';

Om mig

Jeg hedder Klaus, er 61 år og bor i Davao, Filippinerne.

Jeg har boet 10 år i Asien og forlod Danmark efter at jeg læste at man måtte tage sin førtidspension med sig, så det gjorde jeg og emigrerede til Thailand hvor jeg nåede at bo i 8 år inden jeg blev træt af landet og forsøgte mig i Cambodia hvor jeg kun var i 8 måneder inden jeg drog til Filippinerne hvor jeg nu har været i 1 1/2 år.

Jeg har altid haft lyst til at rejse og har været jorden rundt med skib 2 gange, jeg har kørt de eropæiske landeveje tynde i 30 år og har brugt mine ferier i det sydlige europa, jeg har rejst rundt i Asien og har kørt tusindvis af kilometer for at opleve, en lyst der aldrig forsvinder !

Jeg har kørt i tog gennem Java hvor jeg oplevede verdens største buddistiske tempel Borobadur og har kravlet på vulkaner både på Java og på Bali.

Har boet i et flydende bambushus og har snorklet i den Thailandske bugt samt har kørt 7.500 kilometer rundt i nord Thailand og har på intet tidspunkt mistet lysten til at rejse og opleve jeg fortsætter med indtil festen er forbi og min aske bliver hældt i havet der har min kærlighed.

Så det handler min blog om, rejser og oplevelser nu i Filippinerne der har så meget at byde på, bortset fra hvor jeg bor nu jeg kraftigt overvejer at ændre på ved at finde en ny adresse hvor jeg uhindret kan køre rundt og opleve uden at være bange for terror der har sin klamme hånd om Mindanao hvor jeg bor, så lige pludselig oplever jeg noget nyt igen 🙂

Efter jeg selvfølgelig blev sendt tilbage til start med en ny Windows installation med helt nyt bundkort og processor hvor Windows brilierede med at vise den her besked

2019-03-21 17_36_12-_The processor is not supported together with the Windows version that you are c

Det var sgu lige så nedslående som dengang jeg fik en besked fra min ex der skrev hun kom tilbage !

Nu gik det jo lige så godt indtil det ikke gik så godt mere, Adobe (Video redigerings værktøj ) jeg er afhængig af gik ned og jeg tog en tur ned osse, processoren duede slet ikke til Win 7 fandt jeg ud af på den hårde måde og har siden været nødt til at installere den forbandede Win 10 jeg hader som pesten grundet den ekstreme overvågning der følger med og har holdt mig langt fra på grund af det, men som sagt er den nu installeret og får selvfølgelig også dårlige karakterer da Adobe også går ned i den !

Så når pengepungen tillader det køber jeg sgu en Apple Pc da Adobe også er lavet af Apple og kører sindssygt godt på sådan en fætter, fandens osse men er nødt til det for at holde min hobby i live så jeg ikke forfalder til druk jeg er tæt på med Frank på besøg !

Hold kaje den her spinkle fætter både æder og drikker sgu som en mand, tænk jer at den ene møre bøf efter den anden glider ned og efterlader nogle efterhånden fine kinder og begyndelsen til benmuskler, hmmm…. små knolde på benene er nok mere rammende, men det går fremad og er sgu dejligt at se og en belønning efter de efterhånden mange oplevelser med ham spisende hurtigere end mig der har tænder i kajen. Tænk jer, forleden tog jeg ham med til en god burgerbar hvor han gud hjælpe mig åd 2 burgere og en røvfuld fritter og straks sagde ja til at tage nogle kyllingelår med hjem, i skulle skamme jer alle sammen sådan at sulte ham så jeg hænger på æde-gilderne, han ligner jo pinocchio;)

Pinocchio-PNG-Background-Image

I går var ingen undtagelse da vi igen på tur også fik lavet forlængelser af vores visa på Immigration hvor han på den hårde måde lærte hvordan man gør sådan noget så han kan klare sig selv, jeg udfyldte mit skema og viste ham det så han selv kunne finde ud af hvordan sådan noget gøres, det lyder måske underligt for jer at behandle ham sådan, men der er folk herude der overlader det til sine kærester eller koner at udfylde papirene der så gør at de ikke aner en dyt om hvordan man gør, den situation vil jeg ikke have han skal stå i, derfor den hårde måde !

Det gik så godt at vi efter sejren straks fandt en taxa for at fejre det og endte i den anden ende af byen i Swiss Deli’s anden restaurant i byen hvor splinten flottede sig med endnu en lækker bøf mens jeg nøjes med suppe og Spagetti Carbonara jeg desværre ikke var så heldig med. Vores fortrukne øl var ikke på menuen så fandt en tysk øl med en dejlig smag i den tilhørende butik hvor man også kan købe alt mellem himmel og jord fra Europa, øllen jeg har glemt navnet på smagte fortrinligt og var på 8.6 % der gjorde stemningen lidt mere løssluppent, så meget at splinten betalte for hele gildet og endda fik ham til også at spise en kage til dessert, for fanden da han kan æde 🙂

Men det er vigtigt at han bliver klar til turen, får musklerne bygget op så han kan klare de daglige ture på mellem 6 -- 7 timer der kræver mere end man tror. Energien bliver suget ud af én med al opmærksomhed rettet mod vejen og alle de kolbøtter der tror de kan køre bil eller knallert der er super farlige, så der venter ham et æde frenzy indtil vi skal afsted så han er 100 % klar men ved at han klarer den, han går allerede med rettet ryg og ikke som en der har alle sine byttepenge i en pose om halsen som før, super fremskridt.

Men der har været en krise jeg ikke ved om han har fortalt jer om hvor han fik det gradvist dårligere, var svimmel og utilpas og havde det af røv til. Den fik vi klaret efter jeg havde fortalt ham om salt balancen der er vital med den varme og fugtighed vi har, så han fik besked på at købe franske kartofler der er en god måde at få det daglige salt behov dækket samtidig med at han tager noget vi herude kalder elektrolytter der består at små poser der indeholder de anbefalede daglige doser salte, mineraler og vitaminer der røres op i vand og har siden han startede med at drikke de små poser + snack fået det et par tusinde % bedre og er nu helt oppe i højeste gear 😉

Så vi hygger os gør vi og kan sagtens finde ud af det sammen og alene med såkaldte hviledage hvor jeg har rodet med min skide Pc og hvor Frank har trænet sig op i at gå længere og længere uden at skulle sidde ned, derfor skal han nu lære sin knallert bedre at kende så jeg kan slappe mere af og ikke være nervøs for turen. Første gang han kørte på den som jeg ikke har fået fortalt om på grund af mine problemer gik det okay et stykke af vejen og så heller ikke mere i kan se i den lille filmstump herunder.

Han så forelsket på den da den blev trillet ud på vejen, gik rundt om den og beundrede den mens han forsigtigt rørte ved den og sagde at jeg havde købt den smukkeste knallert i verden til ham og satte sig op på sædet for første gang og startede den, lyttede sagligt til den pruttende stille lyd fra udstødningen og fór så afsted som havde han ild i røven på hans første prøvetur i mit område. Svingende blev taget på to hjul og han gav fanden i vores fart begrænsning på 25 Km i timen jeg måtte minde ham om da jeg fangede ham 15 minutter senere hvor han heftigt åndende med et forelsket lys i øjnene ikke hørte en skid af hvad jeg sagde og gassede op som en lille dreng der lige havde stjålet en knallert for første gang 🙂 🙂

Han så klar ud tænkte jeg og vi kørte ud på hovedvejen hvor splinten for første gang fik en lille forsmag på trafikken her hvor et kørekort erhverves ved at svare på nogle spørgsmål, ingen køreprøve overhovedet der giver en spændende trafik han nu lærte lynhurtigt, et hurtigt pitstop for at tanke og så afsted mod Calinan på en stor bred vej med 2 spor i hver retning der gav ham tid til at lære dyret at kende der som jeg så det i spejlene gik okay. Vi gnavede noget forfærdeligt junkfood da vi kom frem i Jollibee der ikke kan anbefales inden vi begyndte turen tilbage af en anden vej der gik ind i landet ad små smalle men gode beton veje gennem nogle fantastiske smukke landskaber, og gennem det lokale Filippinske samfund med alt hvad der følger af syn der var en fed oplevelse.

Det gik rigtig godt og vi nærmede os Mintal hvor jeg bor ad de små bagveje hvor jeg havde planlagt et pitstop for personlig tankning i en slags vandland hvor man kan boardwake i et kunstigt anlagt område hvor man bliver hevet rundt i ring via wirer der ser spændende ud men uden for min rækkevidde. Og her var det lige at splinten totalt glemte mine venlige men bestemte formaninger om FOR HELVEDE IKKE AT RØRE FORBREMSEN der er roden til alt ondt, men drengerøven havde så meget fart på da vi stoppede at han gled som en skøjteprinsesse den sidste meter med et totalt blokket forhjul inden han lagde sig ned den klovn 🙂 🙂 🙂

dav

Han slog hul på venstre knæ og albue da han landende i stenene og lignede faktisk statuen af Lenin da den blev væltet hvis i kan huske tv billederne, sådan lidt værdigt på en måde mens kameraet kørte og gav billeder der fortjener Nobels styrt pris 😉 .

Men styrtet havde sin pris fordi Frank var rystet og hyperventilerede der tog lidt tid at komme sig over, og nu det ikke ligefrem er vejrtrækning han er mest kendt for var det lidt skræmmende at se på velvidende at jeg intet kunne gøre bortset fra at holde øje med ham jeg gjorde indtil han åndede normalt igen så vi endelig kunne sætte os ned og nyde en kølig og se ud over det pragtfulde område hvor vi blev belønnet med synet af en smuk ørn der kredsede over vores hoveder.

Sådan hygger Frank A.K.A. Splinten sig her i min varetægt, han får lidt øretæver han også fik som dreng han overlevede, men han får også opbakning og ros i hans anstrengelser og kamp for at blive fit for fight og klar til turen jeg er overbevist om at han nok skal klare. Jeg passer på ham og tro ikke at jeg er et dumt svin fordi jeg skriver som jeg gør, jeg siger bare hvad jeg mener, og mener hvad jeg siger !

Det viste sig også at splinten har taget sin medicin jeg desværre også bruger helt forkert !

Det har jeg hjulpet ham med at ændre der gør at hans hverdag er blevet lettere og giver ham mere luft og dermed energi til at komme i form igen der betyder meget for mig. Jeg kendte ham kun fra FB inden han kom men faldt straks i hak med ham da han endelig som en anden kendis forsinket ankom og vil selvfølgelig gøre hvad jeg kan for at hjælpe ham, mine 10 år herude har givet mig viden om hvad der er sundt og hvad der er usundt jeg blot giver videre, og har slet ikke svært ved at give det til Frank der sgu er en herlig fyr jeg hygger og griner meget med, så hvis jeg giver ham verbale tæv skal i tage det med et smil som Frank gør 😉

Det var bare det jeg ville sige 😉

Pen.

Pen i Filippinerne

Pen

Related posts
There are 2 comments on this post
 1. Pen i Filippinerne
  marts 22, 2019, 6:24 am

  Tak for det Finn men synes nu ikke filmen var noget særligt og tog 3 1/2 time at behandle de skide 3.18 minutters film, mht til mad hjemme håber jeg at jeg har punket ham så meget at spiser hver dag, det er i hvert fald planen 😉

 2. Finn Emsby
  marts 21, 2019, 10:27 pm

  Fed video og en skide god kommentar Klaus, bare fortsæt ud af den vej, det skal nok blive endnu sjovere 🙂 🙂 🙂
  Godt du feder ham op som du gør, tror bare at når han kommer hjem taber han det igen for hangider ikke lave mad selv

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.