Kategorier
Dagbog

25.06.2010 Gratis mad :)

Godmorgen Dagbog.

Prøv venligst ikke at give mig sådanne dage igen ikk !

For det var en skod dag jeg vågnede til, sovepillen som kroppen nægtede at acceptere gav mig en søvnløs nat. Så jeg lignede et bombekrater da jeg stod op klokken 6, og pillen havde selvfølgelig ikke givet mig den lovede søvn.

Så tankerne som stadig kørte i højtryk og i ring, gav mig ingen ro som jeg havde håbet på. Og det betød at jeg slet ikke kunne finde hoved eller hale i alt det her, men der var jo ikke noget jeg kunne gøre her og nu. Dagbogen som jo var oppe, gav mig lidt ro og et lille pusterum nu jeg ikke skulle tænke seriøst !

Så efter morgenmaden, kaffen og nyhederne var klokken stadig ikke ret meget. Og med alle de ting som plagede mig, kørte jeg en tur i templet. Klokken var som jeg sagde tidlig, så jeg kom til templet lidt over 7. Men til trods for det tidlige tidspunkt er der alligevel mennesker i templet, så ingen kiggede skævt til mig da jeg kom. Munken der sidder ved siden af alteret og stænker dig med ‘holy’ water vågnede op da der kom kunder i butikken. Jeg ved helt ærligt ikke hvad jeg søger, men den ro jeg får efter at have været i templet er så god at jeg ikke vil være foruden, så jeg fortsætter så længe den følelse holder !

Men det var ligesom ikke nok af en eller anden årsag, så da jeg kørte hjem igen ‘glemte’ jeg at dreje ind i indkørslen og fortsatte til det tempel hvor jeg tog billeder til Jesper.


Beliggenheden som ikke kan være mere perfekt tiltrækker mig enormt, templet som ligger 20 meter fra strandkanten og roen er så fantastisk. Ingen biler, ingen støj udover de Thaier som kommer for at bede giver en fredelig stemning der ikke kan købes for penge. Så her snakkede jeg lige med Buddha en gang til, og ja jeg er måske åndsvag, men jeg prøver alt jeg kan for at får de negative tanker ud af mit liv, og hvis det kan gøres ved at besøge et tempel, gør jeg det gerne.

Og det lykkedes her. For efter min snak, satte jeg mig i skyggen på en bænk og tænkte over alt det der sker i mit liv samtidig med at jeg kiggede ud over havet og de lysegrønne øer der ligger som perler på en snor, og fik af en eller anden årsag en dejlig følelse af fred efter en times tid som jeg efter en søvnløs nat var meget glad for. Området omkring Laem Sor som templet hedder, har et utrolig dejlig skyggefuld parklignende område hvor man kan sidde hele dagen hvis man har lyst. Det er godt nok de velkendte beton havemøbler man skal sidde på, men omgivelserne vinder helt bestemt. Og kommer man fra Lamai, skal man i Hua Thanon dreje til venstre ad 4170 som vejen hedder og følger vejen de næste 8 kilometer inden skiltet på venstre hånd viser vejen ned til templet. Man kan tage en mindre vej som i ser her på billederne, den er meget dårlig og følger vandet gennem en kokos plantage og belønner dig med templet som dukker op mellem palmerne.

Men jeg var ikke helt færdig med min søgen efter fred, så jeg kørte endnu engang op til Laem Sor Pagode som ligger højt oppe på bjerget med en fantastisk udsigt 1 kilometer fra templet her, hvor jeg også brugte noget tid.

Men for at gøre en lang historie kort (for jeres skyld !! ) tror jeg at min mission lykkedes, og jeg køte hjem igen ? Og nu virkede den skide pille selvfølgelig, så jeg sov et par timer i den lammende varme vi har nu uden dog at være helt frisk da jeg vågnede igen. Og det er altså ikke særligt sjovt at sove i 34 graders varme, og selvom blæserne kørte alt de kunne, var det ikke helt nok. Så en urolig søvn …..

Men for mig er det værste overstået nu, mig og min ven Buddha har fundet en løsning vi begge er tilfredse med og livet går endnu engang videre. Den lokkende mulighed for en Som Tam fik mig til at køre hele vejen til Lamai Market, for jeg var sulten som sædvanligt uden dog at vide hvad jeg havde lyst til at spise. Men der var selvfølgelig lukket ikk??

Så jeg købte mig et eller andet kylling på spyd i stedet til 20 Bht, ikke så meget mad, men bedre end ingenting Na ?

Og så begyndte mit nye liv som hårdttrænende tumpe, jeg har jo et problem med min svage mave og rygmuskler som skulle trænes. Så jeg afbrød mit ellers meget vigtige møde og aftale med liggestolen og gik i gang med den anbefalede træning. Uanset hvor jeg gerne jeg end vil, er jeg ikke herre over tidevandet vel. Så jeg vadede i centimeter dybt vand i et par timer inden der var vand nok til at svømme, og tak skal du ha for en møgtur. Puha, der er ikke så meget krudt i kroppen mere. Turen i det knæhøje vand hev og sled i de forsømte muskler og mindede mig om at jeg levede !! Men jeg nåede da helt derud hvor jeg kunne svømme som jeg brugte lidt krudt på, men der er lang vej !!

Men jeg bliver ved gør jeg, for det er sgu et skråplan for mig ikke at bruge mig selv. Så hvis i først hører fra mig igen i August ved i hvorfor. Jeg tænker på den lange vej ud hvor der er vand.

Jeg ved godt at jeg har et azurgrønt hav liggende for mine fødder, men med min glæde for naturen og min daglige gang i samme, fortæller mig også hvor forurenet her er, og det er ærligt det eneste der holder mig tilbage!! For jeg er normalt vandhund så det er irriterende, men jeg har ikke lyst til at bade i spildevandet fra Hua Thanon.

Nå, dagen gik jo hurtigt videre, så jeg tog lige riven og fjernede møget fra stranden nu jeg var i humør til det. Og det var meget lidt der skulle gøres, men den kraftige vind der pludselig dukkede op, forstyrrede arbejdet lidt og jagede et par ellers meget nydelige franske piger væk. Og nu ventede et meget længe ventet bad inden jeg kørte ind og afleverede vasketøjet, en stor sæk idag som gudskelov ikke skulle bæres, men køres på biken.

Og så gengældte jeg det det venskab jeg har med Patt den druksut 🙂

Jeg har fortalt det før men er sikker på i kan klare en omgang mere.
For jeg er SÅ glad for at komme der, men jeg kommer ikke som i tror kun om aftenen. Nej, jeg kommer på alle tidspunkter af døgnet som det passer mig. Og det er det fede af det. For jeg ser pigerne som de er med eller uden tømmermænd 😉


Jeg kørte ind og fortalte hvad der var sket siden jeg havde set hende sidst, og sagt på en pæn måde blev hun ikke glad 😉 Hun kender MIG gennem 2 år nu og kender mig på godt og ondt, men hun ved jeg ikke er en lort, og blev gal på mine vegne. Og jeg tror at den før så omtalte rigmand fra Danmark skal holde afstand til det territorium der er hendes, og iøvrigt nærliggende territorier ! For nu hun er Thai tror hun at hele Lamai er hendes territorium, og selv om jeg omtaler det muntert, skal det opfattes som det siges desværre.
Det er cool buissness herude og virkeligheden her, og jeg er helt klar over den hårfine grænes der hersker her, og jeg har respekt for det.

De 6 piger som var der sad og spillede kort da jeg kom, og som om det var en selvfølge blev jeg inviteret til at deltage, men Patt ved godt jeg ikke spiller kort og acceptere det uden forbehold. Vi kan sidde og sludre sammen alle sammen uden de forstyrrer deres spil, og jeg er tilfreds med det. Så der gik en times tid med at sidde og sludre, Patt tabte 4000 Bht i mellemtiden uden at få rynker af den grund. Og for hulen hvor jeg er glad for det ‘forhold’ jeg har til dem, for de er supersøde allesammen, men vigtigst af alt er at jeg ikke bliver jagtet (så meget 😉

Siddende her og faktisk være lidt tilfreds med livet, bestemte Buddha sig for, at jeg i morgen skal have min livret til aften. Nemlig gratis mad som jeg blev inviteret på af Jannik, frikadeller og pebersovs med kartofler smager himmelsk når Yindee laver dem, ØJ hvor skal jeg smovse. Klokken var nu blevet 7 godt og vel og min tur i vandet for at træne ryg om mave, mindede mig om at jeg levede, så jeg var nødt til at køre hjem igen. Min stam Noodle Soup vogn fik 40 Bht for en stor portion mad, faktisk utrolig stor i dag og jeg var hurtigt hjemme igen.

Og her begyndte regningen fra vandgangen at blive større og større, tak skal du ha noget møg. Men al begyndelse er svær, og jeg må så ‘bare’ indrette mig efter det og tage det roligt indtil det værste er overstået, for jeg bliver ved uanset hvad. Selvfølgelig stille og roligt så jeg kan komme ind i kampen igen.

Leave a Reply