Kategorier
Dagbog

10.04.2010 – Ship Ohøj

Godmorgen Dagbog.

Alle mine besværgelser og spytten over skulderen gav pote, jeg kom sikkert frem :-O

Men hold kaje noget gammel skrammel, desværre skinnede min status som amatør igennem da jeg løb tør for batterier til kameraet. Så jeg nåede kun at tage et par billeder, desværre ingen fra restauranten eller kasinoet, og jazusien var ude af drift :-O

Men jeg nød det i høj grad da vi tøffede væk fra Ko Tao, tøffende fordi der er meget lavvandet og sejlrenden ud er som en slalombane. Lysene fra hoteller langs strandene og i bjergene virkede som lyskæder der fulgte bjergenes toppe, slangede sig flot og viste et helt andet billede af øen sig end man er vant til at se. De elektriske lys fra øen der blev svagere og svagere, gjorde det så muligt at få lov at se en fantastisk flot stjernehimmel der ikke blev hæmmet eller overskygget af nogen form for lys som jeg er vant til.

Og Sydkorset som jeg også kan se hjemme på Samui, mindede mig om hvor jeg var lige nu. For pokker det var pragtfuldt, selv mit første stjerneskud i Thailand blev serveret på et sølvfad. Og den følelse jeg havde, fyldt med fred og ro i sindet, blev slet ikke ødelagt af skibets rysten og knirken, jeg er en lykkelig lallerøv der er meget taknemmelig for livet.

Man har selvfølgelig også pillet ved udstødningen her for at give en satans høj lyd og for at få den til at svine som den gjorde. Og larmede gjorde den, som en tunet Harley brølede den alt den kunne :-O

Nå, men jeg var ærgerlig over at jeg ikke kunne holde mig vågen, men jeg var oppe halv 6 i går morges og klokken var nu midnat. Og stilladset bad om at blive lagt på opretterbænken igen, det var jeg meget ked af, for at stå og kigge ned i kølvandsstriben er fantastisk. Hvad det er der gør det ved jeg ikke, vandet der bliver pisket hvidt af skruen, og hvirvlerne der næsten fortsætter i det uendelige gør et eller andet der virker som beroligende piller, er jeg den eneste der har det sådan mon ??

Så jeg gik til køjs, og fald omgående i en urolig søvn som jeg plejer i nye senge . Og selv om dørene blev lukket og de 3 installerede aircon maskiner gjorde alt hvad de kunne, efter larmen at dømme, var det en lun nat. Omkring 30 køjesenge med 6o mennesker, opvarmede rummet lynhurtigt så folk lå og pustede af varme.

Også her er det smart at komme tidligt, for gutterne der sælger billetter er ikke så gode til at tælle. På grund af mørket kan jeg ikke sige hvor mange, men rigtig mange måtte ligge på dækket og sove fordi der ikke var flere ledige køjer. Dog fik de udleveret tæpper, og for fredens skyld er jeg glad for at det ikke var mig der skulle sove der, for prisen var den samme fortalte en englænder mig. Så jeg var nok selvantændt hvis de havde lavet det nummer med mig :-O

Nå, men jeg sov til klokken 04.26. Som gammel sømand kan jeg sove på en motorblok der larmer som en raketmotor, men når omdrejningerne går ned, lyder den indvendige alarm og jeg vågner. Så jeg gik ud på dækket for at se hvad der var gang i, for efter sejlplanen skulle vi først ankomme Chumpon 06.00.

Vi tøffede meget langsomt op ad en flod, kun oplyst af en projektør på broen ,kunne jeg se en masse pramme, fiskerbåde og alle mulige andre former for skibe. Men jeg kunne desværre osse se at floden var beskidt ud over alle grænser, det var som at sejle i et af bassinerne på Lynetten i København som er et rensningsanlæg. På skiltet som jeg senere kiggede på hvor jeg drak en kop kaffe, reklamerede man med en spændende flodtur i en longtailbåd, men det virkede lidt malplaceret syns jeg!!

Så klokken godt 5, lagde skibet til på en eller anden bred og vi gik i land. Og her startede forvirringen allerede, en minivan og en songthaew holdt og ventede, alle falangerne satte sig ind i minivanen, og jeg fulgte efter i den tro at jeg var på rette vej??

Men det var folk på visarun til Ranong, så jeg blev smidt af igen, og satte mig i songthaewen. Ingen spurgte om noget og jeg var træt, ryggen havde det ikke for godt, og jeg var lidt irriteret, så det passede mig meget fint. Og så gik den vilde jagt ellers. Jeg tror man fylder raketbrændstof på bilerne her, for håret samlede sig i nakken og jeg fik krampe i armen af at holde mig fast, og det var jo stadig mørkt, så det var svært at se hvor vi var, eller hvor langt vi havde kørt. Men vi endte på togstationen hvor jeg blev smidt af.

Og her blev jeg snydt igen??

I de rejsebøger og der hvor jeg købte billetten får man fortalt at transporten ind til byen fra færgen er inkluderet i prisen. Men hvad hulen gør man når chaufføren ikke taler engelsk og siger 50 Bht, man betaler GAL Så jeg var sgu lidt gal selvom det var tidligt på dagen, måske havde den betonlignende madras der havde ødelagt stilladset endnu mere en del af skylden. Holbækmotorvejen havde været mere behagelig at sove på end den her :-O
Nå, det går nok. En biketaxi blev hyret for 20 Bht ind til byen, jeg aner intet om byen og har helt bevidst ikke læst, og ikke mindst besluttet mig til hvor jeg skulle bo, så det var lidt en gambling.

Men det viste sig at være en af de gode, for efter at jeg gik forbi 3 hoteller der så noget kostbare ud, havnede jeg på Fame Tour & Service Guesthouse. http://www.chumphon-kohtao.com/

Samme princip som Kiwi i Ranong jeg fortalte om på mit første visarun, en kombination af alt der kan glæde en turist. Visarun, ture, busser, tog, værelser, ja alt kan man købe her samtidig med at man spiser sin mad. Så jeg takkede Buddha for det og bestilte min morgenkaffe jeg ikke kan undvære og fik sendt Dagbogen af sted. Men jeg var træt som et alderdomshjem og havde store problemer med stilladset, så jeg tog et rum her til 300 Bht inklusive gratis Wifi.

2 senge, vifte i loftet og varmt vand på badeværelset. Jeg kunne godt have fået et rum til 100 Bht hvor man deler toilet og badeværelse med de andre, men så skulle jeg have ventet til klokken 8 inden rengøringen var overstået. Men når jeg skal ligge ned, skal jeg ligge ned, og det kan kun gå for langsomt, så den ekstrapris er bare ærgerlig.

De gange jeg har været i Penang, Malaysia på visarun, deler man også der toilet og baderum med de andre. Og det generer mig ikke overhovedet, tværtimod får man sludret med andre falanger som kan være meget interessant!!

Jeg fik lagt mig ned men havde store problemer med at ligge osse, så klokken 9 hvor jeg ikke tror jeg havde sovet, tog jeg et bad og gik en tur i byen. Hold da op her er mange mennesker, og igen skal jeg vænne mig til forskellen fra Samui. Men inden jeg havde gået 20 meter syntes jeg allerede det var positivt, om det er mine blå øjne skal jeg ikke kunne sige, men hold op jeg fik og får stadig utroligt mange smil :-O

Glade mennesker kan jeg godt lide, så de par timer jeg tøffede rundt var gode. Selv om jeg ikke er så begejstret for storbyer, tog jeg mig sammen og fik set på et kæmpe stor overdækket marked og et tempel i en baggård og jeg fik købt en ny rygsæk så jeg slipper for at bære på den jeg havde købt i Tesco Lotus for 199 Bht inden sidste tur der opgav ævret på Ko Tao.

Jeg var rundt derovre i de forretninger jeg kendte i forvejen, men priserne var alt for høje. 700 Bht for en lille rygsæk til de par småting samt laptop jeg skal bruge i de par dage turen varer. Så jeg tilbragte hele dagen i går med at slæbe rundt på den kvæstede rygsæk fordi jeg vidste at fastlandet er meget billigere, og ganske rigtigt gav jeg ‘kun’ 400 for den her i Chumpon. Og jeg tror det er Jannik’s skyld at jeg gjorde det. Han er jo jyde og vender hver en Satang 3 gange inden han bruger den og bruger enhver lejlighed til at fortælle mig om det, så jeg var nærig :-O

Men så var jeg nødt til at ligge ned igen, og har faktisk ‘spildt’ dagen med det, og jeg gentager standard teksten, men det vidste jeg jo inden jeg tog af sted, der er jo en grund til min pension. Og nu jeg kun har de håndkøbs piller fra dyrlægen, er der ikke andet at gøre!!

Men jeg nåede at tage nogle billeder selvfølgelig :-O

Nu jeg har været så rolig hele dagen skal der ske noget i morgen, og denne her lille fiskerby Amphoe Thung Tako som der bliver fortalt om på Fames hjemmeside, er måske et besøg værd ??

From highway no.4, turn left to highway no.4096 for 6 kilometres. This beach is situated 60 kilometres from Chumphon. Visitors can observe the lifestyle of the local fishermen on this quiet beach. Near the beach, there is the Prince Chumphons Shrine. Nearby is Paknam Thung Tako- the site where fishermen of Thung Tako depart for their voyage to the sea. The view of these fishermen daily routine is very colourful and impressive.

Afhængig af prisen på transport/lej af bike, kunne jeg godt tænke mig at se den her, tosset med vand og fisk som jeg er, men det ser i i morgen hvad jeg finder på :-O

Dagen slutter tidligt for mig i dag , i et par timer vadede jeg rundt i byen igen her til aften, og endte med at spise en gang nudelsuppe til 30 Bht. Men jeg kunne have spist alverdens fiskeretter kunne jeg se, men jeg har dyb respekt for dårlig mave, så jeg holdt mig til det jeg kender :-O

Leave a Reply