Kategorier
Dagbog

16.12.2009 – En tynd Dagbog !

God morgen Dagbog.

Det bliver en tynd omgang fortælling i dag, jeg er ved at falde ned på jorden efter de hektiske dage med båden. Så jeg foretog mig intet i går udover at slappe voldsomt af, men jeg er nok nødt til i dag at gå i gang med renoveringen af motoren. Mine venner i fiskeshoppen har fundet en udstødning til mig fra en fisker der selvfølgelig pillede den af da han købte sin motor og satte et rør på i stedet, 2000 Baht koster den, altså 1000 Baht billigere end en ny. Det eneste jeg mangler til den er pakningen som nok ikke koster over 20 Baht, og hvor jeg glæder mig til at sejle uden den sindssyg høje lyd 🙂

Jeg håber at jeg har overskuddet til at få gjort båden klar lidt hurtig, for regntiden er på hurtig retur nu og fiskerne er så småt begyndt at gå ud igen. Det er både godt og ondt at regntiden slutter, det gode er at vinden så kommer fra nord, altså bjergene og ikke direkte fra havet. Det dårlige ved det er at der så er grønt lys for afbrænding af kvas og palmer fordi vinden så bærer det ud over havet, og jer som har været i Thailand før kender den tunge sure røglugt der hænger som et tæppe over landet. Af en eller anden grund kan Thaierne ikke vente til kvaset er tørt, de sætter næsten en ære i at sætte ild i det så snart det er fældet hvilket giver røgtæppet.

Og så har jeg fået den samlede regning for reparation og glasfiber, alt inklusive lyder regningen på 22.000 Baht. Lidt mere end jeg gav for båden, men stadig en rigtig fin pris. Nogle af de ting som er blevet erstattet med nyt anser nogle af fiskerne som fråds og unødvendigt. Men jeg havde en lidt dårlig og ikke helt ufarlig oplevelse da jeg som afslutning på sæsonen sejlede til en lille ø Koh Matsum, der ligger midt mellem Samui og fastlandet. Det er en sejltur på en times tid i stille og roligt tempo fordi jeg troller efter tun og barracuda med 2 stænger samtidig. Motor ophænget var så leddeløs at jeg måtte sidde og holde på motoren mens jeg sejlede, ikke smart når man sejler i 12 sekund meter!! Så det er blevet skiftet så jeg ikke behøver tænke på at jeg faktisk sejler på omkring 30 meter vand, og er Palle alene i verden.

Øen Koh Matsum er ubeboet og meget vild, men den er desværre ved at blive et nyt turistmål. Eftersom den er ubeboet er og havet omkring den endnu ikke er ødelagt af turisme, er dykning og snorkel helt fantastisk her. Men det har smarte forretningsmænd selvfølgelig fundet ud af og har startet flere ture fra Samui til øen, så jeg tager derover et par dage når jeg er klar med båden, sover på stranden og fisker min mad:-O Da jeg var der sidst fangede jeg en fisk af en eller anden slags 🙂 1 kilo vejede den og kæmpede bravt, og fiskerne fortæller at der er mange fisk derovre der kun venter på at blive fanget. Kommercielt fiskeri er forbudt derovre fordi Koh Matsum og øerne omkring er fredede og gudskelov for det!! Og her er jeg sikker på at jeg kan afprøve mit harpungevær altså hvis jeg nænner det!! jeg har desværre ingen billeder derfra, men skal nok gøre en indsats næste gang.

Min appel i går om at andre bosiddende danskere i Thailand meget gerne måtte komme med et bidrag gav desværre ingenting. Kun et fra aaby der ville linke folk væk fra Dagbogen, og det er bestemt ikke meningen at folk skal fjerne sig fra siden her, så den syntes jeg var meget malplaceret!!

Næsten 900 personer har læst i Dagbogen siden den startede for en uge siden, så interessen er der jo. Men hvorfor ingen har lyst til at fortælle og dele deres viden med andre, må jeg indrømme at jeg ikke helt forstår. Der er ikke tale om at udlevere sig selv med navn og adresse, men kun om at give et tip om det gode og dårlige herude. Så tænk lidt over det og kom ud af busken ikk!!
Nu vil jeg montere arbejdstøjet og gå i gang med motoren, som i kunne se på billederne var den noget sværtet ind i fedt og meget beskidt. Ud over det skal jeg have slebet rammen ned den sidder på og male den om, så jeg er sikker på jeg bliver møghamrende beskidt idag :-O

En god dag til jer alle

Det var bare det jeg ville sige..

Pen.

Leave a Reply