Kategorier
Dagbog

06.04.2010 – Sørøver sjov

Godmorgen Dagbog.

Starten på Dagbogen er skrevet i ‘går’ aftes, for jeg har sat net ud og skal ud tidligt og røgte dem.

Dagen startede som de sidste mange dage. varmt som en i h……, så jeg tussede lidt rundt og fik klaret forskellige småting. Spraymalet nogle motordele og vasket lidt op, og ryddet lidt op. Jeg havde aftalt med Jannik at vi skulle afholde syn og skøn på båden, og det blev omkring middagstid.Men det var ingen fornøjelse, for han kører sgu had på mig nu den gamel kanut. Da vi mødtes Søndag for at spise sammen og for at udveksle løgnehistorier, lagde han flot ud med at bestille en øl!!

Og manden drikker aldrig, men han havde så travlt med at fortælle mig at rollerne vist var byttet lidt rundt. Nu var det mig der sad og drak danskvand, og det var mig der gik rundt i langærmet bluse!!

Havde jeg dog bare holdt kaje :-O

Nå, vi fik kigget på båden, og fik snakket om hvordan og hvorledes tingene skulle ske. Så nu er det op til folkene han siger har forstand på sådan noget, lidt forbedringer og ændringer er aftalt og de begynder inden ret så længe. Jannik har jo den fordel at kunne tale Thai og fordelen ved at være Thai gift. Så han står for kontakten til folkene bag hele genoprettelsen af båden af disse årsager, han kan snakke kan han 🙂
Men vi fik nogle gode ideer under mødet der gør båden mere brugbar tror vi, så det bliver spændende at se hvordan slutresultatet bliver !
Strandbaren blev forbedret lidt i løbet af dagen med lidt pynt, og i dag ændrer jeg lidt på den igen. For da den her matrone forleden sad helt alene og fyldte det hele, og der kun var ståpladser tilbage, gik jeg lidt i panik 🙂 Men min indvendige uro meldte sig til tjeneste, der skulle ske et eller andet fysisk !

Så jeg roede først en tur, i det håb at jeg måske kunne finde nogle af de 3 ankre vi mistede i stormen, det brugte jeg en times tid uden held. Men uroen var der stadig, og jeg har tænkt over fiskeriet siden snakken med Freja om krabber, så jeg roede ud og satte 2 net. Det ene er det jeg har fortalt jer om der er meget anderledes, 3 i 1. Det kan fange både fisk og krabber på grund af de 3 lag net forneden. et andet er et der blev skadet i stormen, men jeg var og er ligeglad med de store huller der er i det, fiske skal jeg sgu :-O

Og for hulen det var dejligt, undskyld hvis jeg lyder som en lalleglad idiot, men det tror jeg at jeg er 🙂

For i stedet for at ro ind, lod jeg vinden og strømmen fører mig i stedet for. Jeg lagde mig på det miderste sæde med stråhatten trukket godt ned i panden på grund af mine solskadede læber og hyggede mig gevaldigt. Små 100 meter fra stranden lagde jeg mig sådan at jeg kunne kigge ned i vandet og se på korallerne og de fisk der måtte være da jeg langsomt drev ind mod land ! For pokker det er et skønt liv jeg har, væk er alt det stress det er at leve i et ‘civiliseret’ samfund, og være slave af det. Jeg kan bruge lige så lang tid jeg har lyst til det jeg laver, og jeg skal heller ikke forholde mig til hvad der kan blive opfattet som skørt eller tosset. Jeg kan være som jeg er, og hvor er det en fantastisk følelse !!

Nå, nok idiot for i dag :-O

Vel inde på land desværre 🙂 gik jeg så igang med de net som lå i båden da den fik tæv. De var kastet halvt ud af båden og trukket under den da bølgerne legede med den. så jeg var spændt på at se om de i det hele taget kunne bruges igen. Så jeg spenderede små 3 timer på den konto! Mangler i en mand med tålmodighed, skriver i bare til mig. For det var godt nok en udfordring af de store, læsebrillerne blev monteret for at kunne se nylon snorene der var snoet og viklet ind i hinanden. Men jeg havde været så klog at gøre det nede på stranden, så baggrunden var sat. Skyggerne kom længere og længere ud mod vandet og hjalp lidt på varmen, så det var faktisk okay. Og indsatsen blev belønnet med et net der kan repareres tror jeg, der er nogle store skade midt på nettet og i den ene ende. Men Thaierne er gode til sådan noget ved jeg, for jeg har tit fået skåret mine net over af fiskerbåde som de har fikset. Så det var ikke så slemt alligevel, det vil sige at det koster, men ikke så meget som jeg frygtede 🙂

Puha en masse ting på en dag .-)

Nu var klokken så blevet 18, og jeg var begyndt at kunne mærke mine 35 + år GRIN. Så jeg satte mig i baren og fintænkte lidt over tingene, men jeg blev selvfølgelig forstyrret i min fred af Ali Baba som havde set at jeg havde lagt net ud. Så jeg hentede kikkerten og fulgte ham, og da jeg så at han i tusmørkets skjul luskede hen mod det ene af mine net, fik jeg en hjernebødning.

Så jeg hentede mit baseballbat, en daggert og en lygte. Ja jeg ved godt det lyder vanvittigt, men den her fætter er så hadet i hele området, og har stjålet så meget fra mig, at jeg så rødt. Årene blev brugt flittigt for at komme ud til ham, men han havde set mig og gemte sig i de mørke skygger. Men nu er jeg jo ikke dum hele dagen, så jeg havde spottet ham, og luskede ud på bagsiden af ham. Det var åbenbart nok til at jeg blev væk for ham, for han satte kursen ud mod den ene net jeg havde sat, men nu er han jo ikke særlig klog eller smart, så han blev sgu en anelse overrasket da han fik min halogen lampe lige i synet da han skulle til at stjæle nettet. Jeg var på det tidspunkt så rasende at jeg tror det var meget godt at han stak af, for jeg var så frisk på at fodre fisk med ham selv om det er en slem ting. Men han slap med skrækken for denne gang, men jeg har nu tænkt mig at kontakte politiet denne gang så han bliver stoppet. For jeg er sgu alvorligt bange for at det går galt for ham hvis jeg ser ham igen, og det gør jeg tidligt i dag når jeg skal røgte nettene !

Så Dagbogen i dag er det modsatte af min påstand i oplægget til Dagbogen, hvor jeg skrev at jeg ikke levede et liv som James Bond. Aktionpræget og aktivt fra start til slut, med indlagt drama på strategisk rigtige steder. Men helt ærligt, kan jeg sgu bedre holde dagene ud med at prøve at indhente den feriedag jeg ikke blev færdig med i går :-O

Indimellem alt det her snakkede jeg med en Engelsk gut som har ejer den Bayliner jeg har fortalt om, og som et forsøg spurgte jeg ham om han kendte nogen der ville købe min Baywalker. Han ejer en shop hvor han prøver at sælge både, og ledte efter en båd som min sagde han!!

Men lad os nu se, det ville være super at få den solgt. Men det er jo Thailand !! :-O

Leave a Reply