælge noget, bygger man da 5 ens forretninger der ligger dør om dør og har de samme varer. Så ikke den store fantasi hersker her !!

Nu jeg var så tidlig på den og Shaweng først var ved at vågne, fik mig til at næsten skubbe biken gennem byen for at kigge. Og jeg er altså nødt til at beholde mit antiparti mod den her by som er en blanding af hyper modernede hoteller, forretninger og bygninger og noget gammelt lort rent ud sagt. Jeg mener jo at man skulle have brugt noget energi på at fjerne den tunge stank af urin der ligger som en tung dyne over byen, hvad nytter det at bygge en luksus forretning hvor man har glemt at samtidig renovere den 1000 år gamle kloakledning, fuldstændigt tåbeligt.

Sidste år da jeg havde besøg hjemmefra besøgte jeg sammen med nogle af dem, Mc D, og den her biks skiller sig ikke så meget ud fra det jeg fortæller om. Med alt optaget indenfor var vi nødt til at sætte os udenfor ved siden af en hyggelig kloakledning hvor alt mellem himmel og jord flød forbi, så det indkøbte forsøg på at efterligne en burger som vi kender den, kun kunne aktivere sulten i et par sekunder. Jeg har sgu aldrig set en burger med seafood i Danmark, og jeg må indrømme at jeg ikke er nysgerrig nok til at prøvesmage den. Men jeg kan til nød gå med til en almindelig cheeseburger når jeg er ved at skvatte om når jeg glemmer at spise, men det kan ikke anbefales.

Nå men jeg trillede hjem igen mens jeg tænkte over om jeg havde set et andet sted hvor jeg kunne købe den her uro, men hukommelsen var tom. Men som et sidste forsøg kørte jeg til Nathon, om ikke andet kunne jeg købe endnu en kopi rygsæk der holder en dags tid. Og der fandt jeg den endelig, den så desværre ikke ud som jeg havde håbet, men den havde 9 snore, så missionen lykkedes endelig ved 2 tiden hvor jeg også var blevet træt af at køre rundt, så meget heldigt. Prisen på 470 Bht kom ned til 300 Bht med et smil, så positivt 🙂

Og dag nummer 2 med mig som sports fanatiker startede 🙂 )

Jeg fik den ømme ryg ud i vandet igen og fik svømmet lidt, men jeg skal tage det meget roligt kan jeg mærke, men det er fint nok for jeg har jo masser af tid til det. Og nu mente jeg at jeg havde fortjent en time eller to på liggestolen, og hvor var det skønt at slappe af i kroppen nu jeg havde været så meget oprejst som jeg ikke er vant til. Så jeg lå og summede over livet indtil pigerne fra Karaokebaren igen kom for at finde muslinger.

Og her blev jeg så nødt til af afbryde sessionen, for de begyndte at komme med, uden at kunne sproget, nogle sjofle bemærkninger. De her piger er meget vulgære i forhold til dem som går med falanger og lægger ikke skjul på det, så slet ikke min kop the.

Så i stedet for begyndte jeg at reparere baren som var meget vakkelvoren, og give mine blomster lidt gødning. Og det var faktisk rart at blive kølet lidt ned efter alle de timer i solen samtidig med at jeg lavede noget fornuftigt, jeg skulle jo ud og spise og forberedte mig mentalt til ædegildet.

Men Patt spurgte om jeg ikke lige kom forbi og sludrede lidt, og selvfølgelig gjorde jeg det. Så vi fik sludret lidt og set noget fjernsyn imens. Tøserne som stod ude på toilettet for at reparere låsen ødelagde dog stemningen, for den hammer de var blevet udstyret med blev brugt meget flittigt i forsøget på at slå de små stifter i !!! Det kunne jeg godt regne ud ikke holder så længe, så jeg lovede at komme tilbage i morgen med noget der virker.

Mens jeg sad der, sagde Patt pludselig. Undskyld mig, men jeg skal snakke med Buddha !

Så Patt den gamle kran viste en ny side af sig ved at bede til barens tempel, hårdkogt som hun er kan hun stadig være ydmyg, og det er rart at se. Og nu var tiden kommet til ædegildet hos Jannnik, og det er måske løsningen på mit spise problem. For jeg spiste og spiste som jeg ikke har gjort MEGET længe. Du milde skaber hvor det smagte godt, skålene som blev stillet på bordet med frikadeller, agurksalat, sovs og kartofler blev næsten slikke rene inden vi var færdige og kunne drikke en kop kaffe.

Hold kaje Yindee er god til at lave dansk mad, og tusind tak for det 😉

Men nu var jeg så brugt at jeg desværre var nødt til at sige undskyld og køre hjem for at ligge lidt ned, en ærgelig slutning på et så herligt måltid hvor vi som vanligt hygger os og får snakket om det vi har oplevet og hørt. Og så begyndte problemerne som i kan læse i replikboksen med min nye telefon, Da som havde sent en SMS kunne ikke forstå at jeg ikke svarede hende og var ved at nærme sig nedsmeltningspunktet 🙂

Men pengene var pist væk og jeg var blevet lukket ned, det skal jeg have undersøgt i dag, for nu har det kostet mig små 3000 Bht for en måned, og så meget snakker jeg altså heller ikke. Men som sagt lykkedes det endelig ved 23 tiden at få personalet i Family Mart at få åbnet telefonen igen som havde drillet gevaldigt, så det var ikke fordi jeg smilede voldsomt nu jeg var nødt til at køre derhen i det tropiske uvejr der var startet med vand som aldrig før, men alligevel takkede jeg Buddha fordi vi mangler vandet her 🙂

Så det blev en dag hvor jeg var kæmpe brugt og først kom til køjs omkring midnat, sgu alt for sent når jeg vågner så tidligt som jeg gør.
Nå, til sidst skal jeg lige fortælle jer at der på både BBC News og Al Jazera i dag Søndag kommer uddybende reportager om konflikten i Bangkok.

På BBC klokken 12.30 Singaporetid og på Al Jazera klokken 19 !!

Leave a Reply