';

Om mig

Jeg hedder Klaus, er 61 år og bor i Davao, Filippinerne.

Jeg har boet 10 år i Asien og forlod Danmark efter at jeg læste at man måtte tage sin førtidspension med sig, så det gjorde jeg og emigrerede til Thailand hvor jeg nåede at bo i 8 år inden jeg blev træt af landet og forsøgte mig i Cambodia hvor jeg kun var i 8 måneder inden jeg drog til Filippinerne hvor jeg nu har været i 1 1/2 år.

Jeg har altid haft lyst til at rejse og har været jorden rundt med skib 2 gange, jeg har kørt de eropæiske landeveje tynde i 30 år og har brugt mine ferier i det sydlige europa, jeg har rejst rundt i Asien og har kørt tusindvis af kilometer for at opleve, en lyst der aldrig forsvinder !

Jeg har kørt i tog gennem Java hvor jeg oplevede verdens største buddistiske tempel Borobadur og har kravlet på vulkaner både på Java og på Bali.

Har boet i et flydende bambushus og har snorklet i den Thailandske bugt samt har kørt 7.500 kilometer rundt i nord Thailand og har på intet tidspunkt mistet lysten til at rejse og opleve jeg fortsætter med indtil festen er forbi og min aske bliver hældt i havet der har min kærlighed.

Så det handler min blog om, rejser og oplevelser nu i Filippinerne der har så meget at byde på, bortset fra hvor jeg bor nu jeg kraftigt overvejer at ændre på ved at finde en ny adresse hvor jeg uhindret kan køre rundt og opleve uden at være bange for terror der har sin klamme hånd om Mindanao hvor jeg bor, så lige pludselig oplever jeg noget nyt igen 🙂

Legazpi

A progressive city by the bay with the Philippines’ most active volcano and the world’s most perfect cone on the backdrop is Legazpi City.

The capital of the Province of Albay and regional hub for Bicol Region, Legazpi City beckons everyone with its beautiful scenery, natural wonders, delectable cuisines and delicacy, and lovely people.

Daraga
Our Lady of Gate  Church of Daraga

More than its unparalleled attractions, Legazpi City also serves as gateway to the province and the region’s amazing destinations. Trek the trails of Mount Mayon; dip in the hot springs of Tiwi; rekindle the volcano’s tragic past at Cagsawa Ruins; experience adventure and the best view of the city at Lignon Hill; enjoy the sun, sea and sand of Misibis Bay; discover the unspoiled white sand beaches of Cagraray, San Miguel and Rapu Rapu; be amazed with the black sandy beaches of Bacacay; visit the province’s ancient churches and heritage buildings; enjoy the cold water of its countless waterfalls; or explore its hidden caves.

If these do not excite you, swim with the whale sharks of Donsol, see the virgin beaches and hidden treasures of Sorsogon, dive in Manta Bowl of Masbate, go wake-boarding in Naga, be mesmerized with the seascape of Caramoan Peninsula, surf in Catanduanes and Daet, or fall in love with Calaguas.

Truly, Bicol is the land of beauty and wonders, and in the middle of it all is Legazpi City, your gateway to Bicolandia!

Cagsawa Ruins
Cagsawa Ruins in Daraga

How to Get to Legazpi City

By Air
Philippine Airlines and Cebu Pacific have regular flights from Manila and Cebu to Legazpi City.

By Bus
Several bus lines connect Metro Manila to Legazpi City including Philtranco, Superlines, DLTB, Cagsawa Tours, Amihan, Isarog Line, St. Jude Transit and Goldline Tours. Fare starts at P800 and travel time is approximately 9 to 10 hours.

By Train
Philippine National Railways’ used to service Albay Province with their Bicol Express. The end terminal was in Legazpi City until the service stopped in 2006 after the line incurred damages due to typhoons. In 2011, the PNR Bicol express resumed its Bicol Express service albeit only up to Naga City, Camarines Sur. Currently, PNR service to Bicol is not operational.

Sili Ice Crem
Sili Ice Cream of First Colonial Grill!
https://www.lakwatsero.com/destinations/travel-guide-legazpi-city/#sthash.hx1z2Egn.dpbs
Pen i Filippinerne

Pen

Related posts
Leave a reply

You must be logged in to post a comment.