Kategorier
Dagbog

01.10.2018 – En tur ned af memory lane med 180 km i timen !

Vi mistede søndag Danmarks største troubadour, sangskriver, musiker og spillemand Kim Larsen der sgu tog kegler af en eller anden grund måske fordi jeg bor så langt væk og savner den danske kultur, så jeg havde en dag hvor jeg var alvorligt ked af det og havde tårer i øjnene mens jeg pinte mig selv ved at lytte og se ham synge nogle af hans fantastiske sange på Youtube.


Gasolin var starten på en epoke i Dansk musikhistorie hvor ingen tidligere havde haft succes med at samle så mange til deres koncerter, de udfyldte et hul i musik universet hvor Danskerne trængte til lige netop det Gasolin kunne byde på og festede igennem og købte Lp plader som aldrig før og en æra startede for Kim Larsen der brutalt blev afbrudt søndag morgen.

Jeg blev revet tilbage til min ungdom hvor hans plader var selv foreskrevet til fødselsdagene, bryllup, festerne, byturene og til hverdag hvor hans tekster gjorde mening med hans så geniale stikpiller, åbenbaringer og fortællinger og kan stadig i glimt huske hvordan vi skrålede til hans sange til langt ud på natten indtil naboen blev træt af os og bankede på væggen. Dengang der fandtes kassettebånd og jeg kørte lastbil blev tiden forsøgt gjort lettere ved at lytte til ham på de lange ture og havde ham altid med, ja selv da jeg engang i firserne mente at familien skulle til Spanien med Spies fik vi ved en tilfældighed købt billet til en afgang hvor Kim og bandet også var med.

Nu min søn tilfældigvis også hedder Kim Larsen mente jeg det var min pligt at få en autograf vi da også fik på et postkort man fik dengang med et billede af en Spies flyver på forsiden (det postkort er desværre blevet væk !), bandet sad og hyggede igennem med smøger og øl der var tilladt i de gode gamle dage, så stilen var lagt nu de skulle ned og spille en koncert for os danskere vi fik gratis billet til.

Det var så vidt jeg husker et blandet arrangement hvor vi blev pint med flamenco og noget andet lort mens vi fyldte os med gratis mad og drikke mens vi ventede på det vi var kommet for. Salen gik amok da gavflaben kom ind med en smøg i munden og gav den gas der fik salen til at vælte, men helt galt gik det da han sang sin nye sang ‘Så vender vi kajakken’ der fik stedet til at eksplodere af glæde fra alle danskerne der selvfølgelig nu det var gratis, havde forsynet sig lystigt nu sangriaen var gratis, hold kaje der var gang i bussen på vej tilbage til hotellet hvor en dansker fik overtalt chaufføren til at spille det kassettebånd han havde medbragt selvfølgelig med Kim Larsen 🙂

Senere i mit liv hvor jeg ikke var gift eller forlovet har jeg set ham i en uendelighed af gange over hele Danmark til koncerter og festivaler, har sovet i telte der blev oversvømmet, sovet på fremmede menneskers sofaer, sovet på bænke på togstationer fordi det sidste tog var kørt, kørt for langt med tog og busser fordi jeg var faldet i søvn, puha det var nogle gange ikke nemt at være glad for musik, men det var det hele værd og ville gøre det igen til enhver tid !

Det er ikke en vanlig Dagbog men havde lyst til at fortælle om mit kendskab og savn til en Dansk musiker vi har mistet der aldrig vil blive overgået, ingen har den baggrund der skal til for at på nogen måde blot komme på linje med ham, ingen har den opvækst, holdninger og meninger der skal til for at skrive de tekster der har fanget os i så mange år, så en ung musikers opvækst med playstation eller en 45 knallert er ikke nok til at erstatte Kim Larsen der gør tabet endnu større velvidende at en del af Danmark er gået tabt !

Danmarks musiske kendetegn er tabt for evigt. Ikke kun for mig og de millioner af danskere der husker og elsker hans musik og sørger som mig, Danmark vil aldrig blive det samme musikmæssigt.

Det er ikke kun os gamle der har fulgt ham siden start der kender hans sange og sørger og allerede savner, se blot videoerne hvor alle som én skråler med på hans sange, selv børn kan synge med på hans sange der fortæller hvor stor indflydelse han har haft i Danmark.

Kim Larsen er en del at Danmarkshistorien i nyere tid der nu er forsvundet, han var ydmyg der ikke opførte sig ikke som den superstjerne han i virkeligheden var, utroligt beundringsværdigt og tankevækkende !

Hvil i fred.

Pen.

Leave a Reply