Kategorier
Dagbog

25.08.2018 – Sikke en uge !

20180821_080932 (Large)

Efter et par uger med snot og feber var de første par dage ude i samfundet igen ikke særligt sjove, min første rigtige tur efter mad gik sådan set godt bortset fra at alle i supermarkedet gik og snøftede og nøs der fik mig ned med nakken et par dage inden jeg slap af med snotten igen og kunne erklære mig for rask igen 🙂

Det skulle fejres da humøret samtidigt var højt og haven langsomt endelig så ud som jeg gerne ville have det og var så glad at jeg spurgte havemanden om han kendte en der kunne lægge cement i indkørslen selv om jeg havde et tilbud fra flise gutten på 5.000 Peso (600.00 Kr), jo det gjorde han nok sagde han og fik fat i en gut der kom og så klog ud inden han gav et tilbud på 6000 Peso (722.00 Kr).

Det er for meget sagde jeg og fortalte jeg havde et tilbud på 4.000 Peso fra flise gutten havemanden selv havde snakket med og sagde jeg ville få fat i ham igen, nej vi gør det for 4.000 P sagde de og ville slå igang et par dage senere der jo var helt fint med mig nu jeg havde sparet 1.000 Peso (120 Kr).

Nu har folk her ingen penge så blev slet ikke overrasket over at blive afkrævet penge til materialer da de dukkede op et par dage senere der var 5 stk 40 kg sække cement og 1 1/2 meter grus der i virkeligheden er siet ganske almindeligt jord !!

Så jeg gav dem 2000 Peso og de kørte afsted og vendte tilbage en halv time senere med en lille lastbil og begyndte så på arbejdet, jeg er jo nysgerrig og brugte lidt tid på at se hvor elendigt arbejdet var mens jeg undrede mig over at der ikke sker flere sammenstyrtninger end der gør når de bruger ganske almindelig jord og ikke sand når de blander cement, men det er det samme jeg så i Thailand og kan kun have ondt af folk når jorden de bruger i cementen begynder at forsvinde !

20180821_091603

Nå, jeg gad ikke bruge hele dagen på at se på dem blande cement så besluttede mig for at køre en tur og gav havemanden de sidste 2000 Peso inden jeg kørte nu jeg ikke vidste hvor lang tid det ville tage men nåede kun at fortælle ham at nu havde jeg betalt hvad vi havde aftalt inden der opstod panik på byggepladsen. For han kiggede skiftevis på mig og pengene, lignede på en prik Miquel fra badehotellet i ansigtet og begyndte så på en forklaring om at de 4000 Peso var + materialer jeg slet ikke ville høre på, hør her sagde jeg, hvis du vil have flere penge er prisen jo mere end de 4000 Peso vi aftalte ikke ?

Men der var ikke så meget der fes igennem og jeg forlod dem og kørte min vej irriteret over at de bare fordi jeg er hvid, forsøger at stjæle mine penge ved at hæve priserne helt vildt. Arbejdet der tog dem under 4 timer gav dem begge 4 dages løn der er meget jeg godt var klar over og indforstået med, men at yderligere give dem 3 dages løn hver oven i hatten er slet ikke noget der eksisterer i min verden og kan altså ikke lade sig gøre !
Så jeg hyggede mig på min indkøbstur og fik købt noget godt kød men glemte desværre ost inden jeg kørte hjem igen spændt på om de havde forladt området. De var færdige og langt væk og kunne se at de ikke var så tilfredse og havde sjusket med arbejdet jeg blev lidt ked af, men nu er der i det mindste cement og kan begynde at spekulere på om jeg skal købe et telt til knallerten, eller rettere sagt knallerterne for skal opbevare Macca’s knallert og måske også Frank’s, men mere om det senere 😉

20180821_090718 (Large)
Jeg var blevet lovet af havemanden at affaldet ville blive hentet dagen efter men så ham ikke igen, der blev fejet meget tidligt om morgenen så jeg ikke kunne snakke med ham men fangede hans kone 2 dage efter klokken 5 morgen hvor jeg fortalte hende at de ikke skulle passe huset mere for kunne godt regne ud at han var fornærmet og ikke havde tænkt sig at gøre arbejdet færdigt ude på vejen hvor han skulle lægge sten, men det er hans problem og ikke mit for har som en del af aftalen fået sat de små blomster gratis jeg glæder mig over hver dag.

Det blev endelig fredag hvor der bliver samlet affald og skrald hvor jeg som sædvanligt mod betaling kan slippe af med jord og lignende jeg så frem til, for gutterne smiler altid når de ser et par 100 Peso sedler (24 Kr) de deler mellem sig (de er 4 gutter). Jeg hørte lastbilen nærme sig og gik forberedt ud med 300 Peso denne gang for havde nok 1 meter jord, en masse sække og nogle store sten de må slæbe op på ladet uden nogen form for hjælp så havde det helt fint med pengene. Men så var det ligesom at jeg forstod at havemanden og gutten der hjalp med cementen havde beklaget sig over at jeg havde taget sommerhuset og sportsvognen fra dem !

Den mindst begavede af gutterne der normalt ikke kan meget mere end at grine og hive op i bukserne var nu pludselig blevet meget klog og brugte lang tid på at måle affaldsbunken op og viste fem fingre da jeg spurgte hvor meget det ville koste mig, de 3 andre var også imod mig kunne jeg se på deres ansigter og smilede slet ikke som normalt, så de havde rottet sig sammen for at straffe det dumme hvide svin og forlangte en vild overpris.

20180821_091553 (Large)
Da alt det her fik samlet sig i tankerne fik jeg en god ide og sagde smilende ja til røveriet men grinede indvendigt mens jeg så på hvordan gutterne svedende fik langet alt den tunge jord og sten op på lastbilen og endda sluttede af med at spørge om de skulle spule indkørslen for mig, nej tak svarede jeg smilende, det skal jeg nok gøre.

Og så var det lige at glansnummeret kom fra min side hvis jeg selv skal sige det, for jeg hev penge op af lommen og sagde at i stedet for de 500 Peso ville jeg give dem 200 Peso hver, altså 800 Peso (96 Kr) i det hele og smilede mens jeg betalte de målløse men nu meget smilende gutter.

De aner slet hvorfor jeg gav dem mere end forlangt og kan nok ikke gennemskue min plan der nu har forvandlet det nærige hvide røvhul til en flink fyr der belønner deres hårde arbejde og smiler mens han betaler 🙂 🙂

Så havemandens jamren mærker jeg nok ikke mere til nu !!

Således i strålende humør brugte jeg et par timer på at spule indkørslen og vejen for alt det jord der havde flydt i næsten en uge der havde pint mig og kunne glad men med et forbandet av i ryggen rulle vandslangen sammen og tage et billede af resultatet, hente vasketøj, købe en flaske rom der skulle bruges som smertestillende og for at fejre at jeg nu endelig efter 3 uger med jord og sten alle vegne i haven nu endelig har den flotte have jeg ønskede mig, der er ikke et øje tørt 😉

20180824_144114 (Large)

Nu må i ikke tro at jeg er et nærigt røvhul der prøver at betale så lidt som muligt, men som i Thailand findes der folk der bare ikke kan få nok der hører til et folkefærd jeg ikke belønner på nogen som helst måde, men giver gerne drikkepenge til dem der fortjener det og dem der ikke forsøger at stjæle mine penge !

Udover det her har jeg fræset rundt for at finde et nyt korset fordi det jeg har giver efter der er meget normalt ved dagligt brug, men det er sgu noget af en opgave der ikke er lykkes endnu selvom jeg meget mod min vilje har måtte se på så mange smukke sygeplejersker på de hospitaler jeg også har prøvet, hold op jeg kunne bruge timer de steder 🙂 🙂

Og monsunen er endelig kommet her til øen med daglige aften byger og overskyet i dagtimerne i modsætning til hovedøen Luzon hvor Manila ligger der fik så meget vand at 60.000 mennesker måtte evakueres, efter hvad naboen fortæller kommer der normalt ikke så meget vand her da vi ligger tæt på Mount Apo der dirigerer vandet udenom gudskelov, men der kommer dog så meget at ethvert forsøg på at høre lyden fra Tv’et mislykkes på grund af de skide bliktage der larmer enormt meget, så jeg skal se om jeg kan finde nogle hørebøffer da bygerne kommer ved 8 tiden der er for tidligt at gå til køjs, ja der er mange problemer i paradis 😉

Pen.

2 kommentarer til “25.08.2018 – Sikke en uge !”

Det lykkes sikkert men langsomt og godt nu regntiden er kommet så vandet kan løbe væk i stedet for at sive ned i jorden, det bedste ved det hele er at den fæle stank af kloak næsten er væk, skide godt når man står og laver mad 😉

Og sørme om ikke havemanden kom i går og ville gøre arbejdet færdigt med stenene 🙂 🙂

Fedt at læse det ruller nede hos dig 🙂 med fin ny have og indkørsel ..
hihihi de frække skraldemænd blev nok slemt forskrækket og undre sig nok stadig ..
tak for den gode beretning 🙂

Leave a Reply