Kategorier
Dagbog

13.04.2010 – Kedeligt Visa run

Godmorgen Dagbog.

Så blev mit visa run overstået, men desværre tog jeg ingen billeder på selve turen over vandet til Burma. Der stod folk med vandkanoner langs kajen og pjaskede alle til, men vi falanger slap underligt nok for vandet!! Det er jo Songkran her, og man skal og bør for kameraets skyld IKKE tage det med sig, så det blev en tur frem og tilbage uden billeder desværre. Og man fejrer åbenbart også nytår nu i Burma, for kajen derovre var en stor legeplads. Men for nye læsere kan i læse om mit forrige besøg i Ranong, og se de billeder jeg tog der, ved at følge linket her :

http://www.thai-dk.dk/forum/viewthread.php?thread_id=1162

Byen er affolket og tom da jeg tog af sted på turen, og der var næsten ingen både som der normalt er. Så det er en helt anden oplevelse i forhold til sidste gang, så sammen med 2 unge engelske gutter klarede vi turen på lidt under halvanden time hvilket er hurtigt!!

Det sædvanlige tumult ventede os i Victoria Point, at forklare en burmeser at du ikke har brug for Viagra, er noget af en udfordring når det er de eneste ord han kan :-O Og denne gang tog det gudskelov kun 10 minutter inden vi vendte skuden mod Ranong igen, for jeg var ikke rigtigt i humør til den horde af unge fyre med alverdens tilbud fra whisky til heroin, der kom væltende da vi lagde til kaj.

Vel tilbage igen efter en behagelig sejltur uden problemer afslog jeg at køre med tilbage til Kiwi som ellers er normalt. I stedet gik jeg ind mod byen og hyggede mg med at se alle de her glade mennesker plaske med vand og som for en gangs skyld morede sig gevaldigt. Turen ind til byen foregik i slalom, jeg krydsede vejen hver gang jeg kom til et sted hvor der var stillet kæmpe baljer og kar op, fyldt med vand og store isklumper stod de alle vegne, og blev efterhånden tømt mere og mere når biler, Cykler og fodgængere samt songthaew passerede. Kameraet som nu var pakket ud af plastikposen blev brugt flittigt, og jeg fandt hurtigt ud af at jeg blev skånet for en vandgang fordi kameraet var synligt i min hånd og fordi jeg er falang. Så det udnyttede jeg selvfølgelig til at tage nogle for mig gode billeder på min vej. En masse skæve eksistenser stod i vejkanten og havde det pragtfuldt, se bare ham her.

BILLEDE AF LANGHÅRET

På vejen dukkede den her gamle kolonial stil villa op og mindede mig om hvad jeg har læst i historiebøgerne, og meget interessant for mig!!!)

BILLEDE HUS

Men solen som bankede ubønhørligt ned, gjorde til sidst turen slem. Så jeg pakkede kameraet ned i posen og tog en songthaew og stillede mig på den eneste ledige plads, nemlig helt ude agter på platformen. Og så fik jeg ellers vand skulle jeg hilse at sige, nu havde jeg lige gået i en time uden at blive våd, og så tager jeg en songthaew og bliver gennemblødt på 2 minutter. Men der var en herlig stemning alle vegne, hundredvis af pickups var blevet monteret med kæmpestore 1000 liters baljer der var fyldt op med vand og is. De kørte så langsomt rundt for at finde ofre for deres trang til at pjaske dem til. På ladet af de her pickups stod og sad der utroligt mange glade folk med en skål eller spand i hånden. Mit pjevseri i går på køreturen hertil omkring antallet af passagerer var ‘vand’ i sammenligning med det her, der stod omkring 25 mennesker som sild i tønde på meget mindre plads og smed vand på gud og hver mand.

Min hjerne døbte de her steder checkpoints, for det virkede sådan. Når en pickup nærmede sig, blev der vinket og råbt. Og uden at forstå sproget, er jeg klar over at de blev inviteret til at komme nærmere til en lille vandkamp, sikke et herligt syn. Som i kan se, har jeg taget billeder af børn der står helt alene i vandkanten og leder efter ofre når en pickup kommer forbi. Og det var simpelthen så dejligt at se hvordan folk tog hensyn til at det var børn, bilen blev bremset så børnene havde en chance for at smide vand efter dem som sad på ladet og man kylede ikke vandet efter dem som man gør mod de voksne. Nej, man nærmest hælder det forsigtigt ned over dem, og for hulen hvor de her børn morer sig, og hvor det dog glæder mig !!!!

Rigtig mange børn var utålmodige, så i ventetiden hældt de vandet ud over sig selv og havde det sjovt. Det var en stor og dejlig oplevelse for mig at se hvor meget hensyn der blev taget til børnene, og de glade ansigter vil stå i min hukommelse i meget lang tid :-O

BILLEDE AF BØRN

Antallet af biler med de her folk på ladet gjorde at trafikken var gået i stå, så jeg sprang af et eller andet sted for at gå i stedet. Og igen blev der taget hensyn til kameraet, så hvis jeg fik vand, blev det hældt forsigtigt ned ad ryggen selvfølgelig !! For fanden da osse, hvis man er bange for kugler, tager man jo ikke til Afghanistan vel?? Så jeg havde det pragtfuldt, samtlige uden undtagelse smilede til mig og råbte hallo hallo og vinkede. Og de var vilde med at blive fotograferet og stillede hellere end gerne op til et billede, så jeg havde virkelig en god tid.

BILLEDER

Og prøv at se ansigterne på billederne, næsten alle kigger på mig selv om jeg faktisk ikke var klar over det før jeg kiggede billederne igennem, pragtfulde billeder :-O

Som sagt oplevede jeg flere gange at få vand, nogle gange fra en spand, og andre gange forsigtige sprøjt fra en vandkanon. Men den her gamle gut som i kan se på billedet, gav mig et helt andet indtryk af Songkran. Han gik rundt alene med en sølvskål fyldt med vand, i vandet var der blomster og noget velduftende olie af en eller anden slags, men en meget behagelig duft. Han nærmede sig med et høfligt wai, og stænkede et par dråber vand på mig og mumlede noget på Thai og smilede over hele femøren. Folk i bilerne rullede frivilligt vinduerne ned for at den her gut kunne stænke lidt vand på dem, hvilken respekt og hvilken dejlig oplevelse !!

BILLEDE GAMMEL MAND

Sådan en oplevelse er stor for mig og er med til at give mig en positiv oplevelse. Og det at jeg sneg mig rundt med kamera, gjorde at jeg så en helt anden side af kampene, og alt blev gjort for at børnene fik det optimale ud af dagen. Og jeg morede mig kosteligt, for pludselig går en eller flere ud på vejen og stopper trafikken. De har spottet en bike med nogle mennesker på der ser alt for tørre ud, så de får lige den helt store tur fra alle fronter, der bliver hældt vand over de her mennesker, og noget hvidt stads (som jeg i øvrigt selv blev pyntet med) blev smurt i ansigtet på dem, men en ting jeg lagde mærke til, var at det hver gang endte med et smil og et kærligt klap på skulderen.

BILLEDER AF BIKE MED PIGER

Tænk hvis den nytårsaften vi kender kunne være så positiv, og ikke mindst, fokusere så meget på børnene som der bliver her, og ikke som det sker hjemme hvor det som regel ender i dyb druk ??

Ups……..

Kun 2 gange fik kameraet vand på de 4 timer jeg gik rundt, så da jeg passerede en brille forretning købte jeg en pudseklud til briller for 80 Bht. Dyrt, men alle pengene værd….

Men jeg så også bagsiden af den her fest, for selv om klokken kun var 11 om formiddagen, var mange rigtig stive allerede.

BILLEDE AF KVIND MED ØL

Og inde i centrum hvor der var stillet store højtalere ud på vejen, med dunkede tung musik, og folk dansede til den store guldmedalje, var stemningen noget fordrukken. Men igen et pragtfuldt syn fordi ingen tog hensyn til om de vejede 50 eller 200 kilo og opførte sig pænt og var glade, virkelig et dejligt livsbekræftende syn.

Men stilladset som jo var blevet dårligt behandlet med isklumper, selvom man normalt behandler mig med varme bade når den er meget gal (ryggen) havde lyst til at komme hjem og ligge lidt. Så med 177 billeder i kassen, fandt jeg en taxibike jeg fik lokket til at køre en omvej hjem for at undgå mere vand, og det kostede mig 30 Bht. Og om det var det hvide stads jeg havde fået smurt ansigtet ind i, eller om det var fordi jeg var falang ved jeg ikke, men vi klarede turen hjem uden problemer( læs vand ) Og endelig kunne jeg få noget mad, for alle restauranter var lukket nede i byen, og visarunnet startede 45 minutter for tidligt så jeg ikke nåede at spise inden. Så maven knurrede noget alvorligt efterhånden, og tøjet trængte til at blive tørret igen :-O

Og nu jeg selv syntes jeg havde gjort en god indsats, gav jeg mig selv tilladelse til en stille og rolig morfar som jeg snuppede uden at brokke mig. Så nu sidder jeg her klokken 7 aften og prøver at tage stilling til hvad jeg vil i morgen, men eftersom jeg ikke ved det, kan jeg ikke fortælle noget om det. Jeg nyder at være væk fra de vante omgivelser et øjeblik og sidder og gennemtænker den positive glade dag jeg har haft :-O

Jannik gør virkelig en stor indsats med båden, prisen for renovationen bliver stadig omkring 40.000 Bht på grund af mere og mere råddent træ som dukkede op under inspektionen, men han er kommet rigtigt langt i den tid jeg har været på tur, så stor tak til dig HUSK AVATAR

Et rigtigt godt nytår til jer alle, og må i få en lige så positiv en oplevelse i dag som mig !!!

Leave a Reply