Kategorier
Dagbog

22.03.2010 – Shh, der læses :)

Godmorgen Dagbog.

Hvor der det dog en behagelig ting at kunne vælge hvad man vil lave ??

Så i stedet for at rense det sidste af stranden, besluttede jeg at køre en tur i stedet. Jeg nåede lige at se at nogen sagde tillykke til Jesper, og noget rumsterede i hukommelsen!!

Skrevet d. 13 February 2010 16:25:51 af jesperfrb
Til Pensionisten!
Det er nu ikke for at være negativ overfor Koh samui, men er kommet der i de sidste 14 år, og syntes at meget af charmen ved specielt Lamai er forsvundet!

Alle de “nye” store bar områder, der er blevet bygget, den store boksearena nede i centrum omringet af barer, var der slet ikke da jeg kom de første mange år! Det store bar område de ville åbne oppe ved ringvejen, blev bygget, men jeg så aldrig en bar åbne der oppe! Alle de små steder langs hovedgaden blev revet ned for at lave større bar områder, jeg kunne blive ved! Men jeg kender da stadigvæk små steder nede sydpå, som jeg virkelig holder af! Blandet andet det lille tempel helt ned til havet, hvor jeg blev munkeviet med min daværende hustru, skulle ligge der endnu, og stadigvæk kun være besøgt af Thaier, og så mig.

Det fik mig til at igen få lyst til at besøge Laem Sor Pagoden, den ligger netop som Jesper siger, helt ud til vandkanten og er næsten ukendt. Jeg så den sidste år da jeg sejlede over til Ko Matsum for at fiske, og på afstand ser den fantastisk ud liggende der i strandkanten. Så jeg tog et hurtigt bad og var ude af døren klokken halv 9 og kørte mod målet.
Og nu var det Mandag, så trafikken var nede på et minimum og gjorde det mere hyggeligt at køre end normalt, så der gik kun et kvarter før jeg var der. Og som i kan se var jeg den eneste, vejen jeg kom ad, var ikke andet end en grusvej og meget ujævn. Så jeg forstår godt at så godt som ingen kender stedet, men det er typisk her! Men stedet i sig selv er nu hurtigt overstået, som det eneste står det her monument midt i det hele og ser noget slidt ud. Men jeg tror det lykkedes at få et par gode billeder herfra, og det kunne være min fødselsdagsgave til Jesper tænkte jeg. Pagoden ligger som Jesper siger sydpå, og kunne godt være stedet hvor han blev viet i tidernes morgen.

Nå, men det projekt var jo hurtigt overstået. Ærligt syntes jeg at alle de her pagoder, templer ligner hinanden, og jeg tager kun til dem for at fotografere. Men det er jeg så også rigtig flink til, mange hundrede billeder af figurer i skrigende klare farver fylder på min harddisk, gud ved om jeg lærer at slappe lidt af i aftrækker fingeren ?

Intet varer evigt, så jeg vendte snuden hjem igen for at finde ud af hvad jeg så skulle. Min iver efter af udføre et stykke hårdt arbejde var ikke så fandens stor, så jeg skyndte mig ud af døren igen. Denne gang ville jeg bytte mine bøger som jeg ‘lejer’ hos Islands Books.

Shoppen er ejet af en meget snaksalig Englænder der driver den alene, shoppen ligger på mainroad tæt på Buddy resort og er nem at finde. Store skilte viser ind til stedet hvor man selvfølgelig (vi er i Thailand) også kan købe kølige og drinks. Selv om den ligger lidt langt væk fra hvor jeg bor, foretrækker jeg den her. Bevares der ligger mange spredt rundt omkring, men de har næsten ingen danske bøger, og så er de dyre!
Her koster det mig 80 baht at ‘leje’ en bog, det er lidt mange penge for at blive underholdt syntes jeg. Og med de 3 til 4 bøger jeg læser hver uge, løber det op, men alting koster jo. Men her er det absolut største udvalg på Koh Samui, alle sprog er repræsenteret til en rimelig penge, så prøv det!!

Og som om det ikke var nok, kørte en lidt buttet falang pige der lige havde overhalet mig galt da jeg kørte fra Island Books. En forlæns salto med en halv skrue blev hurtigt klaret, så lå hun der og flød på vejen, og hun havde selvfølgelig ikke styrthjelm på vel!! Nogle falanger sprang hurtigt ud for at hjælpe hende mens hun holdt hårdt fast om sine tæer på venstre fod. Så hun spankulerer nok rundt med gips på foden nu, dejlig ferie ??

De billeder, dog ingen af ulykken, får i i morgen. Jeg leger konstant med kameraet og dens indstillinger, og har nu prøvet at tage nogle billeder som jeg mangler et program for at åbne. Så det maser jeg med til i morgen, i mellemtiden er der billeder fra turen i går at kigge på 🙂
Efter 2 dages slid på stranden uden at kunne sige færdig, havde jeg og min ryg behov for at foretage os noget andet. Så det passede godt at klokken var blevet spisetid, så lavede jeg da ikke noget så længe :-O Og bagefter kørte jeg på Lamai stranden for at slappe af resten af eftermiddagen, og for en gangs skyld droppede jeg kønnenes kamp. Jeg havde lidt svært ved at se mig selv sidde med en flaske vand, så jeg kørte såmænd bare hjem 🙂

Resten af dagen gik på samme afslappende måde, dejligt med en fridag blev jeg enig med mig selv om, og noget der gerne må gentages :-O

Leave a Reply