13.12.2019 – Et liv i stress !

For det gik selvfølgelig ikke så nemt som jeg havde håbet da jeg tog ind til Chania for at ordne papirene til hospitalet selv om jeg var i vældigt humør da jeg tog afsted.

 

Jeg havde jo fået at vide i banken at jeg skulle have et tax number der kræves hvis man vil have en bankkonto, købe et hus, bil eller oprette internet i sit eget navn. Så jeg startede på det lokale tax office i byen jeg var nødt til at ofre en taxi på grundet afstanden, og her gik det lidt galt for nærige mig der elsker at spare og kan spotte overpris på lang afstand. For os turister eller ikke grækere betaler 5€ hver gang vi tager en taxi i Chania for en lokal tur mens de lokale betaler hvad der står på taxametret der slet ikke bliver tændt når ‘vi’ kører, så jeg brummede lidt over den vanvittige pris men havde ingen andre muligheder fordi kontoret ligge ‘langt’ væk fra centrum.

 

N.B. Her hjemme i Kissamos starter de taxametret når jeg bruger dem !

 

Nå, i rask trav luntede jeg ind på det store kontor der virkelig godt kunne bruge en kærlig hånd og stod så der og stod og gloede på alle skiltene og de mange A4 der var klistret op over det hele jeg ikke fattede en meter af da alt var på græsk, ikke et eneste engelsk ord kunne jeg spotte så var sgu lost et kort øjeblik. Der sad en masse folk og ventede på at det skulle blive deres tur alle vegne med et vred af papirer i hånden og så ud som om de vidste hvordan forretningsgangen var mens de snakkede eller nærmere halvt råbte der fik hele det store rum til at vibrere, en frygtelig larm !

 

 

Jeg fik jo ikke noget ud af at stå der og stå, så gik hen til en luge hvor en tilsyneladende flink mand småsludrede med et par kunder mens han gav dem deres papirer og nogle mønter, jeg startede selvfølgelig høfligt med at spørge om det var her jeg kunne få det famøse skatte nummer der fik ham til at glemme alt om at være flink. Du milde jeg fik verbale tæv og et nej og så ikke så meget mere på hans dårlige engelsk, humøret dalede fordi jeg ikke har nogen jeg kan trække på ud i det græske sprog så spurgte venligt hvor jeg kunne få en blanket jeg kunne udfylde der fik ham til at rejse sig fra stolen og gå !

 

Tak skal du have tænkte jeg, skal der ikke mere til her i byen ?

 

Men der var åbenbart en rest tilbage i ham af det flinke jeg havde set og grunden til at jeg valgte ham, for han vendte tilbage og smed 2 ark papirer på skranken og fik sagt at jeg skulle gå på kommunen der ville udfylde dem og kaldte på den næste kunde. Det var det første nederlag men gav ikke op fordi jeg stadig havde andre steder at besøge så gik ud på gaden og trak lidt frisk luft gennem en smøg jeg virkelig trængte til efter den omgang, fandt en taxi der kørte gennem hele byen (sådan føltes det !) inden han drejede ind på en stor p plads, stak labben frem og forlangte den horrible sum af 5€ mens han bøvsede veltilfreds.

 

Stedet her var en tro kopi hvad angår info af skatte kontoret så var igen lost og stod lidt og fintænkte og kunne pludselig høre en ældre kunde snakke engelsk til en ung pige inde bag glasruden. Hende måtte jeg have fat i tænkte jeg straks for kunne høre at hendes engelske var ret godt så ventede tålmodigt til den ældre dame fes af.

 

oznor

 

Og selvfølgelig havde mine overnaturlige evner fundet den helt rette person så åndede lettet op og skubbede stakken af papirer fra Udbetaling Danmark ind under glasruden og smilede så godt jeg kunne for den støtte krave jeg går rundt med der holder hovedet på plads og er en stor hjælp. Nå, pigen bladrede stakken af papirer igennem og fik så mit ellers høje humør til at ramme gulvet med et plask, for det viste sig at jeg slet ikke havde de papirer hun forlangte jeg ellers havde læst mig til på deres hjemmeside ikke var nødvendige.

 

Senere indrømmede hun at der hjemmeside slet ikke er opdateret der var grunden til mit forgæves besøg og gjorde alt for at hjælpe mig med at kommer over nederlag nummer 2 på en halv time. Hun forklarede grundigt hvilke papirer jeg behøvede hun var så flink at skrive ned på en lap papir og jeg røg ud af døren meget langsomt mens jeg famlede efter pakken med nerve dulmende smøger og måtte ryge to før jeg var ok igen, for hold nu kæft en stak papirer jeg skal skaffe !

 

Så for at tilfredsstile banken og hospitalet skal jeg på den her tur.

 

Jeg starter her i Kissamos med at gå på det lokale skatte konto, derefter kommunekontoret der hvis alt går vel giver mig mit AMKA nummer der kræves for at jeg må bruge hospitalet , derefter skal jeg på den lokale politistation for at få en residence permit og håber sgu at jeg har de papirer de forlanger.

 

 

Min fødselsattest er i Chania oversat til græsk og venter på post fra UD med en engelsk erklæring om min indtægt både bank og sygesikring forlanger.

 

Men gudskelov har jeg min udlejer til at hjælpe mig, hans venlighed er enorm og kan ikke takke ham nok for alle de grøntsager og frugter, ja selv vin han kommer forbi med og ikke vil høre tale om betaling for noget som helst.

 

Han kom forbi forleden og sagde at vi næste dag skulle på hospitalet hvor han havde lavet en aftale med en læge jeg blev super glad fordi der bremsede min vej ned i et dybt hul, alt tager så forbandet lang tid og der er intet jeg kan gøre ved det. Jeg er skam frisk nok men fanget af det her lort der tager for evigt, for igen måtte jeg ringe til DK og få dem til at sende et brev jeg venter på igen, men med rigtig adr !

 

Jeg måtte jo hente det sidste brev på konsulatet i Chania hvor jeg lagde mærke til den adresse de havde sendt det forrige brev til der aldrig kom frem der ser nøjagtig sådan her ud.

 

House Pater Alexandros Fantatis, Parafila Eloniou , Kissamos 734 00, GR, Greece

 

Ingen sorteringsmaskine eller person kan finde mig der forøvrigt slet ikke er nævnt i den smøre her så ringede til UD og fortalte om min mistanke den flinke dame da godt kunne se ikke var særligt smart, så jeg dikterede hvordan adressen skulle se ud, altså 4 normale linjer startende med mit navn der garanteret hjælper enormt. Og ganske rigtigt kunne jeg hente brevet en uge senere og har nu alle de papirer jeg skal bruge, Jubii…..

 

Jeg havde en aftale 17.30 på hospitalet men blev hentet af udlejer 15.30 så vi kunne handle i Lidl på vejen der har mange gode ting jeg ikke kan købe her, så jeg var glad for transporten og nød naturen på vej derind hvor jeg benovet kiggede op på de høje smukke bjerge nu med sne på toppen der kom for et par dage siden, de ligner schweiziske bjerge på en prik jeg aldrig kan få nok af at se på og takkede den regnbue jeg fik øje på et par minutter før jeg blev hentet, den startede i et træ lige neden for lejligheden jeg tog som et godt tegn.

 

Og endelig kom jeg så ind til lægen der var en kvinde i fyrrene efter at have betalt 33€ i receptionen, hun kiggede meget kort på det røntgen billede jeg havde med fra Filippinerne og forlangte så et ny taget, så ud til receptionen igen hvor jeg betalte 4€ for det og så af lange gange til røntgen afdelingen hvor jeg fik taget et par billeder af en noget sur kælling selv præsten morede sig over inden vi igen fik foretræde for lægen der skuffede mig fælt !!

 

 

For hun kunne ikke se en diskusprolaps, nej hun skulle absolut få øje på hele 2 af slagsen og forlangte på stedet en MRI scanning af ødelæggelserne jeg så må vente på at få taget til jeg har mit AMKA nummer. Hun fik også øje på noget åreforkalkning der også skal tjekkes sagde hun fordi det kan være årsagen til mit uregelmæssige hjerterytme, så jeg får travlt og starter allerede mandag hvor præsten endnu engang henter mig for en tur til det lokale skatte kontor og kommune så jeg kan få mit AMKA nummer sygesikringen skal bruge.

 

Alle de her forskellige instanser forlanger et hav af kopier, og jeg endelig nu jeg fik det sidste brev fra UD spurgte jeg præsten på vej hjem, hvor kan jeg finde en biks i Kissamos for sådan noget han svarede at jeg skulle vente til vi kom hjem. Han kørte langsomt forbi nogle butikker og sagde så, derinde kan du kopiere dine papirer jeg takkede mange gange for. For det er en butik der slet ikke har noget med papir at gøre på nogen måde og ville aldrig selv have fundet den, så det var planen at jeg skulle derop i dag men fik igen besøg af præsten der kom slæbende i regnvejret på en kopimaskine og en pakke papir jeg bare kunne bruge, magen til venlighed skal man sgu lede længe efter.

 

Så det går min tid med her i vinterkulden hvor vi i nat var nede på 11 grader, dagtimerne er omkring 13 – 17 så er sgu kommet til de kolde lande. Grækerne fryser mere end mig kan jeg se og skal lige vænne mig til at se at de allerede går med pelskrave, huer og store forede jakker. Og jeg måtte overgive mig og desværre tage pungen op af lommen for at købe nogle lange bukser, strømper og en varm hættetrøje for havde kun shorts og tshirts med mig. Men jeg var så heldig at finde en kineser butik på vejen ud til Ikea der havde de helt rigtige priser, så slap billigt og har det kun koldt i lejligheden, når jeg ikke tænder for varmen der garanteret er dyr og kun bliver tændt sidst på eftermiddagen og selvfølgelig om morgenen når jeg står op.

 

Det var bare det jeg ville sige.

 

Pen.

Comments
Share
Pen i Filippinerne

Pen

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: