Kategorier
Dagbog

16.10.2018 – Så kom regnen endelig.

DSC_2112 (Large)

Og den kom voldsomt for et par dage siden og varede hele natten i går med enorme lyn og brag så der her til morgen er så køligt at der kræves en T-shirt, men sgu dejligt med en pause fra solen og den fugtige luft.


Men det er til at komme rundt om dagen så var en tur oppe på Jack’s Ridge der ligger oppe på et bjerg med en fantastisk udsigt over byen og havet, gudskelov var det på en hverdag hvor jeg næsten var der alene så jeg kunne nyde den sværdfisk steak jeg havde bestilt med salat og grøntsager. Men desværre var grøntsagerne så salte at de ikke var til at spise og salaten bestod af kinakål og gulerødder der var så gamle at de snildt ville kunne få udbetalt pension, så der var kun fisken og de par meget små stykker kartoffel at spise der gik okay og fandt ud af at en sværdfisk ikke smager anderledes end andre fisk og spild af penge bare fordi den hedder sværdfisk !

20181010_114926 (Large)
Jeg har før skrevet at jeg ikke kan lide maden her der skyldes et overforbrug af både salt og sukker der er ekstremt og som flere filippinere jeg har snakket med heller ikke bryder sig om, så det er altså ikke fordi jeg er sær.

20181010_115011 (Large)
Udsigten og den friske luft var dog fantastisk og nød også den relative stilhed deroppe i et stykke tid indtil tjenerne begyndte at kigge på mig i forsøget på at få mig til at købe noget jeg dog ikke havde planer om, så det gik mod en Cignal butik for at få fikset min tv boks der kun havde 10 kanaler imod de 115 jeg er vant til. Det gik selvfølgelig ikke som det skulle og måtte finde en anden butik hvor folk vidste hvad de lavede i modsætning til den første biks hvor de ansatte var totalt blanke, der var slet ingen hjemme hvis i forstår !

20181010_121410 (Large)
Nå, alt gik op i en højere enhed til sidst og en gut fik ordnet boksen så jeg kunne komme videre, for jeg havde planlagt at jeg på vej hjem skulle bestille et telt til indkørslen så knallerterne kan stå i tørvejr. En af mine naboer har et rigtig godt telt på 5 x 2.5 m der passer lige til min indkørsel så spurgte ham hvor han havde købt det og hvad det kostede så vidste hvor jeg skulle køre hen og fandt da også stedet og fik snakket med gutten der ejede biksen. Men på underlig vis var prisen steget fra 13.800 P til 25.000 P og han var ikke til at hugge eller stikke i så forsvandt lige så hurtigt som jeg var kommet, det er prisen nogle steder for at være hvid der irriterer mig enormt og chokerer naboerne når de hører om det der undskylder på vegne af resten af Filippinerne 🙂

20181010_115006 (Large)
Og så gik det jo ikke anderledes end at jeg pludselig havde brugt mine 100 Gb jeg har at gøre godt med på en måned i min internet pakke, jeg har prøvet det før hvor jeg får en advarsel om at jeg nu har brugt 70 % af mit forbrug og kan geare ned for downloads, den mulighed fik jeg ikke denne gang og troede at det var problemer med nettet der sker en gang imellem og tog det roligt. Men det skulle jeg ikke havde gjort fandt jeg ud af da det skete fredag og det lokale kontor har lukket lørdag og søndag, men man kan købe nogle Gb via telefon hvor man skal taste en masse information ind der drillede, for en maskine sagde konstant til mig at jeg skulle indtaste en 11 cifret telefonnummer jeg ikke havde. Så jeg måtte bruge hotspot og så køre ind til kontoret mandag morgen hvor en smilende dame fortalte mig som en selvfølge at jeg da skulle taste 0 før nummeret der ikke står nogle steder på den eneste regning jeg har fra dem !

Den form for ‘logik’ har jeg det svært med og forstår ikke hvorfor de ikke kan sætte det 0 ind på regningerne så man ved hvad man skal taste, jeg forstår heller ikke hvorfor de ikke sender mig en regning så jeg ved hvad jeg skal betale de heller ikke kunne finde ud af i Butuan hvor jeg i 5 måneder måtte køre ind på kontoret for at betale og klage over de manglende regninger der ville gøre det lettere at betale, så jeg overfører bare et beløb og håber det er nok så jeg ikke bliver lukket ned.

Nå jeg skal have et bad så mine tæer ikke lugter alt for meget når de skal inspiceres af hende pigen der kommer her til formiddag hvor jeg håber hun ikke graver for dybt, for jeg har dælme haft ondt i tæerne der minder om fantom smerter fordi tæerne åbenbart savner de borende negle, men omvendt er det sgu rart at have ro i tæerne på samme tid 😉

Pen.

2 kommentarer til “16.10.2018 – Så kom regnen endelig.”

Flot udsigts spot du fandt der 🙂
ja det er noget pis at når de ser en med en anden farve vil de ha dobbelt priser…
håber fusserne snart bliver gode igen !!

Ja det er fedt der og skal nok slæbe dig derop når du kommer, jeg har hørt der skulle være et sted til med lige så fed udsigt men mod Mount Apo jeg vil forsøge at finde for er helt fjollet med bjerge nu vi ikke har så mange hjemme 😉

Jo tak, hun kom godt nok 3 timer for sent men gav den gas og sagde at den højre storetå skulle være okay om en måned jeg glæder mig til, den venstre storetå hun gravede lystigt i der fik mig til at sige agai der betyder noget i retning af av eller nu gør det altså pisse ondt skal have længere tid sagde hun, så der skal findes tomme flasker og plastik med de høje priser hun holder sig.

Tænk sig at forlange 70 P (8.37 Kr) for pedicure og 80 P (9.56 Kr) for manicure der får mig til at tænke over fremtiden og er sgu bange for at jeg ikke har råd til at bo her i landet med de priser, fandme uhyggeligt du 🙁

Leave a Reply