Kategorier
Dagbog

23.03.2010 – Trummerum

Godmorgen Dagbog.

Ja, man kan ikke vinde hver gang. Nå det går nok, jeg har før været bagud og tabt stort.

Men jeg håber du fortæller hvad stedet hedder Jesper, for nu er jeg godt nok blevet nysgerrig. For jeg har drønet øen rundt mange gange, og mener selv jeg har et godt kendskab til diverse templer. Men her er jeg kommet til kort og har brug for lidt hjælp !!

Mit problem med mine billeder som jeg snakkede om i går der var ‘anderledes’, er nu som de skal være. En funktion i kameraet kan give mig RAW filer i stedet for billeder, og det program jeg havde hentet på nettet kunne selvfølgelig ikke åbne dem. Men da jeg fik installeret den CD rom der følger med kameraet lykkedes tingene igen.

Men umiddelbart syntes jeg ikke det er nogen fordel at arbejde med RAW, hvert billede fylder 18.2 Mb og kan ikke manipuleres i det medfølgende program. Her mener jeg roteres og ændres, alle andre indstillinger kan bruges undtagen dem jeg nævner. Så det går jeg væk fra igen!!

Det program du henviser til kan ikke åbne Fujifilm RAW filer desværre, men nu er problemet løst på anden måde, så det går nok. Men mange tak for dine ord 🙂

Formiddagen gik næsten med det projekt, men jeg gav den lige gas et par timer på stranden indimellem. Og nu ser det ud som om jeg nærmer mig færdiggørelsen endelig, jeg mangler ‘kun’ 10 meter af ‘min’ strand før jeg er færdig. Og nu så jeg i aftes at naboerne har fået ryddet op på deres stykke for første gang mens jeg har boet her, så meget positivt.
Udover selvfølgelig at det nu er mig der er bagud og ikke færdig, er jeg da glad at de har set lyset. For det ser rigtig flot ud med en meget lang ren strand :-O

Olieforureningen er gudskelov ved at være ovre for denne gang, aftenen i går blev brugt på at læse nyheder, og nogle af dem fandt jeg på Thaivisa.com. Selv på Koh Phangan er der skyllet olie op på strandende, så det er ikke kun et Samui problem. Men folk over hele Koh Samui fortæller om indsmurte strande, en hotelejer i Shaweng går endda så vidt at han påstår de samler 50 kilo olie klumper op hver dag. Så det er nok mange tusinde liter olie der er blevet skyllet ud af en tank ude på havet, må de rådne i helvede.

Og så læste jeg også noget nyt omkring alt det affald der flyder rundt, en falang i Shaweng har ud fra affaldet kunne læse sig til at det stammer fra Laos, Korea, Kina, Vietnam. Det skulle være sprogene på de etiketter der sidder på dåser og poser?? Så terorien er at det har samlet sig som et stort flydende tæppe, som det plastik der flyder rundt i Stillehavet, og nu blev ført ind mod land af stormen!!

Hurra for det rene miljø. Samme sted kunne man forøvrigt læse at 4 mennesker på kun 2 dage er druknet i Shaweng !

Nå, ‘vi’ blev enige om endnu en hviledag og kørte til stam pladsen i Lamai. Endnu en god bog blev gnavet færdig mens jeg lå og vippede med tæerne i takt til musikken fra min Ipod, det her kan jeg godt vænne mig til tror jeg. Og hvordan Islander kan forlade det her for at tage til det røgfyldte Shaing Mai forstår jeg ikke !

Han sendte mig forøvrigt et billede af den tatovering han fik lavet i Shaweng til 8.000 Bht, meget flotte farver og flot motiv 🙂

Og i dag får i de billeder fra min bog pusher som jeg lovede jer, hans shop ligger godt nok ikke i Lamai centrum, men på vejen fra Lamai til Shaweng. Han påstår selv at flere mennesker passerer hans shop her, end hvis den lå Downtown ?? Uanset hvad, er det her den eneste jeg har fundet på øen der konstant får nye bøger på dansk eller svensk som jeg læser i mangel af bedre, så jeg fortsætter med at bruge ham. Som jeg skrev før, brugte jeg dagen på ingenting udover at fintænke lidt over livet, så der er ikke så meget nyt. Jeg brugtet også et par timer i går på at læse om Ranong og omegn, på Thaivisa.com kan man læse om visatrip helt modsat af min udgave. Og min påstand om en endagstur holder vand, flere fortæller om deres tur i lejet bil til Ranong….

Så jeg bruger tid på at forberede mig stille og roligt, jeg tager dog stadig afsted som sidste gang. Kun færgen fra Samui ligger fast, alt andet må komme hen ad vejen, og det glæder jeg mig til

Leave a Reply