Kategorier
Dagbog

23.06.2010 – Genoptræning

Godmorgen Dagbog.

Og godmorgen til en dag med endnu flere oplevelser på Koh Samui 😉

Dagen startede dog lidt kedeligt med et besøg hos John der havde haft ubudne gæster aftenen i forvejen. Og kun 2 ½ time var han væk fra hytten, men det var åbenbart nok for dem der ville ind. 2 bærbare computere hvoraf den ene var min, min Ipod, stereoanlæg og kamera og solbriller tror jeg blev udbyttet. En hurtig handling der desværre ikke blev bremset af låsetøjet som er meget spinkelt, men gudskelov nøjedes tyvene med stuen, og var så vidt jeg ved ingen andre steder.

John som var meget ophidset og bestemt ikke glad for det der var sket, blev kaldt til turist Police som ligger i Shaweng meget tæt på Bophut for at optage rapport. Lamai politiet havde på selve aftenen optaget rapport og havde taget nogle billeder. Men rent forsikrings mæssigt var han nødt til den lange tur fra Lamai til Shaweng. Så jeg tror det har været en brat opvågning for den unge mand, for det som jeg i Dagbogen kalder for et paradis, er sgu et paradis. Men med hovederhvervet som jo er prostitution, findes der i yderzonerne en masse skumle mennesker der ikke har rent mel i posen. Og de lever af det her skidt, indbrud efter indbrud overalt er hverdag på Koh Samui hvor politiet er usynligt eller ligefrem ikke eksisterende, forbrydere har lang snor her på øen og tiltrækker mange forbrydere, som hvis de bliver fanget har udtalt, at Samui er et fristed for dem ! Og her skal man ikke vifte med for mange 20 Baht sedler, for så bliver man opfattet som millionær!! Jeg har hørt mange lignende historier før, men det er typisk englændere som fører sig frem i statistikken, og fred være med dem de knaldhætter.

Nå, John kørte til Shaweng efter jeg havde hentet en kædelås hjemme han kunne låne. Døren stod jo stadig åben og var ikke blevet repareret, jeg havde selvfølgelig tilbudt min hjælp, men kunne hurtigt se dagen forsvinde afhængig af selvfølgelig hvor lang tid det tog hos politiet, så derfor låsen. Hvad der kom ud af besøget ved jeg ikke helt, for John ringede senere godt frustreret over indbruddet og var næsten parat til at tage hjem igen. Så han var ikke så nem at forstå, men han trøstede sig dog lidt med at tyvene ikke havde været andre steder i huset, for det er en grim fornemmelse hvis de havde. For det er trods alt privatlivets fred der bliver krænket når sådan noget sker !

Nu mangler så ‘kun’ opklaringen af det her indbrud, og selvfølgelig en erstatning til mig for en bærbar og min Ipod. !

Nå, nu ikke mere negativt.

Jeg kørte en tur i templet for at snakke med Buddha i dag og pladsen foran templet var næsten ryddet igen efter markedet og var ved at vende tilbage til normalen. Og det fik mig til at tænke på munkene ! For når der er marked, fungerer munkene som sælgere. De ellers så sky munke sidder nu og faldbyder amuletter og andet fra templet til alle og enhver. De normalt ukendte engelske ord bruges til at lokke kunder i butikken og de store smil er fundet frem, meget underligt at overvære syntes jeg.

Jeg havde lidt en mission med mit besøg i templet i dag, for mine forhandlinger med Da går slet ikke som de skal. Så jeg spørger Buddha hvad jeg skal gøre ? Nu sidder i nok og tænker at den vist er helt gal, men som kirken hjemme hjælper mennesker gennem livet, fungere templet på samme måde her. Folk spørger til deres gud hvad de skal gøre for at få et godt liv, og for at løse problemer. Så nu hvor jeg påstår at jeg går til templet for at snakke med Buddha, ville jeg da være en fæl gut hvis jeg ikke troede på det og gjorde som jeg sagde !

Så jeg fik noget at tænke over resten af dagen.

Med alt det kørende rundt i mit lille hoved, havde jeg brug for at lave et eller andet. For mig er det rigtig godt at arbejde mens jeg tænker, så jeg gik en tur på stranden for at rense den, som tog det meste af dagen. Solen som bagte som en vanvittig i dag, fik mig til at stoppe ved middagstid. Og igen ligner jeg en kogt reje på grund af det, men jeg havde brug for det, og piller med glæde hudflagerne af i morgen. Et hurtigt bad og ud og spise på stammen, men jeg er altså ikke så god til at spise når her er så varmt som nu. Så jeg spiste kun det halve, og fik resten med hjem sammen med en portion ris. Og en hurtig tur i mikro ovnen til aften gav aftensmaden.

Og nu var jeg så heldig at solen forsvandt bag en massiv sky og gjorde arbejds betingelserne meget meget bedre. Så jeg brugte eftermiddagen på at blive færdig med stranden som nu er så flot at det næsten er for meget. Og her blev jeg til jeg gik i seng, månen som snart er fuld, gav et fantastisk flot lys mellem palmebladene mens lysene fra de enlige fiskerbåde fortalte hvor horisonten var henne, og i dagens anledning så jeg igen ringen om månen som jeg har glemt hvad hedder.

Lysene fra de nærliggende restauranter spejlede sig flot i vandet, mens pigerne fra den lokale Karaoke Bar også i dag kom for at lede efter krabber og skaldyr, naboens dreng legede i sandet mens de voksne snakkede, så en masse miljø hvis man åbner øjnene !

Men flot var det og dejligt var det, de små bølger som tidevandet genererer skvatter sammen i strandkanten og er skøn musik i ørene og fjerner opmærksomheden fra de top tunede knallerter og biler som suser forhastet forbi på vejen bagved totalt uvidende om den gode oplevelse der venter bag palmerne. Så en dejlig dag og aften på ‘min’ strand alene hvor jeg fik tænkt tingene igennem. Men desværre er det ikke så godt for Da som først gav lyd fra sig ved 17 tiden. Som en selvfølge havde hun formateret harddisken og anede intet om problemer overhovedet, og ærligt, syntes jeg det er synd for hende ! Så jeg tænker så det knager for at finde en løsning, men jeg tror ikke hun bliver så glad !

Næsten midnat sad jeg stadig der i baren og kiggede ud over det svagt oplyste hav, hvor silhuetterne af de opankrede fiskerbåde var det eneste der brød den fløjlsbløde havoverflade. Men jeg var nødt til at gå i seng efter en lang hård dag selvom synet er så beroligende at jeg ikke har taget sovepiller i 1 år. Mens jeg gik der på stranden, slog det mig som et slag. Jeg har brug for mavemuskler for at holde stilladset oppe ! Og en af pauserne blev brugt på Google, men jeg kunne ikke rigtig finde noget. Så sidder du der med morgenhår og spritånde og ved hvordan jeg kan træne maven forsigtigt, ville det pynte i Dagbogen. Skulle du ved et tilfælde også vide hvordan man træner de langsløbende muskler som (burde!!) sidde tæt på rygsøjlen, giver Bamse en omgang cola fra Netto.

Men husk venligst at det skal være en skånevask, ikke noget med at bøje flippen eller bukke opslaget. Og ikke noget med lange cykelture, for jeg har så lidt muskler at jeg tror jeg skvatter sammen over styret, Nej et godt nemt tips hvor jeg kan få puttet lidt muskler ind i den slunkne vom.

5 dage tilbage 🙂

Leave a Reply