Kategorier
Dagbog

31.05.2010 En heldig dag

Godmorgen Dagbog.

Selvfølgelig skete uheldet da jeg skulle uploade Dagbogen, et af de små ben i det endnu mindre stik til telefonen var bukket og kunne ikke reddes.

Så med morgenhår, søvn i øjnene og morgenkaffen kun halvt færdigdrukket, kørte jeg i Tesco for at finde et nyt stik. Så jeg var i dag glad for at de åbner klokken 6 morgen selv om der ikke er nogen kunder, og efter lidt polemik med personalet fordi jeg påstod det hørte under garantien, fik jeg et nyt kabel og kørte hjem igen.

Så Dagbogen er lidt forsinket i dag !!

Dagen startede på samme pragtfulde måde som de foregående morgener, nemlig med at vågne langsomt til solens opvågen.

Morgenkaffen blev drukket på terrassen inden Da kørte hjem og skiftede vand og mad i hendes 3 altre, og det tager hun meget alvorligt fandt jeg ud af da jeg prøvede at lave sjov med det. Jeg nåede gudskelov at dukke mig inden hendes vrede øjne ladet med Stinger missiler fik øje på mig, så det har jeg lært af !

Sådan helt nede på jorden begyndte jeg at få lidt uro i kroppen, noget skulle der ske uden dog at vide hvad. Regnen fra nattens og morgenens regnvejr udelukkede al arbejde med båden og gav mig så kun en mulighed, motoren. Så jeg pakkede en lille pose med de skæve ubrugelige bolte og møtrikker der sad på motoren da jeg skilte den ad. Jeg ville være grundig nu den alligevel var skilt ad og havde besluttet at erstatte alle bolte og møtrikker med nye. Så jeg kørte til Nathon hvor den lille shop der har hjulpet mig før ligger. 2 mand blev sat på den næsten uoverskuelige opgave det var for dem at finde hver 8 bolte og møtrikker, så minutterne gik hastigt. Men alvoren gik først op for mig da jeg blev tilbudt at sidde ned 🙂

Gudskelov kørte tv’et for fulde omdrejninger i forretningen så jeg havde noget at foretage mig, og det var en rigtig god ide, for der skulle gå 25 minutter før de to gutter smilende og med olie fra de gamle skruer i hele ansigtet, lagde deres fangst på bordet for at jeg skulle godkende det. Og minsandten om ikke det hele var rigtigt med en lille undtagelse, de 4 lange bolte er nu blevet en centimeter kortere. Men for ikke at udfordre skæbnen godkendte jeg det hel og betalte det forlangte. 185 Bht måtte jeg betale for 12 bolte og møtrikker i forskellig størrelse og gik glad ud af shoppen, og som sædvanligt når jeg er i Nathon, satte jeg mig en times tid og studerede livet på ‘havnen’.

Aldrig 2 ens dage her som jeg godt kan lide, sjældent kommer der nogle meget interessante både ind og ligger nogle gange beslaglagt af marinen. Jeg kunne forestille mig at det er narko de leder efter, da der også tit ligger lystbåde her. Så et interessant liv med færgernes konstante ankomster og afgange, men det virker lidt spøgelsesagtigt når man ser de næsten tomme bildæk og de næsten mennesketomme dæk der normal myldrer af liv.

Utrolig god medicin at sidde der. Med fastlandets varierede bjerge som baggrund, sker hverdagens dont omkring mig og foran denne flotte baggrund. Jeg er som regel så afslappet efter en time at jeg er nødt til at køre hjem igen og se om det stadig holder med den Morfar. Nogen gange snuer jeg lidt, men lige så mange gange, ligger jeg bare og kigger på min have. Jeg tror alt er i parrings humør lige nu, for alt den aktivitet som er meget stor lige nu, foregår på en måde ren kropsligt som vist kun kan give yngel 🙂

Og endnu et kuld unger brokker sig i træet lige foran terrassen og giver liv og glade dage, sidder jeg næsten bomstille og ikke bevæger mig pludseligt, kan jeg se hvordan ungerne bliver lært op i at spise alle slags dyr. De bliver vist hvordan de river vingerne af de lidt større sværmere inden de sluger dem, og hvordan brodden bliver hevet ud fra en farlig udseende stik djævel. Så her er altid temmelig travlt, især når jeg så fodrer de voksne med ris som de elsker.

Ups…
Så dagen gik som de foregående med at læse om min tur og slappe af, jeg lå og ventede på at Da skulle komme tilbage igen. Vi havde da jeg var i Nathon, aftalt at spise krabber til aften, og af en eller anden grund kan de her mennesker der sidder og sælger krabberne godt lide mig, og giver mig altid rabat. Så jeg betalte 120 Bht for et kilo som jeg af erfaring ved smager herregodt 🙂

Og mens vi spiste de her lækre krabber fortalte Da hvordan hun godt kunne lide at tilberede krabber, og vi kom til at snakke om dem som bliver solgt med rogn. Det er selvfølgelig en stor delikatesse og bliver højlydt spist ved jeg, frygtelig larm.Uanset hvordan jeg prøvede at forklare hende hvorfor man ikke bør købe de krabber med rogn, kunne jeg se i hendes øjne at det var for indviklet for hende. Altså det er svært det her, fordi det kan spises er alt andet underordnet. Og når man nu ikke har hørt om problemet før, og i øvrigt kan vade rundt i strandkanten og tage krabber med hænderne som mange gør her, kan problemet vel ikke være så stort vel !

Men det ikke fordi hun er dum hun siger sådan, blot uvidende. Og måske håber jeg, kommer det som en opgave for dem i klassen engang. For så er jeg sikker på hun vågner, for alt hvad der står i hendes bøger bliver grundigt og langsomt læst som jeg skrev i går.

Der mangler kun brillerne på næsetippen før hun ligner en kontordame med alle de bøger og papirer hun slæber rundt på 🙂

Leave a Reply