Godmorgen Dagbog.

Føj for en klam morgen at vågne op til, og fugten nærmest drev ned af væggene i hytten.

Solen som ellers prøvede at få lov til at blive på himmelen og skinne, blev langsomt pakket ind i tunge og mørke skyer der fyldte hele horisonten. Under strand tjansen fulgte jeg skyernes vej mod Samui, omkring Lamai til Hinta Hin Yai gav de lidt vand. Fra stranden kan jeg se turisterne på Hinta Hin Yai som pludselig fik meget travl med at komme væk på grund af regnen, et muntert syn for mig der gik i lændeklæde på min stadig solbeskinnede strand 🙂

Og det vejr prægede øen indtil der utroligt langsomt gik hul på skyerne omkring klokken 16, liggende i hængekøjen på terrassen begyndte jeg at smile da den velkendte lyd af køligere vejr begyndte. Ud over at jeg elsker regnvejr for det liv den bringer er jeg glad fordi Thaierne her på øen ikke kan lide at køre i regnvejr og stilheden breder sig. Det faktum at der kun findes 2 positioner på eller i et Thai ført køretøj nemlig, fuld skru eller stop bevirker deres rædsel for regnvejr, for det er da komplet umuligt at køre 100 som man plejer SMIL

Fuglene som har været tavse hele dagen på grund af det trykkende vejr får nyt liv, de fiser rundt og pipper begejstret over det kommende festmåltid der venter dem fra de dyr der vælger at komme frem på grund af regnen. Selv gekkoerne som plejer at holde kaje undtagen for de sjældne udbrud fiser nu rundt en halv time inde i regnen og æder som besat af alle de her dyr og gnægger. Men det for mig bedste syn, er de små frøer der bor et eller andet sted på min terrasse. De lugter hurtigt vandet og hopper begejstrede rundt. De er sgu så søde at se på de her små frøer i fantastiske tropefarver man kun ser herude.

Jeg har snart set det så mange gange her, men jeg nyder det lige meget hver gang. For vi får så også en lidt køligere luft og ren luft at indånde, og på sådanne dage trækker jeg ikke indendørs på grund af alle de her ting. Jeg monterer det varme tøj og nyder kulden et øjeblik indtil jeg er nødt til at brokke mig over hvor herre koldt det er når vi nærmer os de 27 grader. På sin vej til et tropisk regnvejr kan der gå lang tid, men jeg har så sandelig også oplevet det inden for en time. Men det her er behageligt stille, kun lyden fra dråberne der bliver kraftigere og kraftigere ‘forstyrrer’ stilheden. Går det helt galt på grund af kraftig vind er jeg nødt til at forlade hængekøjen og sætte mig i en af stolene på terrassen, men det er stadig vældig hyggeligt.

Conny og Markus kom lige forbi i eftermiddags med en af deres venner, en ung Thai der for flere år siden arbejdede på Amity som de jo bor hos hver gang de er på øen. Og det var en driftig ung mand, meget åben og villig til nye indtryk. Så med alle de tanker jeg har hele tiden, kom jeg i tanke om naboens dame Nassi !!

Hun sidder jo og laver de her tasker af sugerør som jeg tidligere har fortalt om, og det er kun et par dage siden hun viste mig hvad hun havde lavet. Så jeg gik da ind og hentede hende, måske kunne den her gut som har en lille shop i Nathon hjælpe hende med at sælge nogle tasker. Og historien endte skam lykkeligt med at Tong tror jeg han hedder, tog alle taskerne med da han kørte 🙂 Så det var jeg rigtig glad for, og Nassi så da også glad ud nu flere mennesker så hendes arbejde. Taskerne som jeg tog et par billeder af, er som sagt lavet af sugerør der bliver klippet i en vis længde og sat sammen igen på en eller anden måde jeg ikke har styr på, måske manglende interesse ?

Og sidder der en læser og tror han/hun kan sælge de her tasker som sælges for den latterlige vesterlige sum af 500 Bht, vil jeg gerne hjælpe alle parter! 3 dage tager det hende at samle en taske hvilket giver en vanvittig lav timeløn for hende, men jeg er selv om jeg ikke er mand, sikker på at moderigtige piger finder prisen rimelig !

Vi brugte små 3 timer med at snakke om alt muligt, super at de her mennesker gider komme i det hele taget, men jeg glad for deres besøg. Og jeg håber dælme ikke at det er sidste gang de besøger Koh Samui, for jeg er sikker på at noget går i stykker inden i hvis jeg ikke ser dem mere ! Alt dette og min tæppebombning med billeder fra templer de sidste par dage gjorde at jeg foretog mig så godt som intet i dag. Stilladset kaldte til mønstring temmelig hurtigt i dag og gjorde aktiviteterne noget roligere. Så stranden blev kun halvt færdig i morges, men så er det forhåbentlig ikke så slemt i morgen!

Men jeg holder faktisk af de her dage, med bevidstheden om min situation her og nu i tankerne tusser jeg rundt og hygger mig vældigt alene. Har jeg været fornuftig dagen i forvejen, har jeg mad i køleskabet og behøver ikke gå uden for en dør.

Og sådan en dag havde jeg i dag, mad og vand i køleren gjorde at jeg ikke havde nøde at gå nogle steder. Så jeg håber stilladset opfører sig ordentlig i morgen, for jeg SKAL have renset det sidste af stranden inden Conny & Markus kommer i morgen for at bruge dagen på stranden. Det er deres sidste dag i denne omgang til Conny’s store overraskelse, siddende på terrassen og snakke fandt hun ud af at hun var en dag bagud. Så hun gik i chok da det gik op for hende at det var Lørdag og ikke Fredag i dag, det indvendige ur skulle spoles 24 timer frem og timerne skulle nu rettes til. Så jeg har lovet hende at køre med til Wat Kunaram hvor den mumificerede munk sidder. Her vil hun have et armbånd inden hun tager hjem, for det skulle beskytte mod ulykker i 3 dage ! Resten af dagen skal så bruges på ‘min’ strand inden vi går ud og spiser aftensmad i en lille restaurant jeg har fundet.

Der er hver aften levende musik, ikke hip hop og reagga, men Thai folkemusik. Det tænkte jeg ville være en god afslutning for dem og forhåbentlig give dem lysten til at returnere tilbage, og så er det da herligt at lytte til 🙂

Som bevis på min nylærte afslapning faldt jeg i en dyb søvn i hængekøjen inden jeg skulle sove i min seng, til lyden af regnen som langsomt takkede af ved at give nogle store tunge dråber der larmende ramte palmebladene og eksploderede som fyrværkeri.

En pragtfuld sovepille 🙂

Comments
Share
Dagbogen

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.