25.12.2019 – Lidt jul blev det da !

For min udlejer kom i går eftermiddags med post og en bakke kager han mente jeg skulle have nu det var jul, og hvor blev jeg glad for at han kom 🙂

 

For posten der var fra UD var meget interessant fordi den havde den lange adresse jeg fortalte jer om uden mit navn, så det ene brev blev flået op og indeholdt det blå sygesikringskort jeg har ventet på så længe. På grund af adressen tog det lige fra den 5 oktober til 24 december og garanteret med flere post detektiver i aktion for at regne ud i hvilken retning brevet skulle sendes inden det ramte rigtigt. De 2 andre breve er sendt henholdsvis den 14 og 22 november så har altså også været længe undervejs !

 

Men for at komme tilbage til besøget var det et godt afbrud i trummerummen, vejret er rent ud sagt rigtig skidt med storm af orkan styrke der laver skypumper ude på vandet og kaster rundt med møblerne ude på begge altaner og kun 10 graders varme. Internettet har været afbrudt og den 24 om morgenen hvor jeg som sædvanligt vågnede 05:30 var strømmen også noget jeg kun kunne drømme om. Så det var pisse koldt og mørkt og kunne først tænde for varmen ved 9 tiden hvor jeg var begyndt at få blå læber og sorte tæer på grund af koldbrand.

 

Sidst jeg skrev i Dagbogen, fortalte jeg at jeg skulle med præsten på rundtur på de forskellige kontorer for at ordne mine papirer om mandagen, men han måtte aflyse da hans svigerfar døde om søndagen og vi kom først afsted om tirsdagen hvor det gik smertefrit på skatte kontoret så jeg kunne gå derfra med det famøse skatte nummer. Næste stop var kommunen (kaldet AMKA) der blev et kort besøg, for jeg skulle have min residence permit inden hun kunne udfylde papirene der betød at vi blev smidt ud meget hurtigt for at besøge politiet der udsteder den slags der ligger næsten ved siden af og kunne klares med en gåtur.

 

 

Og her begyndte løjerne dælme.

 

For vi kom ind på et kontor med 3 skriveborde og vel et par hundrede kubikmeter papir der flød over det hele, præsten begyndte at fortælle hvorfor vi var der (tror jeg !) der betød at vi blev afvist pr omgående. For betjenten der så meget vidende ud, påstod at jeg skulle have en udskrift fra min bank der viste at jeg fik et månedligt beløb jeg afviste pure blankt fordi jeg vidste bedre og i frygt for hvad banken kunne finde på af narrestreger med de penge jeg stadig har stående på kontoen, de er trods alt Filippinere og lever på en anden planet, så nej tak.

 

I øvrigt havde jeg jo en fotokopi af attesten fra UD der på engelsk fortæller hvad min månedlige pension er, men den var han ligeglad med og smed os meget brutalt ud der vist rystede præsten lidt men mig mindre nu jeg har boet i Asien og er vant til de evig kloge barfods betjente. Så der stod vi og stod og snakkede via Google Translate om hvad vi så skulle gøre, og det endte med at præsten sagde han ville ringe til en eller anden og så fortælle mig mig hvad der skulle ske !

 

Torsdag kom han så forbi og fortalte at jeg skulle møde op på stationen fredag klokken 13 hvor der ville være en der vidste hvordan tingene skulle foregå. Jeg så frem til at nå lidt videre i forløbet nu jeg kun havde klaret én forhindring ud af 4 så ankom 10 minutter før tid men holdt mig ydmygt i baggrunden for ikke at irritere den samme betjent der havde smidt mig ud der sad ved sit skrivebord og gloede olmt på mig. Jeg vidste jo ikke hvem det var jeg skulle snakke med så svarede høfligt en anden betjent der selv begyndte at spørge om jeg havde papirerne med, ja selvfølgelig svarede jeg og åbnede plastikposen med de mange kopier der kræves på de forskellige kontorer.

 

Så han fik kopi af lejekontrakt, skatte nummer, dåbsattest, udbetalingsopgørelse og pas, han kiggede bunken igennem og spurgte hvor opgørelsen fra banken var henne jeg sagde ikke var nødvendigt og viste ham opgørelsen fra UD. Og hold nu kæft en eksplosion af eder og forbandelser der kom ud af hans mund på et sprog jeg ikke forstod men helt klart vidste var hvad der blev slynget ud, vi begyndte at diskutere det her dokument han påstod han skulle have der endte med at han på engelsk fik sagt at jeg skulle skubbe af og gå tilbage til AMKA og at han var skide ligeglad med at jeg ikke kunne få min residence permit jeg protesterede imod der fik ham til at storme ud af kontoret edder rasende og kogrød i hovedet af arrigskab. Den anden betjent der smed mig ud ved første besøg ville også af med noget og snerrede at jeg jo bare kunne vente på den person jeg skulle snakke med, men jeg vidste jo for fanden ikke hvem det var !

 

Så jeg satte mig ud i solen på en bænk og røg en smøg rimelig afslappet fordi jeg vidste at jeg havde ret i min påstand, for deres egen lov siger at man skal fremvise en bankudskrift, eller udskrift fra arbejdsgiver der angiver ens indtægt, hehe 🙂

 

Der var rart at sidde i solen og se på blomsterne der trods årstiden stadig blomstrer, følge sommerfuglene der vimsede omkring i jagten på føde og lytte til fuglene, så jeg hyggede mig og nåede at ryge en smøg til inden den første sure betjent kom ud og hentede mig.

 

 

Nu var der kommet en gut til der vist var mere end de andre kunne jeg forstå ud fra den respekt de viste ham, vi gik seancen igennem igen med papirene jeg lagde frem for ham og han gav mig nogle jeg skulle underskrive og livet var jo herligt. Altså lige indtil vi kom til indtægten de nu 2 sure betjente kommenterede der skabte lidt tumult, men den stoppede brat da jeg på telefonen kunne vise dem deres egen webside hvor der ganske rigtigt stod at jeg sagtens kunne give dem en kopi fra UD. Deres chef tror jeg det var, fangede hurtigt at jeg havde ret der ligesom ændrede de 2 andres adfærd en hel del, ja de gik endda så langt til at smile til mig de røvhuller og vi fortsatte som om intet var sket, men jeg havde desværre ikke fanget størrelsen på de 3 fotos de vil have der skal være 3×4 cm så måtte en tur til den lokale shop for at få taget dem, de blev afleveret og nu venter jeg de 5 – 10 dage der vil gå inden papirene er i orden så jeg kan fortsætte på min vej i det græske bureaukrati.

 

Så det er en langsommelig affære at gå igennem i forhold til danmark hvor intet af det her cirkus er nødvendigt, og håber sgu seriøst at jeg snart kan komme frem til start så jeg kan få den skide krave af og komme omkring igen uden at være nervøs for at ryge på røven. Mit besøg på hospitalet har dog fået mig til at tænke en del efter jeg har haft tid til at gennemgå besøget i ro og fred. For lægen spurgte gentagne gange efter jeg havde fået taget røntgenbillederne om jeg havde haft en ulykke eller og jeg var faldet og havde slået hoved nogle af jer nok vil sige ja til. Men jeg kan ikke efter at have gennemgået de sidste 5 år finde en årsag til den her situation, heller ikke mit styrt i Nord Thailand på min tur hvor jeg gudskelov havde styrthjelm på og efter styrtet kunne pille en skarp granit satan ud af hjelmen. Men så slog det mig at jeg jo er blevet opereret i ryggen for Scheumann der er en knogle sygdom og måske kan være årsagen til mine problemer nu og husker stadig hvad kirurgen sagde til mig efter operationen ” Det var godt du blev opereret nu for der lå knoglestumper over det hele derinde ” !

 

Hvis det er tilfældet ser det helt anderledes ud for er ikke sikker på at de er dygtige nok her til sådan en operation hvor der skal titanium og skruer ind i knoglerne, men jeg håber på det bedste men kan jo ikke lade være med at tænke !

 

Det var bare det jeg ville sige.

 

Pen.

Comments
Share
Pen i Filippinerne

Pen

There are 2 comments on this post
  1. Pen i Filippinerne
    december 28, 2019, 1:42 pm

    Dig har jeg sgu ikke været heldig med 🙂

  2. Frank Pedersen
    december 25, 2019, 7:01 pm

    aaarh…bare mig der er en klump…nu fandt jeg ud af at logge..med Finns hjælp he he

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.