';

Om mig

Jeg hedder Klaus, er 61 år og bor i Davao, Filippinerne.

Jeg har boet 10 år i Asien og forlod Danmark efter at jeg læste at man måtte tage sin førtidspension med sig, så det gjorde jeg og emigrerede til Thailand hvor jeg nåede at bo i 8 år inden jeg blev træt af landet og forsøgte mig i Cambodia hvor jeg kun var i 8 måneder inden jeg drog til Filippinerne hvor jeg nu har været i 1 1/2 år.

Jeg har altid haft lyst til at rejse og har været jorden rundt med skib 2 gange, jeg har kørt de eropæiske landeveje tynde i 30 år og har brugt mine ferier i det sydlige europa, jeg har rejst rundt i Asien og har kørt tusindvis af kilometer for at opleve, en lyst der aldrig forsvinder !

Jeg har kørt i tog gennem Java hvor jeg oplevede verdens største buddistiske tempel Borobadur og har kravlet på vulkaner både på Java og på Bali.

Har boet i et flydende bambushus og har snorklet i den Thailandske bugt samt har kørt 7.500 kilometer rundt i nord Thailand og har på intet tidspunkt mistet lysten til at rejse og opleve jeg fortsætter med indtil festen er forbi og min aske bliver hældt i havet der har min kærlighed.

Så det handler min blog om, rejser og oplevelser nu i Filippinerne der har så meget at byde på, bortset fra hvor jeg bor nu jeg kraftigt overvejer at ændre på ved at finde en ny adresse hvor jeg uhindret kan køre rundt og opleve uden at være bange for terror der har sin klamme hånd om Mindanao hvor jeg bor, så lige pludselig oplever jeg noget nyt igen 🙂

 

20180904_144207

Med at få køleskabet ind da gutterne kom med det til aftalt tid, bagdørene blev åbnet og en enorm papkasse der indeholdt skabet stod der og så skræmmende ud og så på ingen måde ud til at kunne komme ind i huset.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skabet vejer 124 kilo der ikke så ud til at bekymre de 3 gutter der fik det ned på jorden inden de begyndte at tvivle på hoveddørens bredde og begyndte at kravle rundt hvor de lavede afstandsbedømmelse med hænder og fødder indtil jeg hentede mit målebånd der ligesom gjorde det lidt nemmere at beregne afstandene de havde brug for, de har trods alt ikke samme skostørrelse der forvirrede dem lidt.

 

20180904_144650 (1)

 

Så vi kom frem til at netdøren skulle tages af hvorefter første forsøg blev gjort der hurtigt endte da selve hoveddøren nu var et problem, så mere værktøj blev hentet og de fik også denne dør skruet af uden brok eller problemer og skabet kom endelig ind i sit nye hjem og blev stillet op ad væggen hvor det så endnu mere voldsomt ud. Det hele blev skuet på plads igen og leveringen var hurtigt overstået, ja selv pap og flamingo tog de med sig der bestemt ikke er normalt, smækkede dørene i og var på vej ind i førerhuset da jeg stoppede dem og gav dem 100 Peso (12Kr) hver for deres hårde arbejde. Jeg er ikke vant til at folk her bare gør deres arbejde uden først at brokke sig og kræve lommepenge så synes det var helt fair at give dem en mønt og var vældig tilfreds med det hele 🙂

 

20180904_144722 (1)

https://photos.app.goo.gl/BNLUwPY5yfk2hPkC7

 

Men er du gal et stort arbejde der ventede mig, det ’gamle’ køleskab kørte stadig og skulle tømmes og flyttes i den lille stue der lignede dagen efter en studenter fest fordi jeg måtte flytte rundt på det hele for at få plads til ombytningen, så efter ordre fra højeste sted blev en kølig knappet op og jeg gik i gang 😉

 

Det blev en lang dag og aften hvor jeg også måtte skrue en køkkenhylde ned inden jeg kunne skubbe det nye skab på plads og med gevaldigt ondt i ryggen sætte mig pustende ned og tænke over næste dag der stod på rengøring af det gamle skab der i bar skræk fik mig til at nappe en kølig mere og se Ocean 8 der blev en rigtig god oplevelse, den skulle i tage og se !

 

https://www.imdb.com/title/tt5164214/

 

Men endelig efter nogle hektiske dage er køleskabet fyldt op, det gamle rengjort og sat til salg og mangler nu kun en hovedrengøring jeg ellers lige havde gjort så her igen er pænt og rent inden det måske skal svines til igen !

 

For jeg begyndte pludselig at kunne høre en lyd når det regnede fra loftet der lød som en tappen, det er taget der er utæt så det drypper ned på loftet der på ingen tid har lavet to pænt store plamager, så skal have fat i udlejer så det kan fikses inden sofaen der står lige under bliver ødelagt. Regnen jeg havde regnet med kom hver aften efter en uge med faste tidspunkter udeblev og må igen vande mine blomster der er heldigt nu taget har valgt at blive utæt, så altså ikke så alvorlig regntid her men ved selvfølgelig ikke om den kommer med 100 kilometer i timen en dag jeg meget selvmodsigende håber på.

 

For holdet i nakken der gjorde at jeg ikke kunne bøje eller dreje hovedet er skyld i at jeg ikke har fået fikset den stationære computer endnu for skal helt ned på gulvet og hive ledninger ud og måske harddisk, så en regnvejrsdag eller 2 ville ikke være af vejen 😉

 

Og jeg har stadig ikke fundet et korset på grund af nakken hvor jeg blev så meget indendørs at naboerne da jeg endelig kom uden for døren hurtigt kom og spurgte om jeg var okay, så det er da positivt 🙂 🙂

 

Nå jeg skal ind til byen og finde et hotel til Gary der kommer i næste uge fra Cambodia inden han flyver hjem til Melbourne, han kommer på sniger tur for at se om Filippinerne er bedre end Cambodia hvor han er kommet i mange år og hvor tingene har ændret sig markant for udlændinge !

 

På grund af invasionen af Kinesere der har indtaget og overtaget Shitville, også kaldet Sihanoukville, har udlændingene valgt, andre tvunget, at flytte til Kampot der samtidig har taget kriminaliteten med sig der gør at det ikke ser for godt ud for Kampot hvor gaderøverier og indbrud er steget voldsomt ifølge mine venner og aviserne der fortæller om kartel lignende bander der har betydet at Cambodia’s National politi har oprettet en specialstyrke der skal dæmme op for de stigende forbrydelser i provinsen udført af kinesere, så det er altså ikke kun penge de kom med og har sgu ondt af mine venner der stadig bor der 🙁

 

God weekend til jer 😉

 

Pen.

Pen i Filippinerne

Pen

Related posts
Leave a reply

You must be logged in to post a comment.