Kategorier
Dagbog

25.12.2009 – En mærkelig julehilsen

Godmorgen Dagbog.

Så Så Manse, nu ikke bruge så voldsomme ord. Jeg krøller sgu tæer over dine ord, og det gør det altså svært at komme videre med båden, for jeg kan ikke få bade sandalerne på :-O

Mange tak for det, og dine ord er velvalgte på nogle strategisk rigtige steder!! det hygger mig at du forstår undertonen og deler mine holdninger, og så hurtigt videre til sporten 🙂

Atter en gang brugte jeg mange timer på at finde mine ting, selv om jeg denne gang var bevæbnet med et stykke papir som gjorde det meget nemmere at handle, måtte jeg igen kører lidt rundt og lede. Atter en gang lykkes det efter nogle forviklinger, det stykke papir jeg havde med mig havde kun 2 linjer hvor der står noget på Thai.

Den ene af tingene tog det kun 2 minutter at stille på disken foran mig, men den anden blev lidt sværere. Det er noget hvidt pulver af en eller anden slags som blandes med den anden ting, men shoppen ville kun sælge mig 25 Kilo. Havde jeg skulle bygge en Storbælt færge havde det været fint, men min lille 7 meters båd bruger kun 3, maks 4 kilo. Og det er endda højt sat, så vi havde et problem der ikke kunne løses. Så det endte med at jeg forlod shoppen med kun den ene af tingene på listen, og igen kørte jeg til mine venner i fiskeshoppen i Nathon for at få hjælp. Men de kunne ikke hjælpe mig den her gang. De spurgte selvfølgelig hvorfor jeg nu købte noget andet, og da jeg forklarede at det jeg købte i forgårs ikke var det rigtige, undskyldte de mange mange gange og tilbød at tage det ‘forkerte’ tilbage.

Forøvrigt havde jeg læst et indlæg et eller andet sted på nettet om hvordan politiet holdt razzia i Nathon, så jeg brugte hjelm i dagens anledning. Og det var en meget fornuftig ting at gøre, for selvfølgelig stod de med blokken i hånden, og jeg så mange falanger blive stoppet, så rigtig godt råd 🙂

Whiskyen blev købt og dagen var reddet 🙂

Igen spiste jeg på den restaurant jeg har fortalt om, Fried rice with vegetable og to Kai dow (2 spejlæg) til den nette sum af 55 Baht !! Det kan dårligt gøres billigere, jo uden æg koster det kun 35 Baht, men æggene i Thailand smager af æg!!!

Se nu gik det galt igen :-O

Efter maden luntede jeg nu mæt og tilfreds mod shoppen ude på ‘landet’, mine venner i fiskeshoppen kendte ham, og ringede til ham og sagde at han skulle sælge mig 3 kilo af det pulver jeg manglede!! Ja det lyder lidt mærkeligt, men jeg har oplevet det før. Folk kender hinanden herude på kryds og tværs af afstand og religion, så man ringer da bare og fortæller hvad de skal gøre 😉

Men på vejen ud af Nathon blev jeg lige mindet om hvad jeg selv har fortalt jer om dødeligheden på vejene her, til trods for at der er hastigheds begrænsning på 40 Km over hele øen, lå der nu en totalt kvast bike under forhjulene på en pickup. Uden at have den store ledvogter eksamen, kunne jeg hurtigt se at bilen nok havde kørt et par gange det tilladte eller lidt mere.

Jeg har slidt europas landeveje og motorveje tynde i 28 år uden 1 eneste uheld !! og er ikke ‘bange’ i trafikken. Men jeg har dyb respekt for Thaiernes måde at køre på. og hvis de har kørekort (som kan købes sort her for 2500 Baht) tror jeg de sov i timen, for den er altså helt gal. Med den erfaring jeg har på vejene, har jeg tænkt meget over hvorfor Thaierne kører som de gør. En meget kort udgave af mine tanker her, er at de ved at det kan gå galt, men de tænker ikke på HVOR galt det kan gå. Måske lidt forbundet til deres liv i øvrigt hvor i morgen ikke rigtig er med i deres overvejelser.

Nå nok om det, men tænk jer om derude!!

Hvis i kender mig lidt, ved i at jeg selvfølgelig ikke kunne holde hænderne i ro da jeg kom hjem. Så i gang med blanderiet og på med spartelmassen, og det gik derud af. Men for hulen da også. det skidt tørrede inden jeg var færdig med at spartle det ud, så jeg har givet mig selv lidt ekstra slibearbejde nu.

Og så har jeg brug for lidt moralsk støtte…….

Da jeg kom hjem i går lå der en lille seddel på bordet, glaedelig jul, frøer Christmas står der på den !!!!!!!!Og jeg har ikke stavet forkert, sådan står der..

Hvem i alverden kommer den fra??, jeg kender kun en dansker her på øen, som er hjemme nu. Så han er udelukket, har jeg en hemmelig beundrer eller hva ??

Jeg blev så gal på mig selv for ikke at være hjemme, så gal at jeg har sovet uden dyne i nat :–O For tænk nu hvis det var en kvinde, en jeg kunne kører lidt om hjørner med, halte lidt, strække ryggen og jamre mig en anelse. Alt sammen kun for at hun ville få medlidenhed med mig, og begynde at gøre rent i huset :-O

Alle mine projekter er så udmattende at jeg er gået 4 dage over tiden, HALLO!! ingen kommentarer. Jeg har sgu ikke energi til at gøre rent, selv om jeg indrømmer at det snart er på tide (og det piner mig) er jeg så brugt sidst på dagen at jeg opgiver på forhånd.

Med alt det i tankerne stadig uden sko på grund af Manses skamros tog jeg rundt og sagde god jul til mine venner, fik lidt mad, og kørte så hjem til 2 sjusser inden jeg faldt omkuld af træthed.

Jeg håber jeres jul har været lige så god som min, her er det gudskelov ikke blevet moderne at holde jul endnu. Næh, her var det Torsdag, og nu er det Fredag, intet massehysteri af nogen art……..

Vejret er super skønt i dag, vinden har lagt sig og havet ligner et fløjlsblødt tæppe. Solen gør sit for at gøre folk glade, og det må vi aldrig glemme at være!!

Glade og tilfredse med det liv vi har!!

Det var bare det jeg ville sige.

Pen.

Leave a Reply