Kategorier
Dagbog

13.01.2010 – Så kom jeg afsted

Godmorgen Dagbog.

Min nylige internet adgang der selvfølgelig gik til Thai-Dk som det første!! viste mig af piraterne er ALLE vegne:-O

En eller nogle af dem, havde hygget sig gevaldigt i de 10 sekunder, det tog mig at lede efter Microsoft Essential Antivirus. Og det er grunden til mit fravær, men jeg er sgu ikke skræmt væk af sådan en samling bøller :-O

Nej alvor til side, min Pc var totalt bustet på de par sekunder, alt var umuligt og intet lykkedes. Så da jeg kørte forbi et skilt med Computer og CD burning :-O, tog jeg chancen, og hvorfor ikke??

Og den her fætter reddede mit liv, han rensede Pc’en for virus, og installerede noget nyt. Så til stor irritation for visse mennesker,

I’M BACK :-O

Det kostede mig 100 Bht at blive en torn i øjet på dig, men billigt ikk??

Jeg prøver alt jeg kan, men her hvor jeg er nu, er forbindelsen altså ikke så god. Jeg prøver at uploade så mange billeder som muligt, men jeg er ikke sikker på at det går godt. Men jeg skal nok huske det, hvis det her ikke går.

Så lidt forsinket kommer her Dagbogen fra d. 12.01.2010

Så kom jeg endelig afsted på min tur, fik pakket et par T- Shirt og kamera og var klar ved 8 tiden. For ligesom at falde ned på jorden!!, drejede jeg til venstre efter Hua Thanon, og tog den ’lille’ men meget mere rolige vej langs kysten, den som jeg har fortalt jer om et par gange!!

Her skal jeg lige indskyde, at jeg blev meget stolt og glad over mig selv senere. For jeg kom i tanke om at jeg havde glemt en langærmet bluse, den vendte jeg tilbage for at hente, og den hører i om senere.

Nå ,men det var en rigtig god ide , for da jeg kom til færgen var jeg i godt humør igen!! Jeg ventede kun 20 minutter før vi sejlede, så det var billigt sluppet nu jeg ikke havde tjekket afgangstiderne :-O Jeg måtte betale 185 Bht for mig og biken, billigt..

Og det blev en rigtig afslappet overfart, kun 5 passagerer og lige så mange biler. Så færgen var så godt som øde for en gangs skyld, og et kanon vejr til lige med. Og nu var det en af de langsomme færger (og dem foretrækker jeg), så turen tog omkring 2 timer, mens solen bankede ned fra en skyfri himmel oppe på soldækket, hvor jeg selvfølgelig var for at tage billeder.

Og dem er der blevet mange af, hvor er det nemt når man nu i stedet for som i gamle dage, var nødt til at få dem fremkaldt. Så jeg er rigtig slem til at skyde alt jeg ser næsten, med den oprigtige mening, at sortere dem senere :-O, men det er ikke altid jeg nænner det, så jeg har vel omkring 12 Gb med billeder!!

Jeg er nok nødt til at rette størrelsen lidt, for dagens billeder fylder 986 Mb :-O

Men hold op en brugt færge, udover at lukke al udstødning ud som i kan se, og som jeg IKKE KAN LIDE man gør, var alt slidt ned til albuerne, og nok årsagen til den langsomme overfart. Den var så langsom, at dem som sejler den, så en meget højlydt film, og fik en skraver bagefter :-O (se billede!!)

Nå, men alting har jo en ende. Så vi lagde til kaj på fastlandet og den laaaaange tur begyndte 😉

Og her tankede jeg for første gang, indtil nu har jeg tanket to gange, 75 Bht den ene gang, og 70 Bht den næste. Nu er det første gang jeg kører så langt, så jeg troede på et tidspunkt at der var noget galt, fordi jeg ikke er vant til at tanke så tit. Men jeg fik da kørt 212 kilometer i dag, så de små 4 liter jeg tankede har gjort det godt

Fra færgen til Suratthani er vejen som derhjemme, bred og røvkedelig :-O Der er selvfølgelig noget at kigge på, men det er jo tæt på en storby, så selvom man ikke kan kalde det velplejet, er det en anelse passet alligevel!!

Den vej kendte jeg fra før, men fra Suratthani og til Khao Sok er det lidt anderledes. Her følger man stadig skiltene med vej 401, her skal man holde øje med skiltene mod Phun Phin og kører mod den. Herefter bliver det nemt, for der kommer udover skiltene med vej 401, også kilometer på Takua Pa som ligger ude ved kysten, og hvor vejen drejer skarpt mod nord mod Ranong eller skarpt syd mod Phuket.

De første små 40 kilometer er som i København, hvor man kører igennem en masse forstæder. Og her syntes jeg ikke det var sjovt, det er altså osse det vilde vesten herovre!! En speciel oplevelse husker jeg bedre end andre, jeg holdt for rødt lys et eller andet sted, hvor der var 2 vognbaner i hver retning, og sad og simulerede lidt over livet. Jeg hørte godt en bil der dyttede, men nu bor jeg jo på Samui, og er Dansker ikk:-O Så det forstyrrede mig ikke, men da der efter et minuts tid, stadig stod 75 sekunder oppe i lystavlen, og han stadig dyttede, vendte jeg mig om for at se hvad det var.

Og det var en lastbil der skulle dreje til venstre, jeg havde i kampens hede glemt at man jo godt må dreje den vej selv om der er rødt lys, så jeg skyndte mig at køre helt ind til siden. Og det er jo Thailand :-O, så da chaufføren opdagede det, begyndte han at trille fremad, men den klovn drejede gudhjælpemig tværs over den anden vognbane, og drejede til højre !!

Ja Ja, jeg er måske kedelig når jeg kører her, men jeg har set så utroligt mange ulykker gennem de mange mange år jeg boede på landevejen. Og da jeg selv syntes det går vældigt her, vil jeg gerne have mange år endnu!!
Hører du Buddha ??
Nå, efter de cirka 40 kilometer fra Suratthani tynder det ud i bygninger og byer. Men Bilerne er stadig ved at varme op til det første Formel 1 løb i Marts, så man skal uanset hvor dygtig man er, ikke spille smart eller sidde og småsove her!!
Man kører stadig på vej 401, men nu har man Phuket skiltet at køre efter samtidig.

Her begynder man så småt at kunne skimte bjergene, der fortæller dig at du nærmer dig Khao Sok området. Hvis i har været på Krabi, har i set de vældig imponerende klipper vejene smyger sig igennem. Grunden til noget af min fascination stammer fra en artikel jeg læste om klipperne.

Nogle af dem på Krabi er over 400 meter høje. Men du kan , hvis du ellers gider besværet at kravle derop, finde muslingeskaller, og andet godt fra havet på toppen af dem!!!. Ifølge det jeg læste, har hele det her område i istiden, ligget under mindst 400 meter vand, derfor kan man også, som billederne fra min kanotur viser, finde hulemalerier og andre beviser på at vandet har stået så højt oppe i hulerne(det var derfor jeg tog billederne af hænderne som i har set!!), det er sgu da interessant syntes jeg 😮

Ups, nu smuttede den igen

Her er der lidt flere bjerge og sten, og jeg er fuldstændig fortabt i de sten altså. Udover at køre mellem klipper der er op til 700 meter høje og mere, kører man også i junglen. Nogle siger, ja ja, det er kokospalmer. Det er det også blandt andet, men det er sgu så flot og fremmedartet.

Jeg stoppede så mange gange, for at tage billeder undervejs, når jeg så noget jeg syntes var specielt. Men desværre var jeg nødt til at aflyse den øvelse, for tiden gik alt for stærkt. Men jeg er så forelsket i de fantastiske kontraster, bjerge i forskellige højder der halvvejs skjuler hinanden, tågedisen der driver langsomt mellem bjergene, og skovene af palmer.

Farverne der skifter til et ukendt antal nuancer på grund af lyset og arten af træer, der kun bliver afbrudt af af forskellige farver tøj, der hænger til tørre ved hytterne man kan skimte i junglen, og så har jeg slet ikke snakket om lyden af de milliarder af dyr, også her er det forskellig lyde.

pic kao sok turen til

Puha, jeg er forelsket :-O

pic

Mange af billederne er taget i farten!! Så tag det som det er ikk ?

Desværre syntes jeg at kunne se, at man rydder den oprindelige jungel for at gøre plads til det mere profitable palmeolie træ??. Ikke nok med at man gør det, man planerer man samtidig jorden, så junglen pludselig bliver afløst af kæmpemæssige helt plane ’fodboldbaner’ med endeløse rækker af nyplantede palmeolie træer. Nu er jeg tilfældigvis, udover at være tørstig en gang i mellem :-O, også utrolig glad for dyr og for naturen.

Så det var lidt en grim oplevelse, fordi det mindede så meget om hvad der sker i Indonesien. Her giver man ikke et fuck for dyrene, man har ryddet næsten 80 % af regnskoven, samt dræbt næsten alle dyrene der, kun for at plante de skide palmeolie træer, så vi kan lugte godt når vi vasker fingre eller vasker op!!

Prøv at søg på Lones aber: Næh jeg gjorde det for dig Lones aber
Hun er resultatet af pengejagten, og gør det rigtig godt trods oddsene. Har du 5 kroner for meget, skulle du tænke på hende. Please, læs om hendes næsten umulige arbejde, når du har lyst / tid, det er sgu uhyggeligt læsning, og det fortæller dig hvor meget naturen lider for vores trang til at dufte godt!!

Nå, nu er jeg jo ikke medlem af Greenpeace mere, jeg blev smidt ud fordi jeg nægtede at drikke økologisk øl :-O

Men pensionisten bruger ikke kun sin tid på at drikke sig fuld som søfolkene gør, næh du!!!!!
Så jeg fortsætter turen her :-O

Jeg har fortalt jer at jeg er ærlig mange gange snart, så bliv ikke overrasket når jeg fortæller, at jeg måtte holde inde ved en købmand, nu er jeg jo også nødt til holde formodningen om at jeg drikker som et hul i jorden ved lige!!. Den gamle ryg syntes det var ved at blive lidt anstrengende, så en pille, og en kølig blev nydt mens jeg kiggede lidt på kortet for virkningens skyld!!. Om jeg pludselig efter i så mange år at have kørt Europa tyndt er blevet evnesvag eller svagsynet kan måske diskuteres , men de her kort man køber herude.

Altså de er meget fleksible syns jeg!!

Ifølge kortet som jeg på grund af ryggen, begyndte at kigge mere og mere på, skulle jeg være forbi Khao Sok. Men for hulen da, skiltene sagde intet om kilometrene, men viste kun en pil fremad. Så jeg begyndte at svede lidt, da jeg ikke kunne hitte rede i det her. Og herovre er ’vi’ falanger ikke så sædvanlige, så der hvor jeg holdt pause, pegede nogle piger på mig og fnisede. Men ingen snakker engelsk her, så jeg var sgu på den.

Og helt ærligt, da klokken var blevet halv 5 og jeg var ved at dratte af den skide bike, holdt jeg inde ved en lille biks, og tog en stift mere. Gudskelov kunne en dreng som sad der snakke engelsk, beskeden var negativ, men alligevel positiv!!
Jeg manglede ’kun’ 35 kilometer sagde han, hold op jeg var tæt på at gå i strejke!!

Men så kom vikingen op i mig, eller osse var det den Chang jeg fik:-O der fik mig i gang. Op på biken og afsted i god fart.

På turen har jeg kørt omkring 60 – 65 kilometer i timen, men nu fik den lidt mere at leve af.

Og i løbet af ikke så længe så jeg et skilt BILLEDE Der må bremses tænkte jeg og kiggede på skiltet. Og syntes i ikke det det så godt ud??

Men nu var det ikke mig der bestemte mere, var jeg fortsat, kunne jeg lige så godt have skudt mig selv!! Så uanset prisen havde jeg sgu sagt ja…..

Men det er altså snyd, det meste af de tilbud i kan se på skiltet, findes IKKE her.

Min fantastiske skod Pc, har været så venlig at slette nogle af billederne efter de var lagt ind, så jeg har været nødt tl at tage nogle nye her tidlig næste morgen. De er så noget tågede!!

Så her sidder jeg, jeg er ikke i stand til at danse moderne i dag, men jeg lever jo :-O

Som i kan se på billederne, er det meget idyllisk beliggende. Men desværre er her fyldt med Russere og Amerikanere der drikker som et hul i jorden og snakker så forbandet højt. Og her til aften, havde de okkuperet restauranten, de havde medbragt en fucking russisk film,(undskyld mit fine franske sprog) som jeg er sikker på hele området også har hørt, og jeg snakker ikke om nydt vel!! Så når jeg har taget de sidste billeder i morgen, vil jeg forsøge at finde det sted hvor man kan bo i en bambushytte på en sø!!!

Men jeg hygger mig :-O

Men desværre har jeg store tekniske problemer med den nye miniPc, det trådløse virker ikke, billedprogrammet som jeg slet ikke kan leve foruden, er også kaput.

Så de par timer jeg var vågen efter dagens etape, blev brugt på at skrive dagens afsnit. Med de billeder jeg lægger op samtidig, er jeg sikker på i bliver tilfredse, ellers er det bare ærgerligt !!

Så undskyld på forhånd hvis der kommer klumper i Dagbogen.

Jeg har stadig problemer som i sikkert kan se, og jeg kan ikke vende billederne om af en eller anden årsag. Så hvis en
admin er vågen må han godt gøre det for min.

Annonce:

Billig Packard Bell KAV60 til salg !!!!!!!!!!!

Det var bare det jeg ville sige.

Pen

Leave a Reply