08.08.2018 Stadig snottet og syg 🙁

Føj for den lede jeg røg på røven med snot og feber, der fredag fik mig til at købe noget penicillin så jeg kunne få noget luft fra de hårdt prøvede lunger der sgu ikke havde det for godt, så det går langsomt fremad og håber snart at blive rask igen !

For jeg skal derop igen så jeg kan se hvad der er deroppe og ikke mindst og noget der har hygget mig siden jeg var der til trods for min svære sygdom ;), jeg skal super nyde de gratis 11 kilometer ned af bjerget hvor motoren ikke behøver være startet. Kan i forestille jer den fantastiske tilstand at endelig opleve noget helt gratis, for hulen det er skønt endelig at opleve sådan noget jeg nok tager et par gange bare for det gratis aspekt i det 🙂

Eden ligger 807. 72 meter over havets overflade og er en del af Mount Apo der rejser sig 2.954 meter over havet, er Filippinernes højeste bjerg og aktive vulkan der dog ikke gør så meget væsen af sig, det er samtidig min nabo jeg kan se fra mit hus hvor jeg nyder at se de dovne skyer kælent drive omkring bjerget der altid fascinerer mig, smukt er det selv om det næsten altid er overskyet boende så tæt på bjerget, men mere om den tur senere når jeg kommer afsted igen !

Efter den værste feber var ovre og jeg ikke behøvede sove så meget mere jeg virkelig har brugt lang tid på, gik jeg i gang med at installere Linux på den bærbare der stod af i marts måned da jeg var her for at finde et sted at bo, den stod ikke til at redde til trods for alle de værktøjer jeg brugte i forsøget på at få Windows til at køre igen der ærgrer mig da der både var dokumenter, billeder og film jeg gerne ville have reddet (jeg ved godt jeg kunne have taget harddisken ud og taget det jeg ville, men så vigtige var tingene nu heller ikke!), men sådan skulle det ikke være og fik succesfuldt installeret Linux der kører som en drøm og som jeg skriver på nu der får mig til at anbefale Linux der bare er så herligt fri for alt det Windows lort man får trukket ned over hovedet uden man har bedt om det.

Her er ikke noget med at harddisken arbejder vildt uden grund, ingen tvungen opdateringer men derimod friheden til at afinstallere det man ikke vil have og en liste så lang over programmer man kan hente og installere kvit og frit, en gratis office pakke på højde med Windows er præinstalleret og lige til at gå til. Antivirus er heller ikke noget man behøver beskæftige sig med og kan ikke rigtigt finde noget negativt, hentede Google Chrome – loggede ind og alt er som da jeg kørte windows, kan det blive bedre 🙂 🙂

Med Chrome installeret fører Linux klart på point da Microsoft udfaser Chrome i Windows medmindre man betaler en mindre formue for en speciel udgave af Windows hvor Chrome er tilladt, og med et lille program kan man uden problemer køre win programmer på Linux der er en stor fordel når man som mig bruger købeprogrammer til foto og video redigering, så hold jer ikke tilbage og prøv det 😉

I mellemtiden blev jeg ringet op af både Gary og Macca med en dags mellemrum, Gary fra Melbourne der var glad for mit link til de billige billetter der sparer ham rigtig mange penge når han kommer i oktober kan nu nøjes med at betale 250 $ kontra 700$ for en retur, så skal i på ferie i Asien skulle i bruge linket da deres priser er vildt billige og har mange ruter over næsten hele Asien !

Udover det havde han dårlige nyheder fra Kampot hvor mange af mine venner nu er rejst videre utilfredse med landet og nyheden om Blue min gode ven der har haft et styrt og ikke kan få den rette behandling i Cambodia og har store problemer. Han faldt og slog hovedet og fik en hjernerystelse og en indvendig bule (aner ikke det rigtige ord for det !) der gør at han ikke er sig selv, er svimmel med dårligt syn og ikke forstår hvad der sker omkring ham. Desværre er hans pension meget dårligere end vores så han ikke har råd til en billet hjem til Australien for at få den rette behandling der gør mig ked af det og overvejer at give ham billetten hjem hvis han stædig som han er, vil acceptere det, og så er der spørgsmålet om hvordan jeg får pengene derover !!

Macca kører stadig rundt i Europa og er vist i Tjekkiet inden han kører vest på og meldte sin ankomst i oktober sammen med Paul der kommer fra Kampot, så jeg skal finde overnatning til dem og bike til Macca der vil rundt og se området. Eller også køber han en bike for meldte samtidig en sikker deltagelse i turen fra Davao til Manila næste år der vil blive dyrt i leje hvis han vælger det, det snakker vi lidt om men er sikker på han køber en der også vil gøre det både nemmere og billigere for ham når han kommer i oktober, så der er nok at lave når monsunen kommer væltende for alvor 🙂

Skulle i have lyst til at deltage i turen der tager omkring en måned og starter april – maj 2019, kan i bede om at få tilsendt materiale når jeg er klar med det for vil ikke lægge turen op i sin helhed der kan kopieres af tourkompanier for vindings skyld. Der vil komme opdateringer i mappen Davao – Manila 2019 i finder øverst i menuen.

Pen.

 

 

 

 

 

Comments
Share
Pen i Filippinerne

Pen

There is 1 comment on this post
  1. Frank Pedersen
    august 08, 2018, 5:54 pm

    Tak for go læsning…og go bedring…nu skal du se at blive frisk igen og komme på dupperne !!

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: