Kategorier
Dagbog

30.05.2010 – Prinsessen

Godmorgen Dagbog.

Sikke en pragtfuld stille morgen at vågne til.

Thaierne fester måske endnu efter den store Buddha dag i Fredags, for der er ikke så mange på vejene. Men det er kun godt med lidt morgenro når man helt frivilligt står op så tidligt som vi gjorde, uret der larmende fortalte at klokken var 5 blev truet på livet på grund af den larm det lavede.

Skolen kaldte på prinsessen igen selv her tidligt på dagen, og hun kørte hjem for at skifte tøj og gøre hvad hun nu gør. Dagen i går var for hende stor da de fik nye bøger i skolen og hun havde glædet sig i lang tid til dem, så hun kom forbi med bøgerne som jeg ikke fatter en dyt af. Men hun så interesseret ud og var glad, så det er underordnet hvad jeg syntes her. Og det som jeg troede var tempel arbejde viste sig at være misforstået !

For allerede klokken 7 sad Da igen i min sofa, men denne gang pustende og svedende. Og da jeg så hende igen, kom jeg i tanke om hvorfor hun skulle så tidligt op. Hendes skolelærer havde sat alle eleverne stævne i Shaweng hvor de skulle løbe 5 kilometer klokken 6 morgen inden skolestart. Så nu sad hun pustende i cowboybukser og løbessko, opvarmningen som læreren havde snakket om fortalte Da blev sprunget over og startede løbet med det samme.

Om hun blev nummer 5 eller 500 ved jeg ikke, men hun havde en medalje om halsen som skinnede i kap med hendes øjne. Store drømme om at løbe 5 kilometer hver morgen blev luftet lige indtil hun rejste sig for at køre hjem og skifte til skoleuniformen.

Opvarmningen som hun jo stolt havde sprunget over, kunne have hjulpet den stakkels krumbøjede pivende pige der nu prøvede at komme op af sofaen. Øm i hele skroget begyndte hun nu at overveje sine modige påstande om de mange kilometer hun skulle løbe, og jeg tror næsten at hun har skåret ned på antallet kilometer, for hun kom med små hentydninger til at det vist osse kunne være farligt at dyrke for meget sport.

Giver man Da 10 minutter alene, ender det altid med at hun bliver uvenner med sig selv 🙂

Dagen som kun var lidt gammel, var kølig og lidt mørk her klokken 5. Men siddende her på terrassen og drikke kaffen mens lyset og dagen langsomt starter, er hver gang fantastisk. Fuglene som har brugt meget tid på at bygge reder, pipper næsten alarm højt og fortæller om den nye dag der kommer og bilerne og scooternes antal stiger støt til et kor af tunede motorer. Sådan skulle alle dagene starte, en blød hånd der forsigtigt rusker liv i en og som omgående får blodtrykket hævet faretruende, ansigtet der tilhører den bløde hånd er indhyllet og omkranset af et stort brusende sort hår der kigger smilende ned på mig mens jeg langsomt vågner og blidt bliver sluset ind i endnu en travl dag, taler til mig stille og roligt og starter dagen.

Øjnene der som det første spejdede ud over havet for at følge eventuelle skyer, får nu øje på nogle små skyformationer langt ude i horisonten som ikke er nogen trussel mod solens vej op på himmelen. Som en metrolog bliver himmelen afsøgt hver morgen for at kunne kende dagens vejr og havet afsøgt automatisk, men i dag var alt roligt og solen kunne begynde sin rejse på himmelen igen 🙂

Kroppen som langsomt skal vænne sig til at være vågen begynder at reagere på den pille der bliver slugt som det første, og man begynder så småt at kunne mærke arme og ben igen. Vandet til kaffen står og hvæser i køkkenet og minder en om alt det arbejde der venter, men nu må det være aktivt nok her i starten på dagen at hælde bønner i koppen.
Og som prikken over i’et inden jeg bliver ladt alene igen, stiller prinsessen sig op og kigger ud på den for mig almindelige daglige solopgang man kan skimte mellem palmerne og siger : Very beautiful og vil holdes om i stilhed, det er sgu da guld værd 🙂

Så dagene flyver afsted lige nu, aktivitets niveout er stadig nede i det røde felt på grund af tilvænning. Man alligevel er mine dage travle, med al den læsen om Thailand som jeg er ude i for tiden, men godt for stilladset med lidt stillesiddene arbejde!

Og Da som kommer og går jeg ved snart ikke hvor mange gange i løbet af dagen, giver små afbrud lige når det er ved at blive kedeligt 🙂 Men hvem kan sige nej til sådan en sag, især når hun kommer med mad hun har købt et eller andet sted. Jeg har sgu svært ved det, og fortsætter misbruget, og skoleuniformen klæder hende meget fint syntes jeg 🙂
Dagen bød ikke på så meget aktion og drama som sædvanligt, kun en enkelt tur i Tesco til morgen for at købe mad, forstyrrede rytmen. Morgen og morgen, klokken var omkring 11 inden jeg fik trillet derover til en mennesketom bygning som nu igen er begyndt at sætte sedler op med slagtilbud og procent besparelser på mellem 15 og 70 %.
Nøjagtig samme fremgangsmåde som sidste gang vi havde krise, først hæver vi priserne overalt, for så at komme med et slagtilbud om at du kan købe samme vare, men denne gang dyrere !

Thai logik !!!!

Ugens tilbud er 12 store Chang Beer for 435 Bht

Varene som jeg havde med hjem fra Tesco, blandede Da sammen til noget velsmagende let mad som jeg kan gnave længe. Utroligt hvad de kan lave af ingenting, spejlblank handler jeg grøntsager og aner aldrig hvad jeg vil lave, eller hvilke grøntsager jeg vil bruge til den ret her. Men køleskabet er fyldt til randen med grøntsager og frugt som bliver spist hver dag. Hvis jeg laver aftensmad, lukker jeg øjnene og bruger de grøntsager jeg får fat i fra køleskabet, men det smager lige godt hvergang 🙂

Men den gode mad og det smukke selskab kunne ikke fjerne min arrigskab over det manglende Formel 1 løb fra Istanbul, Tyrkiet. ‘Normalt’ bliver det sendt klokken 19 her som passer med tidsforskellen på 5 timer, men efter 2 timers zappen frem og tilbage opgav jeg og vi lavede mad. I den tid jeg zappede som jeg havde advaret Da om, sad hun ved sofabordet og lavede lektier. Meget koncentreret skrev og skrev hun i nogle bøger, vældigt pænt skrevet men totalt uforståeligt for mig.

Jeg kan godt lide tanken om hende siddenede der og lave lektier, for længere bag facaden kan man vist ikke komme. Fra det oversminkede stadie hvor man møder pigerne til hvor vi nu indbyrdes er ved at åbne for posen og forstå hinanden i en eller anden form for hverdag, kan der være meget langt.

Men at pludselig sidde og lave lektier med en pige på 39 år, havde jeg alligevel godt nok ikke forestillet mig ! Men sådan nogle udfordringer tiltrækker mig enormt og er nok grunden til mit forsøg med Da 🙂
Endnu er Internettet nede og jeg overvejer hvad jeg nu skal gøre, min tilfredshed over T&T er meget lille for tiden. For det man gør nu hvor man er gået igang med en omfattende udskiftning af kabler og master på øen er totalt uvarslet. Ikke så meget som et lille pip om nedlukningen har man hørt, intet tilbud om kompensation overhovedet.

Deres hotline er nu på mystisk vis lukket ned, og man står helt hjælpeløs tilbage.

Selvfølgelig hilser jeg forbedringerne velkomne, men at man i den grad skider på sine kunder er jeg ikke stolt over. Så jeg overvejer at måske helt opsige abonnementet helt, og nøjes med telefonen, udover at jeg selvfølgelig sparer 1000 Bht hver måned, slipper jeg samtidig for de frustrationer der automatisk følger med de konstante afbrydelser. Men omvendt er jeg jo også afhængig af at kunne downloade film og musik som jeg samler på.

Og de 0.23 i download speed som er tilfældet med den forbindelse jeg har, betyder at en sang med Bamse og Kylling, tager 2 1/2 måned at hente ! så endnu en ting at tænke over.

Er der nogle af jer der har nogle billeder fra vest Thailand i vil dele med mig ??

Leave a Reply