Kategorier
Dagbog

27.09.2018 – over 1000 klik på Dagbogen :) :)

20180926_132315 (Large)

Det skal i dælme have tak for alle jer der gider læse om mine forviklinger, kedelige oplysninger om priser – opture – køreture og nedture, det giver sgu et boost 🙂

Så her kommer lige en ny udgave af Dagbogen i dagens anledning……………

Som jeg skrev i går håbede jeg oprigtigt på at sove længe så jeg kan komme ud af den dumme vane med at vågne klokken 4 og endda tidligere, men det skete selvfølgelig ikke fordi jeg faldt i søvn i min stol klokken 19.30 hvor jeg prøvede at holde mig vågen ved at se en film der åbenbart ikke virkede. Så uden at vide hvad klokken var vidste jeg at det her sgu var for dumt da jeg kunne se stjerner på nattehimlen da jeg lindede på gardinet og brugte et par irriterende timer på at rotere som en grillkylling inden jeg vist fik et par timer og stod op 06.30 godt irriteret.

Jeg fik ordnet det jeg skulle og gik i gang med at feje uden for mit hus nu jeg havde en sæk til affaldet, men bedst som jeg gik der i mine egne tanker med pisse ondt i ryggen over de gymnastiske øvelser jeg bestemt ikke mener hører en 60 årig til, hørte jeg et eller andet og vendte mig om og så naboen Jun jeg tit snakker med. Jeg havde ikke snakket med ham i over en uge tror jeg og var ikke klar over om han var blevet inddraget i min krig med min anden nabo hvis 3 små pisse irriterende hunde gøer fra 05.30 til omkring 21.00 jeg bad ham om at gøre noget ved på høflig dansk måde ved simpelthen at sige til ham at han skulle lukke røven på de dyr så vi andre kunne få lidt fred 🙂

Det blev han selvfølgelig ikke begejstret over fordi man her ikke direkte fortæller hvad problemet er men går i store cirkler uden om problemet jeg er klar over men ikke gider bruge tid på, han blev kamp rød i hovedet fordi han stod og snakkede ude på vejen med andre naboer til trods for at de skide hunde gøede så højt at han næsten måtte råbe til de andre naboer, så han tabte ansigt jeg vil skide på, nok er sgu nok. Så nu binder han hundene til tomme huse i området og tror problemerne er løst han slet ikke har ret i, for små hunde gør fandme så skingrende højt og larmende at alle på vejen stadig kan høre dem og overvejer at klage til områdets ejer !!

Nå jeg kom væk fra Jun der usædvanligt langsomt og forsigtigt nærmede sig der stammende begyndte at fortælle en masse det tog lidt tid at sætte sammen på grund af hans engelsk der ikke er for godt !

Men jeg kom frem til efter noget tid at det drejede sig om hans barnebarn der var blevet dræbt af nogle unge mennesker til en fiesta, pigebarnet var 6 år gammelt og blev brutalt bundet med ledninger og slæbt ind i junglen og begravet af 3 unge mænd sidst i tyverne der havde taget kokain og speed og var helt væk, som i kan læse i artiklen ved man endnu ikke om hun er blevet voldtaget inden hun blev dræbt men er så forfærdeligt og har så forbandet ondt af Jun og vidste slet ikke hvad jeg skulle sige udover at jeg havde meget ondt af ham og hans kone og selvfølgelig forældrene til det stakkels barn.

Og ikke på grund af det her støtter jeg hvilket jeg har gjort længe også inden jeg flyttede til Filippinerne, Duterte der simpelthen skyder misbrugerne der er dyriske og ekstrem voldelige der er så svært at genkende fra hjemme hvor man måske kender en gut der tager et eller andet og har en god fest og længere er den ikke, men herude hvor kulturen er en helt anden forvandler de sig til dyr der ikke kan styre sig selv og begår frygtelige forbrydelser, til jer med kendskab til Thailand og deres problemer med Yaba ved hvad jeg snakker om, det lort tager ganske enkelt forstanden fra dem !

Det bedste og positive ved hans fortælling selv om den er tragisk er følgende !

Jun’s kone der er meget stærk og familiens matriark var selvfølgelig i front da de kom til politistationen da de 3 unge mænd var blevet fanget, Jun kender godt ordsproget øje for øje og tand for tand der er meget stærkt her og fortalte mig følgende.

Politiet spurgte os hvad vi ville gøre ved det (sådan er det her hvor man bliver spurgt om man vil anklage dem og så videre ), hans kone stak en hånd med 4 synlige fingre frem og sagde at de anklagede ville få et trip om 4 dage der er i dag, længere ville de ikke leve fortalte Jun med et sørgende smil, de dør i morgen men jeg får aldrig mit barnebarn igen !!

https://www.sunstar.com.ph/article/1765814/Davao/Local-News/Missing-child-found-dead

Det er sgu noget pis at starte dagen med så var ikke i top humør da jeg kørte og måske derfor dagen gik som den gik !

Trafikken var også i dag selvom jeg kørte i stik modsatte retning totalt umulig, denne gang kørte jeg på hovedvejen hvor der er meget tung trafik og mange uheld i bakkerne hvor de store lastbiler med små motorer i mine øjne puster og virkelig kæmper en kamp for at komme op samtidigt med at de på vej ned ikke bruger bremserne så forfærdeligt meget. Jeg har set mange lastbiler ligge ned, væltet med deres last ud over alle vejbanerne af den grund, får de en lastbil at køre i, laster de den til toppen uden at tænker mere over det og har sgu set mange skræmmende tilfælde hvor forhjulene dårligt rører vejbanen, så det var et mas men måske på grund af mødet med Jun mere irriterende end sædvanligt !

20180926_114940 (Large)

Men jeg havde jo en opgave der gik ud på at finde bolte til den nye nummerplade så måtte afsted uanset hvad, og afsted det gik dog langsomt og brugte 1 1/2 time på at køre 42 kilometer i et meget beskidt og støvet miljø inden jeg opgav ikke specielt motiveret. Jeg fandt en lille biks i vejkanten hvor jeg købte en vand og jeg begyndte at bygge sandslotte af alt det møg og sand jeg havde i hovedet mens jeg kiggede nysgerrigt på trafikken men især lastbilerne jeg jo har lidt kendskab til. Der kører tusindvis af gamle udslidte amerikanske lastbiler rundt her der efter + 20 år på vejene i amerika får en ny chance her, der er alle de modeller og årgange i kan tænke jer og tog et billede af den gamle Interkontinental her på billedet der parkerede for at også købe vand, gammelt lort men charmerende i mine øjne !

20180926_132315 (Large)

Jeg havde fundet en plads i skyggen hvor jeg drak min vand og var endelig kommet ned i graderne og begyndte på turen ind til byen hvor jeg ville finde det jeg søgte og fandt det dælme osse i en lille biks hvor en sød smilende pige ekspederede mig inden jeg tog en beslutning om at tjekke Santa Ana Pier ud hvor der ifølge avisen var sket revolutionerende ændringer til det bedre jeg dog ikke kunne finde da jeg gik en tur ud på molen hvor jeg gemte mig bag en gammel lygtepæl og røg en smøg der jo er forbudt. Stanken fra det muslimske fiskersamfund der ligger klods op af var forfærdelig, vand der strømmede ud derfra fyldt med affald og andre spændende ting, hold kæft det er sørgeligt at opleve og kom hurtigt videre efter et par kølige sodavand.

20180926_122855 (Large)

Once in a lifetime skete selvfølgelig også for mig da knallerten pludselig stoppede, okay tankmåleren blinkede og sagde jeg skulle besøge en tankstation men kan jo køre 40 kilometer på en liter så tænkte ikke for meget over det indtil jeg på en bro gik i stå der er forbudt og fik lidt travlt med at få knallerten væk fra kørebanen inden jeg blev bustet der lykkedes med lidt mas. Først prøvede jeg at få en lokal til at hjælpe mig der gik op i hat og briller, de snakker måske engelsk men har altså ikke den udvidede studentereksamen der er meget tydelig så endte med at jeg fik en taxi til at køre mig til en tank hvor jeg købte en liter benzin og endelig fik gang i dyret og kom væk og hjemad jeg længtes enormt efter, jeg ønskede at afslutte den lortedag det havde været og drikke en kølig uanset tidspunkt !

Og endelig kunne jeg stille knallerten og puste ud efter en 5 timers køretur der ikke gik som planlagt, men jeg havde da fået bolte og et horn der larmer mere end det der følger med knallerten der skal monteres i dag der vist er meget fornuftigt, for kender i det engelske udtryk “caught red handed” ?

20180926_151032 (Large)

De er røde de er hvide, nej gu er de ej hvide, de er pisse ømme og monster solbrændte 🙁

Pen.

N.B. Jeg snakker meget om trafikken her der er en god grund til som i kan læse om her i linket, nu snakker man om at lære købere af knallerter at køre den også hvilket et kørekort ikke kræver !

“I was told na, correct me if I’m wrong, but there are 100,000 motorcycles sold in a year in Davao City alone,”

https://www.sunstar.com.ph/article/1766153/Davao/Local-News/Regulation-of-motorcycle-purchases-eyed

2 kommentarer til “27.09.2018 – over 1000 klik på Dagbogen :) :)”

Ja den var sgu ikke så nem at bare glemme igen og tænker meget over den, hvad fanden går der galt for folk ?

Bare vent til det bliver din tur til at køre i timevis, så skal vi se hvor smarte vi så er unge mand, men begge hænder er hævede men gør ikke ondt og forstår ikke hvorfor det er sket efter alle de mange ture jeg har kørt, aldrig sket før og må hellere finde et par dame handsker 😉

Hold nu kæft en grim oplevelse…Sender mange tanker til de pårørende..suk..trist folk bruger den slags lort og går amok .. den hugged sq hårdt i hjertet den artikel..
Aiiii du har jo fået en indianer hånd og hører nu til de røde 🙂 det er jo luxus med sådan et par røde “signalskilte” når du kører scooter..så kan folk da se dig når du rækker hånden ud 🙂

Leave a Reply